agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 191 .



Idealuri şi planuri de viitor
personale [ ]
Îmbunătăţirea planetei, omenirii şi lucrurilor dragi nouă sau importante

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-04-22  |     | 



Ce-mi doresc şi ce plănuiesc, ce-mi place şi ce aş oferi oamenilor, ce lucruri importante mai putem noi oamenii realiza, ce cadouri am pentru voi, cu ce jucării ne jucăm?
Iată câteva răspunsuri:
Jocul de şah e interesant,e singurul joc cu care nu te plictiseşti niciodată şi nu îl afli pe tot deci nu se epuizează, dar e cam limitat, doar muţi nişte piese pe o linie. Deci jocul trebuie să fie mai inventiv, mai complex, mai interesant, iată câteva metode de a îmbunătăţi şahul:
1) Putem da fiecărei piese, inclusiv pionilor dreptul de a face ceea ce fac toate celelalte piese, mai ales ce face regina sau dreptul de a face o parte din mutările şi lucrurile pe care le fac alte piese.
2) Putem introduce oricâte piese noi vrem pe tablă, orice piese vrem şi putem adăuga oricâte pătrăţele albe şi negre vrem pe tablă, ca aceste piese nou adăugate să aibă spaţiu de mişcare şi de şedere.
3)Piesele pot face fiecare lucruri noi, pot de exemplu ieşi brusc pentru un timp de pe tablă, pot face mai multe mutări consecutiv, pot să se aşeze pe pătrăţica unei piese adverse fără să o atace, şezând ambele piese pe aceeaşi pătrăţică şi altele asemenea.
4) Putem adăuga orice alte asemenea reguli jucăuşe, isteţe. Putem combina jocul de şah, aşa cum l-am inventat eu adineauri şi jocul de go, de exemplu piesele de la go pot muta ca piesele de la şah sau piesele de la şah se pot aşeza pe tabla de şah sau pe tabla de go ca cele de la Go şi se pot sau nu muta şi ca cele de la go, dar şi cum se mută ele de obicei la şah. Adică o piesă de şah, după ce o aşezi ca la Go pe tabla de şah sau pe tabla de Go poate muta, acţiona, exista simultan ca o piesă de şah şi ca o piesă de Go sau poate fi doar ca o piesă de şah sau doar ca o piesă de Go. Şi Go-ul şi şahul sunt jocuri drăguţe, de isteţime, strategie, calcul, viziune.
Se pot adăuga reguli noi de şah inventate pe loc de cei doi jucători înaintea partidei.
Se pare că cel mai bun program de şah este programul de Inteligenţă Artificială Alpha Zero de la Google combinat cu cel mai bun program de şah de pe glob cum ar fi Komodo sau cu altele viitoare mai bune decât Komodo. Alpha Zero învaţă din propriile greşeli, ca un om şi de aceea bate toate programele de şah şi campionii mondiali de şah, pentru că ei au fost învinşi de programe de şah mult mai slabe decât AlphaZero. Dar AlphaZero nu e un program de şah ci un creier, o minte, o isteţime, deci mai mult decât un program de şah.
Ce aş face eu în timpul liber?
M-aş juca toată ziua cu programele mele Android care includ artă, matematică, ştiinţă, meserii, aparate de măsură, şah, calculator ştiinţific care e ca un soi de profesor de matematică foarte finisat şi isteţ şi drăguţ, google earth, programul google arts&culture şi altele asemenea.
Le-am îmbunătăţit în articolul meu "Invenţii" de aici de la poezie.ro. Unul din aceste programe, "1C Tastatură mare" e o tastatură cu taste mărite şi funcţii diversificate, uşor de manevrat şi completă, cu tot ce ai nevoie, cu care e un vis să scrii, spre deosebire de tastatura Android cu care e un chin să scrii pe telefon, având taste prea mici.
Dar mi-ar place să mă plimb milenii prin anticariate şi biblioteci pentru că am sete de cunoaştere şi citit,
datorită isteţimii. Ultima mea descoperire sunt cărţile de la editurile Polirom, Rao, Litera, Corint şi altele, pe care nu am apucat să le citesc şi de care îmi amintesc mereu cu regret. Sunt "disperat" să citesc cărţi din toate domeniile, doar cărţi bune, corecte, interesante şi probabil aş fi fost bibliotecar sau librar, anticar dacă nu aş fi Edi cel preocupat de autodesăvârşire pe căi superioare cărţilor, cititului.
