agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 
Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2429 .



Elogiu unei umbre
proză [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lorelei ]

2003-08-13  |     | 



Iti privesc umbra. E, dupa cum s-ar spune, imaginea ta, deformata, alungita, cazuta la picioarele tale. Intind mainile spre tine si brusc le privesc umbra. Si mainile mele sunt mai mari. Dar in acelasi timp delicate, amintind de intunecoasa alunecare a lagunelor venetiene.
Ce diferenta poate fi intre realitate si umbra ei!
Umbrele par imaginile noastre idealizate, ce ne urmeaza pretutindeni. Si in intuneric. Chiar si in moarte...Dar sa nu vorbim despre moarte.
Acum iti privesc umbra care se prelinge pe perete asemeni unui sarpe. O a doua fiinta asemeni tie, dar intunecata si neluata in seama de Oameni. De fapt, cati dintre noi se pot numi Oameni?...Sa nu divagam. Vorbeam despre umbre. Decupaje ale sufletului nostru pe obiectele opace. Sa nu discutam despre merite...Caci poate de multe ori copacii, frunzele sunt mai transparente decat sufletele noastre despre care se presupune ca sunt limpezi si pure.
Se presupune, se spune, nu v-ati saturat de atatea supozitii si banuieli? Mai bine, sa ne asezam sufletele pe masa si sa vedem cine suntem cu adevarat!

.  |








 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!