agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3065 .



Exerciții de observație
personale [ Jurnal ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Inger Alb ]

2003-06-13  |     | 



Preaviz pentru cititor - am un ( prost ) obicei de a prelungi evenimentele dincolo de ceea ce s-a întâmplat cu adevarat . Rog pe cel din fața acestor rânduri să-și așeze limita acolo unde crede el de cuviință . Îmi voi dovedi ( pentru a câta oară ) insuficiența mea ca prozator și nu-mi voi organiza materialul ( de altfel , inexistent ) in nici un fel .

Dacă aș scrie că stau în pat într-o poziție incomodă , că în stânga mea un ceas electronic arată că e trecut de miezul nopții ( mereu îmi spun , le spun și celorlalți , că cele mai bune texte ale mele sunt scrise noaptea ) sau că la un metru și jumătate de mine se odihnesc tacticoase , dar în dezordine , mai multe cărți de metafizică , dar si voluptuoasa ( trebuia să scriu voluminoasa , nu știu ce mi-a venit ) "Istorie a logicii" a lui Anton Dumitriu , nu cred că ar ajuta amicul meu cititor și nici măcar povestirea în sine .

În căutare de inspirație dau cu ochii de două cărți , care contrastează prin grosime de celelalte . Stau una deasupra celeilalte și știu și de ce : au fost cumpărate o dată . Reprezintă partea mea la licitația propusă de Alex Bâcu ( mă întreb dacă nu cumva e rudă cu familia Bâcu din Putna , căreia îi făceam vizite în fiecare vară pe când măsuram câțiva anișori și care , dacă-mi amintesc bine , avea pe cineva plecat în altă parte ) în "3/10". Amândouă sunt albe , iar tiparul negru vine să dea foii o mistică aparte , ba chiar sunt apărute la aceeași editură .

Citind la întâmplare dintr-una ( se cheamă "Deasupra nopții" ) îmi vine în minte o seară de vacanță , ca cea de iarnă , de pildă . Într-un net cafe obscur , doi tineri accesează , din întâmplare , același site : WWW.POEZIE.RO . Unul , era dinainte , nu stă foarte mult . Celălalt ( eu ) avea să stea toată noaptea ( full-night-urile devin din ce în ce mai ispititoare pentru insomniaci ca mine ). Printr-o bizară coincidență , cei doi erau chiar vecini ( de-o viață , adică de când mă știu eu ), dar nu și-au transmis un sunet ( Nota : nu știu cum se face , dar în ultimele două luni am vorbit cu acea persoană mai mult decât in cei douăzeci de ani dinainte ).

Simt că am uitat ceva . Da , celălalt era o ea și încă poartă numele de Alma .Nu i-am spus-o niciodată , dar numele ei de user este identic cu cel al unei cățelușe dalmațian cu care se juca o colegă din gimnaziu ( nu ne plăcea de ea , dar avea o prietenă care arăta bine ). Știam că se poezește aici . În curând voi fi descoperit și eu .

( Mai am pe același raft o carte la fel de groasă/subțire : "Introducere în lingvistică" de Eugenio Coseriu .) Pe 16 februarie voi lua contact cu acel buchet de flori care-și transmit digital creațiile la București . Am ratat prima întâlnire . Vin direct în runda a doua . Necunoscutul își îmbrățișează incertitudinile în locul meu .

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!