agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4994 .



Scrisori deschise din imprudență (IX)
proză [ ]
Domnule prefect,
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Scaietina ]

2006-02-01  |     | 



Domnule prefect,

Vă scrie secretara primăriei Pleașca, despre informarea circulară care ați cerut-o de am primit-o în această dimineață ca urmare a nopții ce a trecut băgându-vă în istorie negativ, deși eu nu cred, că acolo e trecuți doar morți care a făcut câte ceva, ceea ce nu e cazul la dumneavoastră.
Domn’ primar are probleme de securitatea muncii în comună, oamenii dorind să-l lingușeze prin ungere cu acele nevoi inundate pe toate drumurile și să-l pudreze cu pene care deși ei știe că sunt bănuite de gripă aviară fiind pe calea aerului, nu se lasă, deci s-ar putea să fie vorba de o tentativă de omor drept pentru care s-a retras în subpatul dumnealui personal neputând fi tras de nici un organ că aia s-ar putea fi violare de persoană intimă la domiciliu de aceea îmi dictează pe mobil cele ce vă informez.
Necazurile preîntâmpinate cu acele sinistrate care s-a ajuns la Oteveu ca niște vedete pop corn, sunt vechi de demult și ca să vedeți și dumneavoastră ce inundați răuvoitori și obraznici s-a născut pe aceste meleaguri de oameni primitori dar tot ce s-a vorbit a fost în defavoarea lor și nu a lu’ domn primar, crezând ele aceasta.
Doresc să vă afirm că numita Dulcă Tanța zisă Suluca a fost inundată până la aragaz ochiurile de deasupra, cum a precizat, dar asta nu înseamnă că e caz de gravitate pe scara zero că i-a rămas casa pe picioare într-o rână, care prin lege de calamitate din dezastre se cheamă avariată și nu sinistrata care se pretinde.
Că dacă ea a aprins aragazul după ce s-a supt apele explodând din ce cauză nu luăm la cunoștință, este problemele ei împreună cu ciupercile ce are pe pereții casei care e mărturie că are pereți deci, aceste crescând în pălăria șarpelui la umezeală și după ploaie, neavând nici în clin cu astupătura la plămâni cum stimulează că are și dacă chiar tot are poate să împărțească sănătoasă șpraiul de aer cu omul său care este bărbatul dumneaiei făcând economie de astm împreună.
Comisia compusă din noi a constatat că are două grinzi purtate de apă în plus, drept care acesta fiind norocul omului nu îl iei, dar însă am pus-o să semneze de primire la dosar.
Pe lângă toate acestea, cu cinstea pe care am folosit-o spre ajutorul nenorociților, i-am recuperat și televizorul de pe șina ferată proptită din fericire în turla bisericii și care ea refuză să-l ia în posesie zicând că este oxidat de la apă și dacă mai exploadează încă odată. Dar asta fiind iar problemele oamenilor care fiecare face ce vrea cu bunurile lui care i-a rămas dacă a fost să rămână.
Ce-i drept domn’ primar le-a zis dacă vreau vă dau, dacă nu vreau nu vă dau și nu vă dau nimic nici de-a dracu’, dar pentru că era foarte tumefiat de la nervii care l-a lovit când a văzut toți sacii de ciment din donație neintregi fiind roși și cărați de șoareci unul câte unul nu se știe în care destinație ei fiind mai deștepți decât omul, care șoareci a distrus și acest fax , drept pentru care trimit foarte imediat, circulara de răspuns pe șareta primăriei.
Pentru că, domn primar m-a părăsit de la baterii, lăsându-mă într-o situație neutră cît și foarte ultragiată pentru reputația de care dispun pe comună, cu acestea fiind spuse vă asigur de toată încheierea respectelor anticipate și de semnătura lu’ domn primar pe răspunderea dumnealui chiar dacă momental cu această absență lipsește integral,

Surdu Costică,
Primar de primăria comunei Pleașca

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!