agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 115 .



Cărţi şi învăţături
personale [ ]
Cunoaşterea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-04-29  |     | 



Caut cărţi gratuite pentru săracii planetei, târguri de carte deschise permanent tot anul şi biblioteci de milioane de cărţi gratuite mai ales în limba română sau măcar italiană, toate pentru săraci.
Ele să aibe cunoştinţe isteţe, interesante, importante, necesare şi corecte.
Asta am obţine noi parţial dacă am face conexiunea la Internet gratuită şi multe biblioteci pe Internet şi în afara Internetului cu milioane de cărţi fiecare, scrise în toate limbile, mai ales în română, cea mai bună, isteaţă, clară, logică limbă de pe glob.
Dar cum să obţin asta când toată lumea vrea bani şi drepturi de autor pentru a scrie o carte sau a o oferi unui sărac ce nu are bani?
Cărţile trebuie să conţină doar lucruri importante, isteţe, necesare, corecte ca să nu facă pagube omului prin fleacuri şi prostii.
Avem pe scribd.com o soluţie de aceasta, ar trebui mai multe cărţi bune oferite gratuit pe scribd.com.
Dar pe youtube, facebook, twitter, internet, instagram, whatsapp, google, bing, yandex şi altele avem deasemeni nevoie de miliarde de cărţi gratuite şi bune.
Un scaner rapid ce răsfoieşte paginile cărţii rapid ca maşina de numărat bancnote, filmând instantaneu fiecare pagină ne-ar ajuta să copiem în o lună sau un an toate cărţile de pe glob, transformându-le în cărţi electronice. Acest scaner e uşor de inventat şi ieftin, el va crea bibliotecile virtuale cu milioane de cărţi ale Internetului.
Nu pricep unde găsesc scriitorii cărţile alea interesante de care vorbesc la televizor, după ce citeşti recenzia nu mai găseşti cartea nici cu bani, mai ales dacă e interesantă.
Sunt nedumerit, cine ascunde cărţile de cine, ce e acest ping-pong între cititori şi scriitori, uite-cartea, nu e cartea?
Bun, deci facem scanerul ăla hoţ, dar ce citim?
Aşteptam biblioteca aia virtuală promisă, Culturalia, nu ştiu dacă ministerul ne-a făcut-o, nu o mai caut iar degeaba pe Net, ordon să o faceţi urgent, cu 50 milioane de cărţi în limba română şi să îi concediaţi pe cei ce administrează pagina de Internet a lui Culturalia şi scriu mesaje în Internet celor ce se înscriu în internet la Culturalia.
Sunt cumva curios ce e în colecţiile "Esenţial" şi "Actual" de la Polirom, par titluri foarte bune, ca şi cele de la editurile Rao, Litera, Corint şi altele. Un scriitor care mi-a atras atenţia e domnul Bas, adică Bogdan, Alexandru, Stănescu.
Oare de unde au cărţile cu basmele alea minunate pe care uneori le auzim la Radio România Actualităţi, la ora 21?
Enigme şi enigme peste tot. Albert Camus şi George Bernard Shaw, laureaţi Nobel dar şi Karl May, Charles Dickens şi mulţi alţii par scriitori buni, iar cărţile lor conţin multe adâncimi, faţete, isteţimi, nuanţe, feluri diferite de a gândi pe care le îndrăgesc.
Cărţile distrug plictiseala, umorul ne dă sensul vieţii.
Sunt foarte multe emisiuni bune de umor la Radio România Actualităţi în emisiunea de tetru de la ora 23 şi emisiunea "Bursa de umor" de sâmbăta şi duminica la ora 13:15.
Încă nu am reuşit ca scriitor să stabilesc unde pun virgulele, cum să mă exprim şi de ce greşesc la gramatică, motiv pentru care nu mă încurc de ele ci excelez în logică, isteţime, gândire considerând în secret că sunt cel mai bun scriitor, gânditor şi filozof, poet de pe glob.
Dar una e să crezi şi alta e să fii, deci trebuie să fiu realist, nu am milioane de cititori şi nimeni nu crede că sunt cel mai bun scriitor.
Aşadar ce să scriu eu deosebit, bine ales?