Îmi place sportul, am practicat jumătate din sporturi cu ambiţie, chiar şi 14 ore pe zi, până deveneam cel mai bun din cartier în copilărie.
Am visat toată viaţa la o cursieră, o bicicletă de curse performantă, dar acaparat de laptop şi Internet nu am mai apucat să o cumpăr, că nu am avut timp de ea.
Studiez mereu tot şi toate, omul, lucrurile importante din cele 7 arte, filozofia, tehnologia, gastronomia şi gătitul mâncărurilor, Internetul, meseria de regizor de film şi teatru, sportul, jocurile, fiinţele, plantele, comedia, meseriile încercând să pot şi să ştiu totul.
Viaţa a devenit interesantă, ca un imens joc, ca o carte interesantă, ca un film bun ca o comedie cu multe faţete şi surprize.
Am îndrăgit farsele comice de la camera ascunsă şi iubesc dulciurile sănătoase cu miere şi fără zahăr, copiii şi animalele, m-aş juca toată ziua cu pui de animale, păsărele.
Am învăţat repede că viaţa e dură şi plină de mizerii şi de minunăţii, deci aleg mereu minunăţii şi oameni minunaţi, dar singurătatea o prefer.
Plictisindu-mă puţin de a trăi fără sens, doar pentru mine, văzând cât de groaznică şi dureroasă e suferinţa altora am început să mă ocup de ajutarea oamenilor şi fiinţelor, scriind articole pe Internet.
Asta mi-a adus cea mai mare bucurie, abia acum am simţit că exist, respir şi că nimic nu mai lipseşte, acum simt bucuria ideală.
Iubesc munţii şi marea, pădurile şi aerul curat şi tare al munţilor, pădurii, primăverii, mirosul ierbii şi florilor, insectele.
Mă feresc să calc pe insecte, mai mângâi cu un fir de iarbă o furnică, un câine vagabond, mă joc cu mieii, păsările, veveriţele, iepurii şi mă uit ore întregi la filme, piese de teatru.
Gândesc altfel decât toţi oamenii, mult mai complex şi pe multe nivele, exigent şi precis ca un computer, cât mai ideal, desăvârşit posibil, obicei preluat din exactitatea matematicii pe care am studiat-o asiduu.
Sunt în principal regizor de film şi de teatru, muzician,filozof, gânditor,comedian,coregraf şi sunt cel mai bun de pe glob în aceste domenii şi cred că aş deveni cel mai bun de pe glob în orice domeniu dacă m-aş antrena îndelung. Însă am o singură preocupare,un singur scop: să găsesc Idealul, să devin Om Ideal desăvârşit asemeni Idealului, deci doar ocazional mă mai ocup de altele precum arta, filozofia, comedia, muzica şi sportul.
Fiind sportiv şi vegetarian, m-am menţinut binişor, la 46 de ani arăt ca la 16 ani, tânăr şi mulţumitor.
La 46 de ani m-aş bate cu perne cu copiii şi aş juca cu ei jocuri de tot felul, mai mult chiar, mă joc mereu cu tot şi toate şi râd cât mai mult la glumele cu umor bun, întâmplările haioase care apar pretutindeni.
M-am întrebat mereu dacă există altceva şi mai mult decât ştiu oamenii şi extratereştrii, dar am găsit doar Idealul, desăvârşirea ca singurul lucru ascuns în univers, adică Ideea de Ideal, privită de un gânditor, care îl transformă treptat pe gânditor în om ideal asemeni Idealului.
Mulţi ani m-am întrebat ce şi cum ar trebui să scrie un scriitor şi a fost greu de ales din miile de posibilităţi şi exemple ale altor scriitori, dar am aflat că din toate cele minunate, a scrie ceva bun pentru ceilalţi care îi ajută e mai bun decât a scrie altele.
Deci ce bucurii să ofer altora în scrierile mele?
Câte şosele şi industrii, câţi bani şi câte cărţi, averi, lucruri să dau oamenilor ca să fie fericiţi, ce-i face fericiţi?
Atât de mulţi oameni sunt nefericiţi şi bolnavi deşi au atât de multe lucruri însă şi mai mulţi oameni care nu au aceste lucruri sunt, datorită lipsei lor şi mai nefericiţi.
