agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 7172 .



Draga Costel
articol [ Internet ]
un fel de

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [raduh ]

2002-10-01  |     | 



Dragi membri ai site-ului,

Rubrica de editorial a fost creata initial exact pentru a discuta probleme de ordin general legate de site si cred ca e momentul sa nu ne mai ascundem dupa diverse manevre, amenintari si gesturi eroice gratuite si aberante pentru a lamuri cat se poate de clar lucrurile.

O parte dintre voi nu au avut ocazia sa citeasca pe forum protestul lui costel adresat mie asa ca il voi reproduce aici impreuna cu punctul meu de vedere asupra acestei "probleme", toata aceasta polemica reprezentand o situatie importanta a carei urmari o vom resimti cu totii si pe care consider deci ca trebuie sa o cunoasteti.

Iata deci o recapitulare a faptelor, urmate de mesajul lui Costel adresat mie, urmat de raspunsul si replica mea.
Ii rog pe cei care vor dori sa comenteze in subsolul acestui text sa o faca numai dupa (minim) parcurgerea integrala a acestui text.

Asadar, draga Costel, ma voi adresa tie, si am sa recapitulez un pic faptele in ordine cronologica:

- degeaba posteaza (si a mai fost avertizat in privinta asta) un comentariu cu steluta negativa (poate pentru a compensa o steluta apreciativa acordata de un alt membru) prin care mai face si cateva atacuri la persoana respectivului autor.
- eu il anunt ca incepand de luni nu va mai putea acorda stelute datorita abuzului descris mai sus.
- tu ii soliciti lui degeaba sa iti anuleze prin comentarii toate stelutele pe care le-ai primit de-a lungul timpului de la alti membri care au apreciat textele tale. el se conformeaza in spiritul "prietenei". Acest lucru nu imi este nici macar adus la cunostinta, desi eu cred ca ar fi trebuit sa imi fie chiar cerut mie, macar avand in vedere reactiile pe care le-ar fi putut produce prin amploarea gestului.
- eu am o discutie cu voi doi in care va spun pe sleau ce cred despre voi, dupa care iau masura stabilita de a reduce nivelul lui degeaba pana la limitarea acordarii de stelute.

Dupa care tu ai reactia de mai jos :

(citez integral)

Draga Radule,

asa cum ti-am scris si in e-mail (raspunsul tau laconic nu l-am inteles, "ok" cu ce?), nu sunt de acord cu masura pe care ai luat-o vis a vis de Alex Bacu (degeaba), imi pare abuziva chiar daca vine de la tine care esti proprietarul acestui site.
Si inca una, am observat ca pe chat nu mai am posibilitatea de kick, asta doar ca paranteza.
Eu nu prea am parghii pentru a protesta impotriva deciziilor tale, sau daca le am, sunt nesemnificative pe langa ce ai tu. Ma sperie spectrul unui nivel "0", dar la o adica, imi asum acest risc. Ca doar n-o sa-mi tai capul.
Protestez si impotriva regulamentului, acela ca fiecare autor sa aibe un singur "nickname".
N-am sa plec de pe site, chiar daca as vrea n-as putea, am indragit prea multa lume si imi place prea mult site-ul ca sa nu intru mereu si sa citesc ce a mai scris unul altul. Chiar si tu.
Voi incerca sa ma conformez regulamentului, cu care kopilotul m-a batut atata la cap, ca trebuie respectat. Foarte bine, iata ce am hotarat.
Am sa scot cate un text (din ale mele desigur) in fiecare zi. Si voi face asta pana cand le voi epuiza. Sau pana cand vei decide ca poate exista si un dialog intre noi (eu, tu, degeaba, etc) nu numai masuri unilaterale.
Imi amintesc de Oriana, uneori cand ne vedea pe chat, mai intra si ne punea problema unui text care nu prea era de validat, ne cerea parerea celor care eram acolo, desi in calitate de cenzor, putea decide de una singura. Eu i-am pus nota zece gestului ei.
N-am vazut niciunde in regulament ca nu ai voie sa-ti scoti textele, deci nu-l voi incalca.
Cand voi termina cu Costel, voi trece si la contul DoDu, pe care nu l-am tinut secret, stie toata lumea cine se ascunde in spatele acestui nick.
Cand il voi epuiza si pe DoDu, voi ramane cu o imensa tristete, dar nu disperare. Eu voi continua oricum sa scriu. Nu aici, in alta parte. Pe hartie in mod sigur.
Comentarile bineinteles ca le sistez. Desi asta imi va fi chiar mai greu sa suport decat lipsa textelor mele. Am mai facut o greva de genul asta si stiu cum e si cum va fi. Fiind insa singurele parghii de care dispun, nu voi avea incotro.
Draga Radule,
(in ciuda protestelor mele tot drag ai sa-mi ramai)
eu as vrea sa fii intelegator ca si in alte dati, nu de dragul meu, ci al propriilor tale principii, acela de impaciuitor. Si acela ca stii ce vrei. Si al impartialitatii. Nu cu mine, poate ca mie mi-ai rabdat mult mai multe ca altora. Dar cu ceilalti. Cu degeaba, de exemplu si cu cei care vor sa-si pastreze mai multe nick-uri. Fiindca ma repet, cand tu ai pus regula ca un autor sa aibe un singur nick, unii deja aveau mai multe.
Tu nu poti intelege (multi nu pot) ca unii autori au nevoie sa se exprime diferit, sub nume diferite. Masti? si ce daca. Important este produsul lor. Nu masca pe care o poarta. Si carnavalele si balurile mascate s-au nascut dintr-o necesitate. Aceea de a purta o masca. Uneori. Nu din lasitate. Sunt multi scriitori buni in istorie care au apelat la unul sau mai multe pseudonume.
Asta e.
Ca nu vreau sa ma intaind prea mult.
Azi mi-am scos primul text. Nu l-am sters, l-am retras. Mi-am acordat o sansa. Poate mi-o acorzi si tu.
Stiu ca o sa te deranjeze interventia mea pe forum, dar in urma raspunsului tau lapidar la e-mail-ul meu (pe care tu mi l-ai cerut) ce imi ramanea de facut?
Dupa citirea mesajului, poti sa-l stergi, daca vrei.
Salut. Si nu te enerva.

