agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3653 .



Merită să trecem și printr-o criză statistică?
personale [ ]
– iubesc vorba aia: vreme trece, vreme vine! –

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2012-07-12  |     | 



*
Institutul Național de Statistică (INS) publică tot soiul de bazaconii: Buletinul statistic de industrie, Buletinul statistic de prețuri, Buletinul statistic lunar al județelor, Buletinul statistic lunar, precum și alte astfel de buletine.
Buletinul INS privind populația țării spune că suntem cam douăzeci de milioane și ceva (datele finale ale recensământului plătit de UE urmând să fie făcute publice, conform înțelegerilor, abia în anul ce vine!), dintre care numai un sfert nu au ajuns la vârsta exercitării dreptului de vot, adică suntem cam cincisprezece milioane de cetățeni români cu drept de vot, indiferent pe unde ne-am afla noi pe mapamond – o discuție contradictorie celebră, pe tema asta, s-a iscat după referendumul acela privind numărul camerelor parlamentare și numărul parlamentarilor; punerea rezultatului referendumului în operă fiind îngroparea sa definitivă, nu prin voința poporului, ci prin felurite mișculații politice rămase confidențiale.

Bun așa!


**
Evidențele Administrațiilor locale, cele care încasează taxe și impozite de tot felul, și cele ale evidenței populației, aflate la cheremul Poliției, singurele autorități îndreptățite prin lege să configureze numărul votanților, arată că suntem cu trei milioane de morți cu drept de vot mai mulți – am folosit o metaforă –, dar pe acești morți să știți că îi găsiți pe listele electorale, pe avizele de plată ale taxelor și impozitelor, chiar dacă ei sunt duși pe lumea cealaltă.
Ei bine, COMISIA DE TRANSPARENÞÃ, scrisă și lizibilă pe limba ieșită din gura lui Ioan Rus și văzută, miercuri seara, într-o emisiune a „României TV” arată că: „18.308.612 de români apar pe listele electorale și, deci, pot participa la referendumul din 29 iulie 2012”.
Fără a acorda „drept de replică”, Ministrul a precizat că: „… până la referendum, sarcina partidelor este să-i convingă pe alegători să meargă la vot”, noi precizând că Ioan Rus, care se ocupă de organizarea referendumului din partea USL, a explicat și că: „… listele pentru referendum sunt unele noi, reactualizate la 10 iulie 2012”.
Aham, asta înseamnă că suntem cam douăzeci și trei-patru de milioane de români, chiar dacă avem o rată îngrozitoare a scăderii natalității și una crescătoare fulminantă a mortalității, ceea ce justifică numărul mare al celor ce au drept de vot.
Ei, totul e să fim sănătoși și să ne-o ținem sculată. Altminteri ar fi „ca-n filme”, adică s-ar spune că-n România, în ultimii doi ani și jumătate, a fost un genocid!


***
După ce Parchetul ICCJ a trimis joi, cu o săptămână în urmă, o adresă Ministerului de Externe, în interesul soluționării dosarului 627/P/2012, toate lucrurile păreau să fi rămas suspendate. Ei bine, nu! Nu în dirijabilul Zeppelin, pentru că nu mai poate fi vorba de așa ceva după ce am aflat că hangarul, în care era garată măgăoaia asta, a luat foc – acum putem vorbi numai despre cenușă când vine vorba despre Zeppelin și depinde de noi dacă vrem să aruncăm cenușa-n aer și să ne imaginăm că zburăm cu tot atâtea Zeppeline câte firișoare de cenușă zboară.
Și, ca să ni se potolească zbaterile de inimă, apăru, ca un nou născut din cenușă, Ioan Rus, care ne-o zise de la obraz, asta ca să nu plângem după Prim-ministrul plecat în derivă către Bruxelles: „Eu ca Guvern trebuie să organizez în perfectă legalitate acest referendum. Vrem să facem o comisie de transparență ca să vadă lumea cum organizăm referendumul și să vadă că respectăm legea. Până la referendum, partidele trebuie să se mobilizeze și să îi îndemne pe cetățeni să vină să voteze”.

Și ca să vedeți că nu-i de glumă și că Premierul nostru nu-i o gumă, el suspendă de azi (joi!), de la prânz, întâlnirile și conferințele de presă programate.
Ce mama dracului!
Acum așteaptă avionul. Dacă știa cum vor decurge lucrurile și-ar fi luat unul privat.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!