agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4286 .



$ilviu
proză [ Ştiinţifico-Fantastică ]
SeFeGramă - după o idee de Ray Bradbury
Colecţia: texte umoristice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Epigramist ]

2008-09-02  |     | 



filÌ da sUrNaL

sEcTembRe uNu dOuMi8


pA minE mA cEamA $iLviU sY aZ a-m pLiniT opshPe aNy
nAsCuT i0 a-m fOSt poLnaV dA miC Ka 0 $CoS doFtoRi Cu f0rCepxs sI 0 pRiNs cAp lA mine iO Nu fOrbit niKa piNa Eri
iEri foRbiT pRimA Dat mAmA s0 buCuRaT muLt 0 pliNS ciNd vaZUt iO riS prim dAtA mAMa pliNS yaR i0 ri$ muLT
Io iErY gAsiT carTE pArC uuuuuu cArTe fruMo0o000s cARtE
gaSiT Eri
i0 ciNeFa 0 uiTaT caRTe
L-a bAnKa
Lu pArK
i0 cEtit tiTLu lA iEa si pAgiNa ntiIa

***

file dE surnaL

SecTembriE d0i 2oo8


altaieRi gaSit eu carteA frumoooS carteA iN parc gasiT. copi batuT la mine vrut Sa ie carte da eu nu daT carte copii. Copii ye rAi spun ca $ilviU ye tembeL si ie bocciU. Da eu nu sAnt bocciU nu sanT TembeL eu sunt SilviU si ataT. Mama m0 dus az la Taika poPa spuS el minunE Silviu vorbeSte Silviu ridE Silviu cite-ste carte. PoPa facuT cruxe tri x facUt cruce popa o dus vorba Tot orashu Silviu minunE de la DumnedzeU. Copiii injura pe minE zic eu copil nashPa copil creTin orKum. MamA bucurA mult mama nu pasA ce copiii spune mama zice Silviu frumos copil este. Mama sTii de ce riDe piticU ciNd coboarrA dealu hA ha ha finca il gidiLa iarba la poponeaTza ha ha ha

***

File de Șurnal

Septembrei 3 2008


Az citit iar pagine din carte buuuuN cartea. Intrebat mama eu am tată unde e tata. Mama spus tata părasit amindooi multi ani deatunci. Eu plins si inchis camera mea cu usha stat doo ore plins camera mea. Venit si intrebat mama de ce nu dat pe mine scoalA ca tot copiii ca eu nu sunt bocciu eu citește carte fiecare zi trei paginele intreagi. Mama plins tare. Trezit dimneata cu doftor dela familie la porta casii. Intrat vede doctor pe mine intreba una Silviu raspuns intreba altele Silviu raspuns bine Silviu citeste carte zice doctor hmhmhm el nu escplica cum. DoctorU da din cap spune trimite pe mine la texte la clinic. Mama nuuuuu faca clinica teste ca copilu e a ei și nu vrea să bata joc clinica de el. Doctorul pleaca da din cap. Mama ia in brațe Silviu puiu meu nu te dau mina lor. Mama sti cei supt pat si incepe cu liTera u. Nu stiu puisor. Ha ha ha e un papuc. Da sti ce i supt pat si incepe cu D. Nu stiu. Ha ha ha Dopi papuci. Mama dar ce e sub pat si incepe cu T. Acuma stiu e Trei papuci. Ha ha ha ce te am pacalit mama e Tot Un papuc.

***

File de Jurnal

Septembrie 4 2008


Nu prea dormit noaptea asta. Citit mult din cartea care am gasito și rîs singur ân pat. Apoi plâns. Și iar am râs. Multe întrebari am pentru mama când e dimineața. Mama de ce nu avem și altele cărți ân casă de ce mamă. Mama a zis că orcum nu citește nimeni. Mamă eu nu vreau copiii să rîdă de mine că eu copil prost și bocciu. De ce nu avem ziar sau tele-vizor de ce nu avem radi0. Mama sa minunat tare. Âți aduce mama ziarul azi de la piață vrei. Nu nu nu eu vreau nici un ziar acuma mamă că mai am de citit jumătate cartea care am gasito. Aratai si lu mama cartea puișor dar eo nu iam arătato decât puțin puțin numa coperțile. Frumoasă carte a zis mama da ce conține. Secret top secret iam zis eu lu mama lasa ca iti spun mîine. Te iubesc mămico. Noapte bună puiul mamei. Mama stii tu ce a ramas Decebal după ce i-a murit tata. Cred ca a rămas rege. Ha ha ha n ai ghicit. Atunci a rămas milionar. Ha ha ha nici milionar. A rămas orfan ha ha ha.

