agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1481 .



Viață ieftină ca braga
personale [ Gânduri ]
Þara lui Papură Vodă

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [OBISMAR ]

2009-07-02  |     | 



Ați văzut ce ieftină ca braga poate fi considerată viața unui om din Romănia?
Ca și în cazul lui Teo Peter, să-i fie țărâna ușoară, unde acel nenorocit de criminal care mai era și soldat american pe deasupra, a scăpat foarte ieftin și acum când un om putrezește în mormânt el se distrează de minune prin Statele Unite, probabil la sfârșit i s-a mai dat și vreo decorație pentru că a omorât un român.
Și astăzi din păcate vedem același lucru că s-a întâmplat din nou, de aceasta dată însă decizia fiind luată de către justiția din România în cazul acelei criminale de pe Kisseleff care a omorât o tânără studentă chiar pe trecerea de pietoni. Prin urmare justiția din România a făcut-o din nou lată în fața oamenilor care oricum de o bună perioadă de vreme, nu mai aveau o părere chiar așa bună în acest instrument al statului de drept prin care în mod normal ar trebui să se facă dreptate. Prin verdictul care s-a dat în cazul nemernicei care a ucis o tânără studentă chiar pe trecerea de pietoni în zona Kisseleff, o decizie care m-a lăsat perplex și prin care aceea cucoană nenorocită care a distrus o familie și a scurtat viața unei tinere care era în floarea vârstei, va scăpa bine mersi doar cu 2 ani de închisoare cu suspendare si plata a 135 de mii de euro, o sumă care la valoarea ei de “mare coconiță“ este binențeles nici mai mult și nici mai puțin decât un mizilic, luând în calcul și mașina pe care o conducea atunci când a provocat accidentul. Probabil acești bani pe care va trebui să-i plătească ca despăgubiri morale familiei îndoliate, reprezintă doar o mică sumă de bani din măgării și furăciuni, bani pe care îi va face sau recupera în maximum 1 lună sau două.
Morala a ceea ce v-am relatat mai sus, este faptul cert și indubitabil că în această țară, tot timpul mortul este de vină sau chiar și după moarte, cel decedat și familia acestuia ies cei mai băgubiți din toate punctele de vedere.
Prin urmare dragilor, fiți atenți cum traversați pe la trecerea de pietoni ca nu care cumva să îndrăzniți să zgâriați mașina vreunui șmecher îmbogățit peste noapte deoarece a câștigat la loteria vreunui partid sau s-a născut în familia care trebuie. Și tot așa, mare grijă și cu mașinile matroanelor și amantelor acestea de prin buricele târgurilor bucureștene. Femei de mare importanță, care s-au realizat în câțiva ani de zile și au ajuns de la săpat și treierat, mari doamne sclifosite pe la oraș și nu orice oraș de provincie și București, mare capitală europeană.
Þara lui Papură Vodă, unde precum în Statele Unite unde există acea celebră statuie din bronz care reprezintă Justiția, fiind întruchipată prin intermediul unei femei care este legată la ochi și care are într-o mână o balanță și în cealaltă mână o sabie. Ei bine dragilor, cam astfel arată și în ziua de azi justiția de pe la noi din țară și anume este legată la ochi. De altfel justiția și dreptatea la noi în țară, cred că în afară de ochi, mai este legată și de mâini. Dar în cele din urmă aceasta este părerea mea personală și ceea ce gândesc eu în acest moment și nu vreau să vă influențez ideile și părerile dumneavoastră despre justiția de la noi din țară, într-un fel care să fie considerat de unii ca fiind un mod de gândire total greșit.
Iar în încheiere pot spune doar să le fie țărâna ușoară și să se odihnească în pace la toți aceia care au murit înainte de vreme, în diverse accidente și la care justiția din păcate nu le-a făcut dreptate, pentru a liniști astfel măcar acele suflete îndurerate ale famililor îndoliate sau pentru toți cei care s-au revoltat împotriva nemerniciei și au vărsat la acele ceasuri de tihnă, măcar o lacrimă în memoria celor decedați într-un mod cu totul și cu totul nedrept. De asemenea și în memoria tuturor celor de la Revoluție care și-au dat sângele și viața pentru ca noi să avem parte astăzi, de un trai mai bun și o justiție dreaptă. Și pentru toate acele persoane care și-au pierdut viața, pentru dreptate și libertate, noi toți,
nu trebuie să le aducem nici un fel de întinare și mai presus de toate, nu se merită să le pângărim memoria prin astfel de fapte ce se petrec foarte des astăzi și care din păcate pot spune că sunt la ordinea zilei în prezent.
O justiție și o instanță oarbă, în care atunci când 2 persoane sau mai multe, ajung în fața judecătorului, să nu se mai uite atât la imaginea publică a persoanei și să nu mai conteze în nici un fel că pe unul îl cheamă Ionescu, Popescu sau Vasilescu și este frate, neam sau relație apropiată cu Xsulescu și să fie tratați toți în mod egal, dispărând o dată pentru totdeauna această corupție și favorizare a infractorilor.
Dar să sperăm în continuare că există un Dumnezeu, care până la urmă va face dreptate în numele tuturor acestor suflete neîndreptățite de legile pământești.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!