Mai e şi a treia categorie de oameni, cei care sunt fericiţi cu şi fără lucruri şi averi, care nu au nevoie decât de Ideal, nu cer lucruri şi nu depind de ele, care ar zâmbi şi în faţa morţii şi în orice dureri, rămânând fericiţi.
Deci pentru oamenii nefericiţi e nevoie de ajutor, cei fericiţi au totul, sunt tari.
Ce v-aş oferi vouă celor nefericiţi? Mâncare sănătoasă şi gustoasă, biblioteci şi cărţi, jocuri şi comedii, sport şi arte, învăţături chibzuite şi importante şi corecte, speranţe şi idealuri bune. Dar mai mult decât astea ei au nevoie de Ideal.
Dar nu poţi lua Idealul de pe cer ca pe o minge şi să-l dai oamenilor, fiecare om poate însă să găsească Idealul devenind om ideal, cel mai bun şi complet şi desăvârşit dintre oameni.
În acest sens al ajutării oamenilor sper să dăm alocaţia mărită la copiii României şi planetei, mai ales celor săraci, chinuiţi, să dăm un salariu minim de măcar 1500 de euro fiecărui om de pe glob, să găsim omenie pentru animale şi să nu le măcelărim şi mâncăm ca să fie şi ele fericite, să iubim pădurile şi junglele cu atâtea minunăţii fără să le defrişăm şi împădurind planeta, să câştigăm şi noi românii Campionatul Mondial de Fotbal, să avem biblioteci de milioane de volume pentru toţi oamenii, să facem un Internet mai bun care nu se blochează tot timpul şi nu dă erori mereu şi nu te hărţuie cu reclame, un Internet plin de cărţi şi informaţii utile, distracţii corecte şi cuminţi şi umor şi joacă şi surprize şi gratuit cu conexiune gratuită la Internet, o lume a matematicii cu calculator ştiinţific ideal şi complet, o lume în care poţi cere şi primi orice visezi fără bani, inclusiv hrană, apă, locuinţă. Deci astea le visez eu pentru oamenii nefericiţi şi multe altele asemenea.
Ce pot oferi ţării mele pe care o iubesc ca pe basmul ceresc? Libertate, împăcare cu ruşii, unirea cu Republica Moldova şi Transnistria, reâmpădurire, ecologie, instruirea poporului meu cu cărţi şi învăţături, fitoterapie, puţină înţelegere pentru săraci şi ajutarea lor să aibă măcar mâncare, hrană, locuinţă, respectul onenirii şi al naţiunilor care ar trebui să înţeleagă că România ar trebui să conducă Europa şi planeta având cel mai isteţ popor de pe glob, poporul român. Astfel toate lucrurile ar merge mult mai bine pe glob.
Că dacă românii conduc planeta cu partidul Aur, atunci ei, ştiind că de binele pe care îl fac omenirii şi planetei beneficiază şi ei, românii şi fiind isteţi, luptători şi buni, românii pot şi vor şi ştiu să facă acest bine planetei.
Visez să avem multe în România, trenuri de mare viteză de o mie de kilometri pe oră, dublarea anuală a Pib-ului, desfiinţarea partidelor politice că sunt corupte, un sistem de organizare socială omenos şi drept măcar la fel ca al unor triburi africane care nu se ceartă niciodată şi nu fac rele şi nu poluează, buni precum boşimanii. Visez ridicarea literaturii române spre Ideal, visez să avem o echipă de fotbal cu cei mai buni 11 fotbalişti de pe glob, cele mai mari porturi navale şi şantiere navale de pe glob, fabricile cele mai mari de pe glob pentru produsele corecte, ecologice, sănătoase şi importante, strict necesare, visez să... Dar dacă am început încet să le avem pe toate, datorită dezvoltării economice, atunci rămâne doar să găsim Idealul, să fim oameni Ideali.
Dar asta se obţine repetând mereu în minte cuvântul"Ideal", o dată la vreo 5 sau 7 secunde, continuu, cât putem.