PS
am uitat de stelute.
O spun aici raspicat, nu sunt de acord cu acest sistem de vot, nu-mi plac stelute pe textele mele, l-am rugat pe degeaba sa mi le scoata, ceea ce s-a si intamplat. Radule, ai reactionat mult prea energic, consider eu. Nu s-a incalcat nici un regulament. Ci doar o recomandare. Aceea de a nu abuza de stelute si de a pune degete in jos. Eu am abuzat, ce-i drept, (eu si nu degeaba) dar n-am incalcat nimic.
Tu ia masurile pe care le consideri. eu le iau pe cele care pot. ca doar nu sunt buricul pamantului.
Dar daca vin in Bucuresti, tot nu ma refuzi tu, ma gandesc la un pahar de limonada?


am incheiat citatul

Asadar, draga Costel, ai ridicat cateva probleme (sau false probleme):

- masura pe care am luat-o fata de degeaba (fara nici o legatura cu tine). gandind ca as fi putut gresi, m-am consultat si cu alti cenzori (printre care nu te numeri si tu numai si numai datorita refuzului tau - refuz pentru care am o explicatie irelevanta in acest context) si decizia mea este sustinuta. si subliniez, decizia de a limita accesul la stelute lui degeaba nu are legatura cu tine si fusese luat anterior "serviciului" pe care ti l-a facut degeaba.
- nivel 0 pentru tine ?? a amintit sau sugerat cineva macar asa ceva ?? eu nu am cunostinta ! poate nu ai remarcat, insa chiar si degeaba are nivel 100 in continuare (daca nu cumva 110) ceea ce il plaseaza exact sub nivelul acordarii de stelute (conform cu decizia mea).
- problema multiplelor nickname-uri ?? din nou o falsa problema. specificarea respectiva este intr-adevar in regulament insa este la fel de evident tolerata (poate gresit) pe cat este de evidenta apartenenta nick-ului "Dodu".

Restul textului tau se refera strict la o actiune (si la justificarile acestei actiuni) pe care tu o intreprinzi din motive pe care eu, asa cum poti citi mai sus, nu le consider corecte. Si sunt convins ca daca esti dispus sa accepti ca ai gresit vei fi de acord cu mine. In plus, "in my book", ceea ce faci tu se cheama foarte simplu si foarte clar "santaj". Scopul este si el clar. Demararea unui curent de opinie favorabil, dar ATENTIE, acest curent de opinie va fi favorabil textelor tale, si nu tie ca persoana. Pana si eu ma inscriu in acel curent de opinie favorabil textelor tale, creatiei tale. Insa sunt convins ca despre tine ca persoana lucrurile devin din ce in ce mai clare.
Imi pare rau sa dau acest exemplu (fiindca trebuie sa citez un membru care a hotarat sa paraseasca site-ul), insa ceea ce faci tu seamana foarte bine (prea bine) cu ceea ce a facut Radu Herjeu cu cateva luni in urma. I-am spus direct (in fata nu s-a putut) ce cred despre el la fel cum ti-am spus si tie direct si sincer ceea ce cred despre tine.

Asta este tot ceea ce am de spus deocamdata despre acest subiect.
Pana azi (pana la acest text al tau) nu am stiut exact ce fel de om esti, desi am banuit-o. Acum nu mai am nici un fel de indoiala. Insa asta este doar ceea ce cred eu si pot sa iti spun asta fiindca nu voi accepta acea limonada pe care atat de prieteneste o oferi.

Va multumesc tuturor pentru intelegere si pentru rabdarea de care ati avut nevoie pentru a parcurge acest text si pentru a intelege mai bine lucrurile.

radu
editor
www.poezie.ro

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!