agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1255 .



..........
poezie [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [moxzal ]

2006-09-14  |     | 



Am stat să mă gândesc de când am intrat azi pe site, dar ajungând la o concluzie inevitabilă după raționamentele în care mă încred (cu subiectivitatea pe care mi-o asum și riscul de greși ce derivă din asta), consider că siteul nu mă mai reprezintă și nici nu am șansele de a-l face să mă reprezinte în proporția pe care aș considera-o corectă pentru a mă face să continui munca de editor aici. Mai exact, sunt două probleme care mi se impun și pe care nu le consider solvabile.

1. Politica site-ului îmi este clar că nu va urma cursul pe care eu speram că îl va urma, ci dimpotrivă. Mă refer aici la ridicarea nivelului unor autori, fără măcar ca nivelele respectivilor să fie discutate conform regulamentului pe forum, ptr a întruni 3 voturi. E cazul domnului mihalcea, a domnului stuparu, a domnului stoiciu (singurul cu care aș fi fost de altminteri de acord), domnului tașcu etc, persoane care consider că au criterii incompatibile din multe puncte de vedere cu ale mele. Deranjant este faptul că nu s-a cerut părerea pe forum, astfel încât să se poată purta discuții pe temele conexa acestor acordări de nivele. Neparticiparea la întâlnirile de la armenească sau din altă locație mi se poată imputa mie exclusiv (deși scuzele mele sunt foarte reale și țin de lucrul la motocicleta proaspat achiziționată, lucrul peste program și inclusiv în weekenduri, timpul liber puțin și dorința de a-l petrece altfel decât în cercuri literare), dar dovada că este doar o scuză cu parfum de cu totul altceva constă în faptul că sunt mai mulți editori care nu pot veni ptr că nu locuiesc în bucurești care ar fi trebuit și ei să fie informați și să li se ceară părerea.
De fapt, doleanțele mele erau evidente, liviu nanu a înțeles ce este cu propunerea lui tosa, de exemplu (care a avut totuși trei voturi și nu a fost numit, spre deosebire de domnii ante-menționați). Consideram că un echilibru între gândiri conservatoare cu cele mai tinere și poate mai neexperimentate, dar mai inovative, este modalitatea prin care agonia.ro poate evolua și sconta pe îmbunătățirea imaginii actuale, lucru ptr care am considerat compatibilă prezența mea aici. În contextul acesta, nu cred că mai există această șansă, politica de susținere a siteului devenind destul de evidentă. Nu o condamn, ci doar o consider incompatibilă cu propria persoană.
2. îmi devine din ce în ce mai evident că devin o persoană indezirabilă, ceea ce îmi este extrem de dezagreabil. Existența unui alt forum de discuții (din care înțeleg că nu fac parte și nu mă pot gândi decât la același criteriu al încrederii), sugerată de radu, precum și poziția acestuia față de mine mă îndeamnă să iau în considerare că, nemaifiind de încredere, nu mai are rost să îmi continui activitatea aici. dacă decizia de a folosi titlul de redactor pe agonia e impusă deja cu majoritatea voturilor (și diana, și silvia, și cosmin dragomir, și suse, și florin hălălău, și șerban axinte, și geană, și eu reprezintă o majoritate semnificativă. presupun că majoritate în luarea deciziei a însemnat votul a 10 editori, pe care nu știu de unde să îi iau, dar mă rog, așa o fi) sunt împotriva acestei decizii, din considerentele explicate deja pe forum (cel la care avem toți acces) și prin urmare oricum nu mai pot deține nivelul actual. De altfel, sper să se înțeleagă că decizia poate face mult rău siteului, acesta nesituându-se pe poziții de forță față de celelalte siteuri de profil (desigur dacă greșesc în finalul propoziției decizia e bună).

Concluzia e una singură, anume că singurul gest pe care îl mai pot face în momentul de față este să renunț de bună voie la nivelul actual, ptr a nu complica lucrurile pe aici și eventual a crea situații delicate ptr restul colegilor.

P.S. nu știu cât de CREDIBIL sună, dar vă doresc sucees și să reușiți în scopurile pe care vi le propuneți. În rest rămân la aceleași simpatii și antipatii pe aici, ca peste tot de altfel. Nu voi retrage textele existente (fiind de acord la un moment dat cu blocarea posibilității retragerii textelor și rămânând consecvent la capitolul ăsta) și contul meu va fi la dispoziția editorilor și deciziei voastre (nu va mai fi utilizat). Am făcut un singur gest de care pot fi acuzat – mi-am scăzut de unul singur nivelul. Și sper ca acest gest să fie singurul de care voi fi eventual acuzat. Prin urmare motivele retragerii mele sunt cred suficient de reliefate mai sus și sper să nu aflu că am plecat din orgoliu sau din alte motiove, ptr ca ar fi dureros si cat se poate de fals. la fel cum poate fi și un răspuns cât se poate de franc la de ce au plecat atâția de aici (a fost și orgoliu la mulți paul, dar nu întotdeauna asta, cum se întâmplă și acum)

P.S.S. daca sunt greseli pe aici, sper sa nu imi trimiteti textul la corectat. Ok! :D BAFTA MULTÃ

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!