În timp ce scriu astea îmi amintesc brusc că i-am avertizat pe ruşi că vor pieri în război nuclear dacă nu retrag trupele din Transnistria şi-mi pare rău şi mă doare sufletul, căci iubesc ruşii, Rusia şi Siberia, rusoaicele frumoase şi toate popoarele. Cunosc bine poporul rus căci ani de zile m-am uitat la televiziunea Moscovei şi Republicii Moldova. Ştiu de filmele cu Ludmila Gurcenko, Nikita Mihalkov, filmul "Ironia siudbâ" (Ironia soartei) o comedie romantică rusească nemaipomenită şi ştiu puţin să vorbesc ruseşte, nu fac diferenţă între oameni şi popoare. Mai înainte de a fi români, ruşi, unguri toţi sunt oameni şi fraţi ai mei. Deci vreau să explic clar: eu nu vă ameninţ pe voi ruşii că pieriţi în război nuclear şi nu vă doresc să pieriţi dar veţi pieri datorită Adevărului bun şi drept dacă nu mă ascultaţi să fiţi paşnici şi cinstiţi şi să eliberaţi Transnistria.
Eu ştiu că voi ruşii şi cu preşedintele Vladimir Putin nu vreţi să furaţi teritoriul României, asta au vrut-o conducătorii corupţi ai Rusiei în trecut, iar domnul Putin vrea să fie pace şi să restituie României Transnistria retrăgând trupele, că de aia a promis asta în massmedia, cu mine de faţă.
Eu cunosc bine nevoile, problemele, soluţiile şi salvarea Rusiei şi popoarelor mai bine ca omenirea, ruşii, românii şi vă dau soluţia bună.
Investim în România şi Rusia investiţii de 10 ori mai mari decât tezaurul României furat de ruşi şi câştigăm din ele un profit de minim trei până la 20 de ori mai mare decât acest tezaur.Apoi împărţim în două,egal profitul între Rusia şi România şi câştigă şi România şi Rusia mai mult decât valora tezaurul.
În Transnistria ruşii vor fi primiţi mereu de români mai bine decât sunt primiţi românii,iar în Rusia românii vor fi primiţi mai bine ca ruşii. Aşadar ruşii nu vor fi străini în Transnistria după ce retrag trupele din Transnistria. În final dacă facem un meci de fotbal, o excursie şi o petrecere cu parlamentarii României şi Rusiei la Moscova sau Bucureşti, e rezolvată treaba, că domnul Putin Vladimir şi eu jucăm des fotbal.
În continuare dacă ruşii s-au retras din
Transnistria, eu dau anticipat chiar acum în acest text ordinul să se unească a doua zi după retragerea ruşilor România cu Republica Moldova şi cu Transnistria, că aşa simt eu că e momentul. Mai bem iar un suc de portocale (fresh) la Bucureşti şi Chişinău să sărbătorim, însă am o condiţie:
Românii vor ierta pe ruşi pentru furtul Transnistriei şi Republicii Moldova şi vor coopera ca fraţii cu ruşii mereu, cât timp ruşii vor fi cuminţi şi buni cu România. Adică noi românii vom fi buni prieteni cu ruşii. Problema asta e deja rezolvată, pentru că dacă doamnele Ursula von der Layen şefa Europei, Maia Sandu, şefa Republicii Moldova şi domnul Emmanuel Macron şeful Franţei comentează greşit problema asta, eu îi destitui imediat din funcţiile de conducători cum l-am înlocuit pe Igor Dodon cu Maia Sandu la şefia Republicii Moldova. Deci ei oricum sunt de acord cu reântregirea României, aşa că nu discut de destituiri acum, însă reântregirea României e un scop principal pentru mine. La fel veţi proceda în toate ţările de pe glob, vă împăcaţi şi vă reîntregiţi ţara, recuperaţi teritoriile pierdute sau furate în trecut. În viitor oamenii nu vor mai fi veşnic înpărţiţi în popoare ci vor fi pe Terra un singur popor, vorbind o singură limbă. Cam asta e, dacă românii sau ruşii mai au alte visuri să-mi spună, că rezolv.
