agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5425 .



Societate civila din Moldova spune NU
articol [ Internet ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-03-12  |     | 



Fara sa cer (inca) permisiunea de la redactorii site-ului http://news.ournet.md/declaratie/ mi-am permis sa citez integral o declaratie a reprezentantilor societatii civile din Republica Moldova.
ValeryCorcimari
Mi-am permis de asemenea sa includ un formular prin care va puteti exprima suportul fata de aceasta declaratie, exact asa cum apare in versiunea originala a paginii.
Este remarcabil ca exista deja peste 500 de semnatari ai declaratiei, insa mi-ar placea ca urmatorii 500 sa fie membrii ai acestui site.


Societatea civila spune NU

Noi, reprezentantii societatii civile, ne exprimam protestul fata de actiunile si initiativele iresponsabile ale guvernarii comuniste ce au ca scop distrugerea mecanismelor democratice de organizare a societatii, fata de sfidarea de catre acest partid a normelor de drept international si a institutiilor internationale, fata de incalcarile drepturilor omului.

Cenzura la TVM si transformarea acesteia in instrument de propaganda comunista, intimidarea presei libere incalca flagrant dreptul cetatenilor de a beneficia de accesul la informatie de interes public si dreptul la libera exprimare.

Prin declaratiile si actiunile tendentioase ale oficialilor comunisti au fost deteriorate relatiile de prietenie si buna vecinatate cu tarile vecine.

Actiunile de refacere a vechiului sistem administrativ de comanda si de renationalizare a intreprinderilor privatizate s-au soldat cu retragerea sprijinului organismelor financiare internationale si au adus Republica Moldova in pragul falimentului.

Noua lege cu privire la organizarea administrativ-teritoriala a Republicii Moldova are ca scop eliminarea principiilor democratice constitutionale ce guverneaza organizarea administratiei publice locale: autonomia locala, descentralizarea serviciilor publice, eligibilitatea autoritatilor administratiei publice locale.

Suspendarea Partidului Popular Crestin Democrat este o incalcare grava a principiului pluralismului politic si constituie un precedent periculos pentru fragila democratie moldoveneasca.

Sfidarea Curtii Europene a Drepturilor Omului in cazul Mitropoliei Basarabiei, a Consiliului Europei si altor organizatii internationale, aduce prejudicii imaginii Republicii Moldova si se poate finaliza cu izolarea totala a Republicii Moldova de comunitatea internationala.

Prin incercarea de oficializare a limbii ruse se urmareste marginalizarea limbii romane si a altor limbi din RM. Impunerea limbii ruse ca materie de studiu obligatorie in scoli, fara consultarea opiniei publice, este un act de rusificare fortata cu efect destabilizator.

Consideram ca toate aceste initiative si actiuni ce poarta un caracter totalitar sunt intreprinse de catre partidul comunistilor in mod premeditat si urmaresc scopul de a crea tensiuni in societatea noastra pentru a masca incapacitatea guvernantilor de a-si onora promisiunile electorale desantate. Comunistii provoaca deliberat conflicte pentru a-si declina responsabilitatea pentru dezastrul spre care ne-a adus dupa un an de guvernare.

Facem apel catre intreaga societate, catre reprezentantii minoritatilor nationale, catre medici, profesori, studenti, muncitori, etc., sa ia atitudine fata de actiunile si initiativele periculoase ale comunistilor.

Nu intreba ce ai de castigat daca protestezi! Intreaba ce ai de pierdut daca nu iti exprimi atitudinea!





















Semneaza declaratia
Numele complet
E-mail
Localitatea


Toate cimpurile sunt obligatorii.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!