agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4041 .



\'zgura presei!
articol [ ]
Colecţia: Culture Pub

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [adrian_nairda ]

2007-08-15  |     | 



Prin dicționare "oligofrenia" este definită a fi dezvoltarea insuficientă a facultăților psihice, dând astfel apă la moară medicilor "suficienți", care spun că asta este o boală - după unii dintre ei, cum că ea ar fi chiar una psihică. Măi ce coincidență! Ei bine aceștia, medicii, o caracterizează, după cum spun ei, pe ea, pe boala asta, că ar consta din nedezvoltarea, ori din oprirea din dezvoltare a funcțiilor intelectuale.
Dacă până acum nimic nu a fost putred prin lume, aici e ceva pe cale ... pe cale de a intra în putrefacție, pentru că:
1. medicii se bagă acolo unde nu le fierbe oala ... în lumea psihicului, ca să spun așa, și chiar în aia a "siphicului" colectiv, fire-ar să fie, de treabă!;
2. iar mai apoi medicii pun diagnosticul în privința funcțiilor, dezvoltării și performanțelor intelectului - care după opinia mea nu se ține și nu se drege cu "buline".
Căci, dacă e să dăm crezare acestora, medicilor, atunci: "formele grave de oligofrenie sunt mai rare decât cele ușoare, pentru că 75% sunt numai debili mintali, 20% sunt imbecili, cei 5% rămași fiind idioți în regulă. Iar dacă este să ne luăm după criteriile de clasificare, cele medicale - medicii nu intră în clasament -, toți ceilalți suntem încadrabili oriunde printre "procenturile" mai sus enumerate - să ne înțelegem, medicii nu sunt bolnavi, prin urmare, domniile lor, nu afectează procentele!.
Clinic, spun medicii, "oligofreniile" - observați generalizarea filosofică - sunt clasificabile în grupe, trei la număr: formă gravă (idioția), adică oligofrenia de gradul III - acolo unde coeficientul intelectual e de pe la 0 către 19; formă medie (imbecilitatea), sau oligofrenia de gradul al II-lea - acolo unde coeficientul intelectual este crescător de la 20 la 49 de puncte, precum la loteria "6 din 49"; apoi forma ușoară (doar debilitatea), abia tangențializând, adică oligofrenia de gradul I - acolo unde coeficientul intelectual este de pe la 50 până la 69 - ceea ce prin urmare nu mai poate fi jucat la LOTO, dar poate și trebuie să fie jucat la rating.
Doamnelor, domnișoarelor și domnilor rating-ul este proprietatea absolută a domnului, a domnului ... a lui Mircea Badea, bată-l să-l bată norocul, pe el de "tembenelbatman" utilizat în analiza audienței și în marketingul televiziunilor (nu o spun eu, ci el o spune!). Adică el spune că instituțiile statului, toate, sunt la-ndemâna CNA-ului și a Consiliul ăla de analiză a dosarelor, consilii alese, altminteri, pe criterii politice, criterii care îl amendează, dar îl și confirmă în idioțenia sa, pe el, pe Badea, pentru că sunt în mod categoric "pediste", fiind, nu-i așa, politice.
Venind din "zgura presei", el, Badea, cu ceasu', cu mobiele semesiste și alergiile sale laptopiste se prea poate să fie un "caz". Medical vorbind! Nu de alta, dar "punctul de rating" (GRP), măsurat de mine - de mine asupra mea! - mă face să mă iau cu mâinile de cap, ceea ce îmi deteriorează grav imaginea publică. Fac figura unui imbecil sadea, deși am un coeficient de inteligență ... calculabil, dincolo de rigorile medicale!
Să mor io, de nu-i așa, Mirceo, bade dragă!

PâSt:
- dacă e boală, iar de ea apare în familii cu risc genetic, să spună medicii "cine" e factorul ereditar care determină boala oligofrenică - numeric ori structuralal, de o fi el o mutație a unei gene, ori tulburări rezultate din interacțiunii ale mai multor gene ... poate cu "cucu" mediului înconjurător.
PâSâSt:
după mine oligofrenia, de regulă, trebuie să denumească și să indice înapoierea mintală, debilitatea, sau întârzierea mintală, ori să indice existența unui handicap mintal identificabil prin scăderea funcțiilor (că e mai multe!) intelectuale.
PâSâSâSt:
despre "Coeficientul de inteligență" consider că nu este este cazul să vorbim. Deoacamdată!

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!