Aş scrie basme, cărţi de aventuri şi umor, cărţi pentru copii, cărţi inovative ce creează noi metode şi lucruri noi în literatură, ce explorează lucruri inexistente.
În literatură au succes scriitorii inventivi, isteţi şi Nikolai Gogol pare un astfel de exemplu.
Pe măsură ce cuvântul explorează noţiuni mai avansate, mai ideale şi desăvârşite, sensul discursului devine tot mai abstract, diluat, vag, nedefinit, ca într-un discurs filozofic pe care nici Immanuel Kant nu l-ar înţelege complet, deşi el e considerat regele filozofilor.
Însă cel mai bun,isteţ scriitor şi filozof pe care l-am întâlnit şi audiat este actriţa Oana Pellea, fiica marelui actor Amza Pellea. În doar o oră de teatru a modificat puţin textul original spunând în câteva cuvinte mai mult decât toţi filozofii şi scriitorii planetei buni pe care îi ştiu eu.
Câteodată, în emisiunea "Isvoare de filozofie" de la Radio România Cultural ascultam cu încântare filozofi isteţi, cu teorii interesante şi limbaj avansat.
Unde să găsesc cărţi scrise de Oana Pellea?
Nici pe astea nu le găsesc, dar caut etern.
Îmi plac scriitori şi umorişti ca turcii Aziz Nesin şi Nastratin Hogea.
Cărţile cu Zorro şi Robin Hood de Henry Gilbert sunt minunate. În acest articol sau eseu sau ce o fi el nu am criticat pe nimeni deşi am acest cusur activ, pentru că voi scriitorii sunteţi minunaţi, mi-aţi umplut viaţa de bucurii şi regret că nu ştiu să vă răsplătesc cu mai mult, să vă dea Idealul, Adevărul sănătate şi tot ce speraţi bun. Acum mă retrag că mi se termină bateria telefonului, la revedere dragii mei scriitori.
Mănăstirea din Herculane are nevoie de hrană, nu au suficientă mâncare. Deci cer să-i ajutaţi cu hrană vegetariană, inclusiv cu bulion, mălai, fructe crude, legume crude şi tocăniţă de vânătă din aceea cu ulei şi ceapă şi vinete crude, că mai ales din astea nu prea au.
Am şi pe gmail o problemă, emailurile primite de mine se şterg după un anumit timp deşi am nevoie de ele şi nu vreau să le şterg. Am nevoie de spaţiu de stocare gratuit mult mai mare în google drive, de minim câteva mii de terrabiţi sau mai mare. Deci cer celor de la google să remedieze aceste probleme şi să includă în tastatura Android şi programul „1C Tastatură mare” din google play, care e o tastatură virtuală superioară, mult mai bună, completă şi complexă decât tastatura Android. Deci când încarc în smartphon sistemul Android sau o nouă versiune a sa vreau să încarc şi programul "1C Tastatură mare" care trebuie să se afle înglobat în sistemul Android.
Dar ce bucurie am când după ani de căutări găsesc câte un pachet gratuit de câteva zeci de mii de cărţi electronice în română, pachet de câţiva gigabiţi pe Internet.
Parfumul cărţilor însuşi şi imaginile interesante de pe coperţi, sensurile isteţe şi cu cunoştinţe importante ale textelor dau sens şi bucurie vieţii, mai ales în momente de plictis.
Acum mă întreb unde aş putea citi cărţi gratuit pe Internet, fiind un cititor pretenţios, selectiv ce alege doar cărţi ideale şi isteţe.
Am epuizat cărţile interesante de pe scribd.com şi rămâne o singură soluţie: să scriem multe cărţi bune, să traducem în română multe cărţi bune şi să le afişăm pe scribd. com sau să le postăm pe Internet în pachete, fişiere de cărţi gratuite de câţiva gigabiţi.
Dar autorii cu adevărat buni şi preocupaţi de binele cititorilor scriu cărţi gratuite, ăsta e primul pas ca să devii un mare scriitor, ceea ce nu e acelaşi lucru cu scriitor celebru.
Aştept de ani de zile inspiraţia pentru a scrie o carte bună, un roman bun, o carte bună de filozofie, cultură, artă, umor, aventuri, joacă, sport.
Va fi desigur carte gratuită, pentru săraci.
Să începem schiţele pe scurt ale acestor cărţi, pe care prietenii mei scriitorii, poeţii, umoriştii le vor dezvolta în diverse variante.
