agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 352 .



Familia mixtă și la a II-a mână?!
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Bujoreanu ]

2022-03-19  |     | 



Familia mixtă și la a II-a mână?!

La restaurant într-o stațiune balneoclimaterică.
El, mic, îndesat și cu ceva burtă, zero tuns pentru a masca chelia dar cu ceva barbă. Îmbrăcat cu o cămașă ce avea imprimeuri albe din flori și care, probabil fusese roșie dar, acum bătea în roz. Avea ghiul cu monogramă la inelarul mâinii stângi.
Ea, subțire, româncă sau poate nu! Dar după cum dorea să-i facă educație celei mici, atenționând-o că nu-i frumos să stea cu picioarele pe scaun, aș zice că da! Cu toate că acesta nu e un criteriu obligatoriu! Nesimțiți sunt în toate etniile! Era cu două numere mai deschisă la culoare decât el, avea părul vopsit blond, strâns aproape de creștet într-un coc de modă nouă, din care, frumos, tindeau către înălțimi, câteva bucle ce dansau sprințar la fiecare mișcare a capului. Gene false și un năsuc cârn. Un lanț solid dar elegant la gât, două perechi de cercei, una tip belciuge mari, una tip bobițe, două brățări, la mâna dreaptă, parcă mai fine decât lanțul de la gât.
El, supărat că ea a atenționat-o pe cea mică în privința comportamentului, i-a spus vreo două, din care cred am înțeles-o pe ultima: „taci că-ți bag mâna-n gât”.
Alintătura cea mică, admonestată de mamă, nu avea mai mult de 4 ani.
Ea a tăcut. Și-a căutat țigările, a tras scrumiera aproape și a aprins o țigară. S-a frecat la nas pentru a atenua smârcâitul, și-a reținut lacrimile și a privit-o pe cea mică care stătea cu picioarele flexate din genunchi pentru a putea ajunge cu tălpile pe scaun.
Cei trei adolescenți ce-i însoțeau, două fete și un băiat, ce păreau a avea între 14 și 16 ani erau aproape absenți. Puteau fi copiii ei, dacă ea s-ar fi măritat la începutul pubertății, dar erau mai închiși la culoare comparativ cu cea mică. Aș spune chiar mai închiși decât tatăl. Una dintre adolescente avea rochie vernil, culoare ce o prinde de minune pe regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Cealaltă avea gene false ca mama bună!? sau vitregă !? sau soacra !? În schimb ambele adolescente erau voinicuțe cum mai toate tinerele din ziua de azi sunt! Traiul bun!? Hormonii din alimente!? Chimicalele!?
Când a venit chelnerul să ia comanda iar cea mică și-a exprimat dorința „ouă și cartofi prăjiți”, mama a comentat iar tatăl a contracarat-o din nou cu „taci că-ți dau un pumn în cap”.
Nedorind să atrag atenția, am renunțat la monitorizarea familiei; mai trebuia să și mănânc! Am remarcat totuși că, cu tact și diplomație din partea ei, prânzul s-a sfârșit cu bine. Adică copila a mâncat ciorbă cum dorise mama. Deducție: poate era doar gura de el iar ea era foarte sensibilă de-i dăduseră lacrimile după prima admonestare!? Astfel se pot evita războaiele chiar dacă unii au de suportat efectele stresului!


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!