***

File de Jurnal

Septembrie 5, 2008


Domne, ce mă nervează doctorul ăsta. Iar a venit la noi de dimineața m-a sculat din somn a venit cu un specialist de la București și cu doi asistenți a venit. Unu mi-a făcut poze, altul m-a filmat. Cică Silviu era copil cu retard mental grav și nu își explică ce și cum. M-au pus să citesc din abecedar nene doctore glumești nu-i așa i-am spus eu. Apoi m-au pus să citesc dintr-o carte de-a lor și am citit egzact cum scria acolo iar ei mi-au zis Bravo și s-au mirat. Mi-au dat un test de inteligență și l-am trecut iar ei s-au mirat și mai tare și au luat-o pe mama deoparte să îi spună ceva. Nu e nevoie, pot să ascult și eu sunt destul de mare le-am spus. Dar ei s-au ferit de mine și nu mi-au spus numai mama mi-a zis tot cică sunt caz unic în Istoria medicinii. După ce ei au plecat am ieșit până la colț să cumpăr niște ziare. Copiii s-au luat de mine tu ești Satana au zis ei. Grasu de peste drum a sărit să mă bată dar i-am aplicat un Hiza Geri în testicule de n-o să mai poată avea face copiii toată viața. Seara am citit iar din cartea mea, lucru care m-a încântat tare mult. I-am zis mamei: Frunză verde lobodă, gura lumii-i slobodă. Nu te pune cu proștii că ei au mintea mai odihnită, ha, ha, ha!

***

File de Jurnal

Septembrie 6, 2008


Aseară am citit mai mult ca oricând din carte. Cred că mai am un sfert din ea. Acum parcă văd lumea altfel, lumea e frumoasă și e minunat să o privești cu detașare și să fii mereu vesel și optimist.
-Mamă, noi suntem săraci? am întrebat dimineața, în timp ce îi prepararam ei o cafea și mie o cacao cu lapte.
-Suntem cam săraci, dar de ce întrebi, puiul meu?
-Vreau calculator și internet, de-aia întreb.
Ohoho, păi alea sunt scumpe! mi-a răspuns ea. Cred că costă o groază de bani, dar ce-ți veni?
-Nimic. Vreau să navighez pe Internet, chiar acum. Cred că nu costă prea mult o oră-două de Internet la un net-café, poți să mă împrumuți cu vreo 20 de lei?
La care mama, exclamă mirată: -Bine puiul mamii, dar tu n-ai cerut niciodată bani… Þi-i dau, dar să știi că ăștia sunt ultimii bani din casă, te rog să nu îi cheltui pe toți și să nu stai mult, bine?
“Mamă, nu știi matale că Azi la C.E.C. un leu depui/Mâine el va face pui?”

***

File de Jurnal

Septembrie 7, 2008


Ieri am venit cam târziu acasă. Mama s-a speriat când m-a văzut coborând dintr-un taxi, îmbrăcat la patru ace, cu un laptop nou-nouț sub braț.
-Să-ți trăiască famelia, conașule! m-a gratulat taximetristul vârându-și cei 10 Euro bacșiș în buzunarul de la cămașa asudată.
-Ce-i cu tine, puiul mamii, ce s-a întâmplat? A început ea să plângă. De unde ai hainele? Dar ăla?
-Mamă, stai liniștită că le-am câștigat legal, pe bune. Se cheamă tranzacții, bursă, e-bay, chestii din astea. Uite aici și niște bani cash, lei și euroi să nu mai fim săraci. Și au să mai vină și alții. Să nu te mire dacă mâine dimineață au să ne vină acasă mai multe cutii cu scule, instrumente și alte chestii. Totul e plătit. Am nevoie doar de baraca din spatele casei. Și de liniște. Să nu mă deranjeze nimeni, OK?
-Ochei, răspunse mama cu un surâs tâmp.

***

Septembrie 8, 2008 orele 19.00

Un zgomot infernal străbătu partea de est a orășelului ascuns după dealuri. Venea dinspre baraca lui Fane Þapinaru’, ăla care murise în pușcărie la Gherla pentru că beat fiind, înjunghiase un milițian. Apoi, zgomotul se transformă într-un țiuit iar pe cerul înnorat se înălță o minge de foc care începu să zburde făcându-se tot mai mică, tot mai mică până se pierdu, hăt, în imensitatea cerului.
În doi timpi și trei mișcări se și iviră la fața locului mașinile de pompieri, poliție și salvare. Baraca era însă intactă, casa la fel, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.
-Ce-a fost aici? întrebă sectoristul. Niște vecine începură să își facă cruce cu amândouă mâinile și să scuipe în sân:
-Satana, ce să fie? Băiatul ăla oligofren al vădanei lu’ Fane. Și-a luat zborul, la dracu să-l pieptene!
-Silviuțu mamii, Silviuțu mamii!... plângea biata văduvă strângând în brațe o copertă de carte și o foaie ce semăna a bilet de adio.
-Femeie, ce ai în mână? Ia dă-mi să văd! Îi smulse sectoristul cele două lucruri:
-Ce naiba vrea să fie asta? Antologie de epigrame... Ce-i porcăria asta? Hm! Ia să văd ce scrie pe bilet! Dă să citesc!
File de Jurnal
Septembrie 8, 2008
Iartă-mă, mamă... a trebuit să plec! O să trimit după tine. Ne vedem curând pe Planeta Epigrama. Semnat: Cu drag, Silviu.





.  | index








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!