agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1808 .



România este și a mea... și a ta... și a celor care nu s-au născut încă
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lory ]

2008-09-25  |     | 



A tăcea se spune că este o virtute și nu contest veridicitatea acestui dicton, numai că a tăcea în fața defăimării, a distrugerii sentimentului de apartenență a individului la națiunea în sânul căruia s-a născut, a inducerii sentimentului de vinovăție că aparții acelei națiuni pe care ești indemnat pe căi din ce în ce mai puțin subtile (puse sub egida culturalizării!) să o vezi pusă sub semnul celor mai mari blasfemii... a tăcea în fața acestor acțiuni e ca și cum ar veni un individ de pe stradă, s-ar ospăta la masa ta și apoi ți-ar viola soția și tânăra fiică, iar tu i-ai ridica osanale și i-ai face cadouri de Crăciun!

Altfel cum se poate explica tăcerea oamenilor cu greutate din cultura română la expozițiile de ,,artă'' de la New York din august și actuala expoziție pornografică din Germania, ambele sub patronajul ICR și plătite cu sume mari din banii celor care habar nu au despre cum sunt reprezentați în lume!

Nu pot să dau fotografii de expozițiile ICR, sunt de-o hidoșenie neînchipuită și ar provoca scârbă și celui mai înfocat ateu. Nu pot să fac nici descrierea acelor exponate pe care numai o minte bolnavă le-ar fi încadrat la categoria ,,Artă''. Pot, în schimb, să vă spun că printre proiectele considerate nepotrivite cu acest eveniment cultural, s-a aflat și unul care privea comemorarea a 25 de ani de la moartea lui Nichita Stănescu!

Mă aflu doar, la început de toamnă în țara lui Papură Vodă, unde caterinca e pe toate canalele tv, sărăcia e pe masa a mai bine de jumătate din populația României, manualele conțin descrieri ale personajelor politice ale zilei, sărindu-i pe Eminescu sau Nichita, bătrânii sunt o armată de strigoi cu spectrul foamei și al mizeriei întipărit pe chip și o veșnică plasă goală în mână.

Mă aflu în țara unde s-a editat un album ,,Eterna și fascinanta Românie'', ceaslov care a înghițit 6 milioane de dolari la vremea când a fost tipărit și care îmi apare acum ca o avampremieră la bătaia de joc prezentă.

Eterna și fascinata bășcălie....

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!