Sunt vesel că simt că iese bine. Problema sancţiunilor economice aplicate de Europa Rusiei se rezolvă aşa: ukrainienii se împacă cu ruşii, că sunt popoare slave. Crimeea şi teritoriile Ukrainei invadate, furate de ruşi, separatişti devin teritorii comune ale Rusiei şi ale Ukrainei, uniune de liber schimb şi liberă circulaţie. Dacă ukrainienii nu vor asta atunci voi ruşii vă retrageţi din Crimeea şi teritoriile Ukrainei, dacă Crimeea şi aceste teritorii au fost în trecut teritoriul Ukrainei şi nu al Rusiei, eu aşa bănuiesc că au fost ale Ukrainei. Voi ruşii construiţi în Ukraina cel mai mare parc de energie solară şi eoliană din Europa şi împărţiţi profitul ca fraţii egal cu ukrainienii. Apoi ruşii şi ukrainienii sunt bine primiţi mereu în Crimeea, şi Rusia şi Ukraina se vor ajuta mereu. Dacă tot aveţi trupe ruseşti lângă Ukraina, ele vor juca fotbal şi vor păzi Ukraina de pericole, fără a intra în Ukraina. Asta e tot, domnul Putin Vladimir şi Preşedintele Ukrainei au vrut să fie bine şi n-au ştiut cum să îl obţină binele Crimeei. Îmi amintesc mereu cu tristeţe de victimele accidentului de la Cernobâl şi nu o spun ca să mă ştie cineva, îmi amintesc. Acum ce nevoie mai avem de sancţiuni economice, Europa şi America vor anula sancţiunile economice asupra Rusiei pentru că ordon eu acum şi pentru că domnul Vladimir Putin nu a greşit, a jucat corect meciul.
Eu am transmis instituţiilor principale ale României şi Republicii Moldova acum câţiva ani un articol, o carte scrisă de mine în care am scris, inventat, precizat cele mai importante şi mai mari invenţii, tehnologii, scopuri, învăţături,invenţii ale omenirii şi ale mele pentru omenire, precum societatea ideală, sistemul ideal social şi de conducere a omenirii, medicamentul care vindecă toate bolile, oraşul isteţ ideal smartcity numit Sferon, Idealul, artele ideale şi filozofia ideale (cele mai bune posibil din Univers), motoare Ozn, cultura ideală şi altele asemenea.
Spre bucuria mea am văzut că aţi creat apoi voi oamenii şi fabricanţii invenţiile mele din acel articol, precum reţeaua de autostrăzi în formă de raze
ale cercului şi cercuri concentrice a României, cu centrul cercului în Braşov la care lucraţi însă cam lent, pixul cu vopsea în ulei pentru pictură în pixeli cât mai mici, ecranul video aşezat în centrul tavanului sălilor şi stadioanelor pentru a fi mai vizibil, Alianţa Europeană a bateriilor, reţeaua de smartcity numite oraşe Sferon în cel mai mare proiect european Danubius de cercetare a apelor Europei cu centrul la Galaţi şi Murighiol şi centre în toate deltele şi apele Europei, sistemul social ideal de conducere a oraşului Sferon şi al omenirii sub forma şi a partidului Aur
care să vă scape de conducători corupţi şi dictatori şi să vă rezolve toate problemele civilizaţiei, vehicule ideale precum discobilul şi sferobilul care sunt şi automobile şi nave spaţiale de nivel Ozn şi altele asemenea. Între timp eu am ajutat partidul Aur să intre în parlamentul României şi am dat în secret învăţături şi ordine liderilor lui Aur, care e de fapt partidul meu şi e singurul bun şi corect şi credibil de pe glob.
Eu sunt şeful suprem al lui Aur şi nimeni, nici măcar în glumă să nu-i stea în cale.
Iată ordinul meu pentru Partidul Aur şi conducătorii României şi planetei:
Partidul Aur să elimine membrii şi conducătorii creştini ai săi ca să nu îmi umple România de preoţii curvari şi homosexuali ai bisericii şi de adepţii lor.
Să renunţe acum la colaborarea cu celelalte partide de pe glob, inclusiv Psd, Pnl şi Usr şi Udmr care sunt o bandă de criminali şi pe care le desfiinţaţi acum şi le eliminaţi imediat din parlamente şi de la conducerea ţării şi a planetei.
Să renunţe la ajutarea micilor producători care sunt bogătaşii capitalişti hoţi lacomi de profit şi exploatare a săracilor şi să ajute imediat doar pe cei săraci şi amărâţi, pe cei al căror venit lunar nu depăşeşte o mie de euro, ca să nu devină Aur o bandă de hoţi.
Apoi după ce Aur face toate astea complet şi definitiv mai ales între primii zece şefi ai săi, îi veţi încredinţa conducerea României, Europei şi planetei.
Partidul Aur va avea toate locurile din parlament, toţi parlamentarii şi miniştrii şi preşedintele României care vor fi aleşi doar dintre şefii Aur cei mai isteţi şi mai buni, care nu au făcut rele.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!