agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 784 .



Haosul 1, Totul e interzis, totul e permis 1,Materia și substanța 1,2,3
personale [ ]
Gânduri exoterice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2021-08-31  |     | 



Schimbările greșit făcute generează haosul în care devin prolifice erorile care au drept cauză o rațiune subiectivă, un spirit parțial, gânduri aberante și un sine descentrat care induc a fi-ului oscilații distorsionate și acesta decade pe o traiectorie presărată cu eșecuri, intermitențe, erori și pseudo-uri.
Schimbările proactive și benefice anihilează reactivul haosului care schilodește libertatea și predispune la deviații aleatoare ce duc înspre anormalitate.
Haosul din exterior are echivalențe cu entropia sistemului din interior și ambele se modelează și se influențează reciproc.
Creația profundă, reflexivă și valoroasă transformă haosul ce devastează în acte creatoare ce înnobilează și reglează entropia până ia formele febrilității creatoare aducând un beatific spiritual și temporar care încetează când artistul pune stop creației.
Dogmele manevrează legile pentru a controla umanitatea și ceea ce scapă controlului lor se refugiază în fărădelegi care au drept cauze aberația de la normalitate și compulsivul orientat înspre venal și ilegal.
Dogmele evaluează libertatea ca fiind superfluă și o sursă de anarhie și își inserează normele și coercițiile în non-libertate.
Predeterminarea este vulnerabilă la deviza totul e interzis, pe când versatilul îi grefează concepția totul e permis și din reacția acestor două concepții contrare și discrepante se naște un hibrid ca un amestec al substanțelor aflate în antiteză aparținând coercițiilor traumatizante și libertăților necuprinse și între aceste două extreme opuse glisează omul și depinde de el pentru a stabili proporția în viața sa dintre coerciții limitative și libertăți fără limite.
Materialismul se fundamentează pe materie, iar spiritualitatea acordă întâietate substanței a cărei consistență s-a grefat pe entitățile interioare ale omului.
Materia modelează corpul, iar substanța ființială aparține spiritualității, mentalului, sufletului, sinelor și eurilor și fiecare entitate caută să confere substanței roluri, funcții, calități și caracteristici specifice, speciale, transfiguratoare și binefăcătoare.
Materia sublimată de o mulțime de ori poate să dobândească consistență de substanță, iar substanța dacă absoarbe impurități, lesturi și deșeuri ființiale poate decade în materie.
Interiorul omului umplut cu substanță cu densitate ușoară este superior exteriorului omului modelat de materia cu densitate grea.
Materia nu evoluează, se transformă, alterează, împuținează și diluează, materialismul face din ea factorul esențial, prim și reprezentativ al vieții, realității și naturii, în schimb spiritualitatea o detestă, combate și o evită considerând-o inferioară substanței de a cărei superioritate beneficiază atât ea cât și entitățile interioare ale omului.
Materialismul are ca fundament materia, prin urmare este supus alterabilității ca și ea, din acest motiv materialismul nu poate evolua, nu se poate multiplica, nici transcende și sublima care sunt caracteristicile substanței a cărei pozitivitate contrabalansează negativitatea absorbită de materia din care face doctrină materialismul.
Sensurile nu au materie și nici substanță, nu se pot macula decât atunci când omul nu mai crede în ele și se debarasează de efectele lor benefice, căci sensurile tangibile la viață o motivează, o justifică și îi stabilesc scopuri planetare care anihilează fatalitatea, înclinațiile înspre suicid, faliment și zădărnicie.
Spiritualitatea încearcă să-i înlocuiască a fi-ului materia cu substanța sa, spiritualizându-l, transcenzându-l și epurându-l de impurități, lesturi și deșeuri existențiale.
Un a fi înzestrat cu substanță va interacționa cu substanța realității ce-i va fi catalizator accelerându-i evoluția și diluându-i disfuncționalitățile, bolile și suferința și concentrându-i esențele tuturor sinelor având ca efect benefic funcționarea optimă a sistemului electro-energetic și magnetic uman.
Omul utopic privește materia ca un lest împovorător, apăsător care generează simptome nefaste, căci materia pliată pe dimensiunile existențiale le încovoaie, le fisurează, le alterează și le infuzează cu inferior.
Omul utopic consideră utopiile ca având aspecte de panaceu dacă ar fi valorificate de oamenii cu mințile deschise la paradigmele inovatoare, esoterice și exoterice și care cred în animism, metanoia și eshatologie.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!