agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5040 .



Magia sărbătorilor – sau despre o lansare de carte
articol [ Cultura ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Petre_Andrei ]

2008-01-09  |     | 



Photobucket

Sâmbătă, 15 decembrie, la Sala Marin Preda a Centrului Cultural al Ministerului de Interne a avut loc lansarea volumului “Cioburi în noapte”, a treia carte a scriitorului Petre Fluerașu. Volumul de haibunuri a fost întâmpinat de aproape 200 de persoane, care s-au lăsat purtate într-o atmosferă de basm, pusă în scenă de invitații scriitorului.
Evenimentul, organizat de Asociația Culturală InDArt, a fost deschis de președintele organizației, Dan Simion, care le-a mulțumit celor prezenți și i-a invitat să se bucure de spectacolul pregătit.
A urmat un adevărat regal oriental, pregătit de membrii trupelor de teatru și dans ale InDArt. Tinerii, îmbrăcați în kimonouri și păstrând rigorile lumii orientale, au recitat fragmente din cartea “Cioburi în noapte”, smulgând aplauze zgomotoase din partea celor prezenți în sală. Momentul de dramaturgie a scos în evidență splendoarea ascunsă a lumii orientale, capabilă întotdeauna să îi fascineze pe cei care aleg să o descopere.
Profesorii Florin Iordache și Marius Conu au disecat cartea lui Petre Fluerașu, descoperind valențe ascunse ale povestirilor și incitându-i pe cei prezenți. Analizele lor bine documentate, pigmentate cu numeroase referințe culturale, au impresionat.



Photobucket

Emoționat, Petre Fluerașu le-a mulțumit celor prezenți și s-a arătat încântat de numărul mare de cititori care au ales să participe la această sărbătoare culturală. El le-a spus celor prezenți că acesta este viitorul, iar îmbinarea de muzică, cultură, film și artă în general este singura care poate atrage publicul. Să învățăm să privim viața cu detașare, să învățăm să apărem fericiți. Dacă vrem să îi impresionăm pe cei din jurul nostru, nu trebuie să îi obligăm să facă nimic și nu trebuie să îi convingem să facă decât ceea ce este în interesul lor. Modelează-ți interesele după posibilități și vei reuși să descoperi calea spre succes. Convinge-i cu argumente reale pe cei din jurul tău, ai încredere în ei atunci când vrei să o faci, trăiește-ți viața la intensitate maximă. Doar așa vei reuși să lași ceva important în urma ta, doar așa vei reuși să schimbi lumea.
Marketingul literar reprezintă singurul viitor posibil pentru literatură. Să fim sinceri cu noi înșine, să scriem doar pentru public. Pe scurt, să învățăm să îmbuteliem viață. Cu cât mai spectaculos, cu atât mai bine. Până la urmă, cultura de consum a mileniului trei are un răspuns pentru orice...
A urmat un moment dedicat Crăciunului, iar membrii trupei de teatru InDArt au recitat colinde în mai multe limbi. Felix Navidad a fost cea mai bine primită de cei prezenți, care au intonat-o alături de interpreți.
Lansarea de carte a fost încheiată apoteotic cu un spectacol de dans profesionist. Participanți la eveniment prin bunăvoința domnului Radun Gabor, copiii între 5 și 12 ani au dansat și i-au încântat pe spectatori, care au însoțit ritmurile latino cu ovații. Înghesuindu-ne să îi pozeze și să îi aplaude pe micii dansatori, spectatorii le-au oferit prichindeilor o sărbătoare de neuitat, așa cum merită orice artist.
Mulțumiți, spectatorii au plecat acasă, ducând cu ei un mic fragment din magia oferită de acest periplu prin lumea orientală...


Photobucket

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!