Prima carte: Fotbalistul
Sunt un obscur jucător de fotbal, vreau să devin cel mai bun, măcar din cartier sau de pe glob.
Diferitele exerciţii sportive şi antrenamente cu mingea nu mi-au adus nici mie, nici altora progresul maxim, talentul de vis al marilor sportivi, oricât de mult i-aş depăşi în forţă, viteză, reflexe.
Privesc mingea cuminte aşezată pe iarbă şi caut să înţeleg ce fac marii fotbalişti ca Nicolae Dobrin cu ea, de sunt atât de buni?
Am ambiţie, am timp, mă voi antrena, vreau să-l întrec pe Dobrin, cel mai bun fotbalist din toate timpurile.
Deodată îmi sclipeşte o idee genială, fotbaliştii lucrează cu mingea, doar cu mingea, nu fac cros, haltere, înot la meci.
Aşadar trebuie să stăpânesc bine mingea, Dobrin nu avea condiţie fizică de campion, dar controla miraculos balonul.
Însă cel mai dificil exerciţiu e jonglarea mingii, Dobrin şi alţii pot jongla oricât, ore în şir mingea, totuşi Dobrin mai are ceva în plus faţă de ceilalţi, ce are?

Golul lui Hagi în meciul cu Columbia, la mondiale, mingea nu se învârtea, nu are efect, Hagi totuşi nu şuta precis ca Dobrin, la punct fix. Dar mingea se învârte la şuturile, golurile lui Dobrin, care şuta la punct fix, precis ca laserul, dădea oricând bară gol.
Naţionala Germaniei şi Angliei, au condiţie fizică de oţel, muşchi de halterofil, dar Maradona i-a bătut zdravăn la mondiale, pentru că jongla de 1200 de ori mingea, continuu, uneori pe călcâi, cu spatele la minge, fără să o vadă, ca şi cum ar fi legat la ochi sau orb.
Dar Dobrin îl depăşea mult pe Maradona prin capacităţi miraculoase, fotbalul lui nu putea fi înţeles de nimeni, cu atât mai puţin egalat.
Deci Dobrin folosea efectele mingii, adică rotaţiile mingii, deci şuta şi jongla cu efect.
Întâi am învăţat să jonglez mingea o zi sau două continuu, ştiind bine că şi Dobrin se antrena de dimineaţă până seara. Acum datorită jongleriei reuşesc să driblez în serie câte 10 jucători buni, controlez perfect mingea. Maradona a câştigat campionatul mondial de fotbal numai cu goluri din driblinguri în serie, dacă ai dribling nimeni nu te poate opri pe teren.
Dar fotbalul lui Dobrin era mai mult decât dribling, avea isteţime, fente uimitoare încât adversarii cădeau jos fără să-i atingă, era ceva miraculos.
Jonglând cu efecte mingea am învăţat să schimb traiectoria mingii şi efectele ei sau să fac să se întoarcă la mine mingea ca un bumerang.
Curând datorită jongleriei cu efecte puteam face mingea să zboare în triunghi, în curbe succesive desfăşurate simultan sau consecutiv pe aceeaşi traiectorie, să facă în o singură mişcare orice fel de combinaţii de mişcări, să meargă pe orice traiectorie, cu serii de ricoşeuri multiple desfăşurate în o singură traiectorie.
Era ca şi cum ţineam mingea strâns în mână şi o mişcam cum vroiam cu mâna în aer.
Acum puteam face o parte din lucrurile pe care le făcea Dobrin. Acum puteam învinge singur orice echipă campioană mondială de fotbal şi eram mult mai bun ca Maradona. Înţelegeam că măiestria lui Dobrin venea din fineţea, uşurinţa, îndemânarea, precizia, desăvârşirea cu care controla şi jongla cu efecte,doar cu efecte mingea.
Dar mişcări cu efecte mai bune ale mingii obţii dacă ai aderenţă între minge şi bocanc, de aceea aleg mingi învelite în cauciuc şi acoperite cu zimţi şi bocanci acoperiţi cu peliculă de cauciuc, ca să pot să dau efecte mingii.
