agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 5929 .



Cronica Lansării de Carte din Librăria Diverta
articol [ Evenimente ]
Ovidiu Oana si Loredana Cristea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Lupisor ]

2006-11-26  |     | 



Departe de noi gândul de a ne considera mai buni decât prietenii noștri care și-au lansat cărțile la târgul Gaudeamus, dar diferențele se pot observa ușor în momentul în care ai ocazia să compari cele zece douăsprezece persoane care stăteau în fața unor standuri micuțe, înghesuite, cu cărți bune în ele și cei peste o sută cinzeci de iubitori de poezie, prieteni prezenți la dubla lansare de carte făcută în librăria Diverta, Mall Plaza România, sâmbătă 25, luna curentă, anul acesta.


Ovidiu Oana – Pârâu, prietenul nostru, membru al Cenaclului de Seară și-a lansat volumul „Surori Metrese Timpului” și alături de el, tânăra Loredana Cristea și-a prezentat cel de-al doilea volum, „Româncă – marcă înregistrată”. Evenimentul rămâne cu siguranță unul dintre reperele sfârșitului de an 2006. Nu intrăm în prezentarea celor două volume întrucât în scurt timp va apărea o recenzie în care vom aduce argumente pentru a susține valoarea evenimentului.

InDArt a fost prezent la manifestare și a asigurat formula aproape perfectă de prezentare a celor două volume. Fondul muzical fiind asigurat de unul dintre prietenii Cenaclului de Seara, "Greierasul" Florin.


Rodica Elena Lupu, prietena noastră de la Editura Anamarol, a făcut primul pas cu o scurtă prezentare a celor doi poeți și a volumelor lor. Imediat după aceasta trupa InDArt a început un val de recitări după o regie propusă de Dan și Bogdan. Colajul realizat a fost o incursiune în lumea poetică a celor doi autori. Plecând de la marginea lumii, unde iarna se înfățișează prosper în voaluri de mireasă, cu mireasmă de ger, parcurgând toate surorile metrese ale timpului, cu escale printre versuri care pot fi considerate mărci înregistrate și a avut ca finalitate minute lungi de aplauze și dovada că aplauzele nu au fost gratuite, majoritatea cărților aflate pe standuri au fost VÂNDUTE. Lucru care nu poate decât să ne bucure în primul rând pentru că Emirul Ovidiu Oana donează toți acești bani proveniți din vânzarea cărții sale pentru a susține editarea celui de-al treilea volum al tinerei speranțe, Loredana Cristea.

Iată că într-o lume a inflației literare, o lume în care apar tot felul de cărți lipsite de valoare și de manifeste obscure, ce nu au alt scop decât de marketing, mai există oameni care își pun inteligența, mâna, spiritul, sufletul în slujba unor idealuri pe care demagogii de astăzi le-ar numi fără finalitate. Noi considerăm că acest gest este primul pas pe o cărare ce ne va duce către alt mod de a înțelege viața, poezia, timpul, poezia, nevoile și nu în ultimul rând poezia.

Emirule, plecăciuni!!!!

Vraja Andreea a citit un eseu foarte bine argumentat despre viața în Valea Jiului, locul de unde provine tânăra Loredana Cristea. Continuarea a fost făcută de Ioan Rațiu cu un alt eseu, referitor la poezia si motivele poetice din volumul Emirului. Cireașa de pe tortul acestei lansări a fost așezată de îngerul Petre Camelia care a recitat un poem al lui Pârâu dedicat tatălui său care a trecut cu ceva vreme în urmă într-o lume mai bună.

Am văzut lacrimi de aduceri aminte și de iubire în ochii venerabilei mame a Emirului, care nu putea lipsi de la o manifestare atât de importantă în viața fiului ei.

Sache, prietenul nostru, unul dintre oamenii de bază ai Cenaclului de Seară, a intervenit cu un eseu pe care l-am putea numi cu ușurință poem, în care a făcut o legătură frumoasă și trainică între poeziile celor doi autori care și-au lansat volumele și site-ul literar www.bocancul-literar.ro , familia virtuală a celor doi, și nu numai. În același eseu a fost amintită și prietena noastră, Camelia Petre, cea care și-a lansat volumul săptămâna trecută.

Finalul a fost bineînțeles rezervat autorilor care au avut ocazia să exprime mulțumiri, Emirul Oana pentru prezența în public a dirigintelui său și a prietenilor de pe www.poezii.ro, prieteni care ne sunt și nouă frați de sânge poetic, iar Lory, emoționată până la tricolor și-a exprimat public fericirea de a fi în mijlocul atâtor oameni iubitori și mânuitori de poezie.
Apropos! Ce culoare are sângele poetului? Iată o temă de gândire!


Timp de aproape încă două ore Emirul și Lory au împărțit cu dărnicie zâmbete, săruturi, autografe, cărți, felii de suflet, strângeri de mână, fotografii.


Am consemnat Sâmbătă 25 noiembrie 2006 un eveniment demn de a fi reținut prin semnificațiile pe care le-a generat, cele două volume lansate revigorând arta poeziei care așa cum am mai spus-o și în alte dăți este plină de noxe și interese meschine. După gura de oxigen pe care îngerul Camelia ne-a dat-o săptămâna trecută, iată, săptămâna aceasta am mai primit o butelie plină ochi cu oxigen care ne va ajunge până la primăvară, când cu ajutorul Cailor Negri vom scoate revista Galoșul Literar. Până atunci vă așteptăm sâmbătă, 2 decembrie, ora 11 în librăria Diverta unde prietena noastră Bejliu Anne Marie își va lansa un volum. Iată încă o gură de oxigen.

Vă așteptăm.
Poezia să fie cu voi!



P.S. Citiți și celălalt articol ca să vedeți cum poeții știu să cinstească Zeul Poezie. Ofrandele au durat mai mult de opt ore la Cenaclul de Seară!
www.cl.bocancul-literar.ro/cr/2702

P.P.S. Nu că v-ar interesa dar să știți că s-au vândut peste 150 de volume.

P.P.P.S Daca ati vedea si fotografiile...

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!