Acum că nu am nevoie să mişc mingea, că se mişcă singură cum vreau eu, fiind eliberat de această povară pot să fac ce face Dobrin, să fentez adversarii, să fac combinaţii dificile şi complexe ale mişcărilor mingii, să arunc mingea peste portar, să fac să cadă adversarii singuri, să dau bară-gol, să joc un fotbal mai complex pe care oamenii nu-l pot înţelege şi imita şi să joc isteţ, oricum vreau eu.
Următoarea mea ţintă e să-l depăşesc pe Dobrin, deşi nu pare posibil.
Deci fac jonglarea cu efecte mai dificilă, jonglând pe picior doar cu efecte mingea de tenis de câmp, o minge de cauciuc fără puf pe ea, ca să-i dea aderenţă suprafaţa de cauciuc.
Mayaşii, nu englezii au inventat fotbalul şi jucau cu o minge de cauciuc.
Revenind la realitate, este adevărat ce v-am spus că am câştigat Cupa Campionilor Europeni la fotbal creând telepatic jocul Stelei în toate meciurile din această cupă şi am câştigat Campionatul Mondial de fotbal cu Argentina creând telepatic golurile lui Maradona.
Dar Dobrin nu putea crea fotbal telepatic ca mine, deci dacă eu l-am depăşit ca fotbalist, puteţi şi voi, fotbaliştii planetei şi României, jonglând cu efecte mingea.
Acum Cristiano Ronaldo are o mare problemă, dacă eu joc în Naţionala României contra lui şi a Portugaliei, câştig eu Campionatul Mondial de Fotbal şi nu ei, portughezii cu Ronaldo. Şi la fel păţeşte şi Lionel Messi şi orice alt fotbalist.
Acum însă şi ei pot să mă întreacă, pentru că le-am dat secretul fotbalului: jonglarea cu efecte.
Dar să ştiţi că nu l-am învăţat pe Maradona să dea gol cu mâna Angliei şi nu am aranjat cu Fifa să acorde necinstit 10 penalty-uri pe meci României, astea erau nişte glume ale mele.
Ordon conducătorilor Fifa şi ai sportului mondial să facă un nou regulament sportiv prin care să fie excluşi definitiv din orice sport sportivii care faultează, lovesc, accidentează adversarii, care sunt violenţi sau curvari şi să interzică masajul în sport. Masajul e un obicei de curvari, homosexuali, lesbiene. Deasemeni prin acest nou regulament veţi opri meciurile şi competiţiile sportive la care spectatorii sunt violenţi sau se bat sau urlă şi le veţi relua în zilele următoare fără spectatori. Mulţi oameni, sportivi au rămas infirmi sau au murit datorită violenţei adversarilor şi spectatorilor în sport.
Are Cristiano Ronaldo curaj să vină să mă înfrunte în România la un meci amical sau de campionat de fotbal?
Eu, dacă vine Ronaldo, ies pe teren aşa bolnav şi îl înving, port mereu cu mine mingea de tenis de câmp. Pele jongla cu portocale.
Imediat ce faceţi acest regulament mondial nou de fotbal ies să-l înfrunt pe Ronaldo, după care, dacă îl înving, bem un fresh de portocale în Bucureşti la o terasă eu şi Ronaldo şi facem un fotbal cu cei mai buni la fotbal 11 spectatori dintribună, dăm mingi cu autograf spectatorilor şi suporterilor echipei adverse. Aşa ne împăcăm noi cu ei, aşa fac românii mei.
Dar mingea de cauciuc şi piciorul gol sunt mai bune în fotbal, iar dacă nu vreţi, atunci bocancii să fie numai din cauciuc, fără crampoane, cât mai uşori şi mai subţiri şi mai bine mulaţi pe laba piciorului, asemănători cu tenişii sau pantofii de atletism. Astfel piciorul, chiar dacă are bocanc e natural, seamănă cu piciorul gol care e arma ideală în fotbal şi mişcare. Bocancii se fac din o singură bucată, turnaţi în o singură piesă, sunt doar din cauciuc cât mai elastic, care are aderenţă şi prin aderenţă imprimă efecte maxime mingii. Cauciucul cel mai bun pe care îl ştiu pentru bocancii de fotbal şi încălţămintea sportivului
este cauciucul de la mănuşile chirurgicale.
Aceasta e încălţămintea ideală pentru toate sporturile.






.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!