agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 

CONCURS DE SCENARII  “JEAN NEGULESCU” - HBO :: HBO VÃ INVITÃ LA CONCURS


CONCURS DE SCENARII “JEAN NEGULESCU” - HBO
concurs [ ]
HBO VÃ INVITÃ LA CONCURS

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de Adriana Camelia Silvia Popp [SILVA]

2004-01-11  |   | 




Deși a mai rămas doar puțină vreme până la termenul limită de înscriere a lucrărilor celor care ar putea dori să participe ( 15 ianuarie a.c.), cred că s-ar putea găsi printre noi câțiva doritori a se face remarcați si, de ce nu, doritori a câștiga unul din cele două premii oferite de HBO ( 1000 de dolari pentru scenariu de scurt metraj si 2000 de dolari pentru lung metraj).

Cu toate că în cuprinsul articolului semnat de Adela Popescu în broșura – program a postului cu pricina se face invitația de a vizita situl www.hbo.ro pentru mai multe detalii, am constatat cu neplăcută surprindere faptul că la rubrica de concursuri a sitului respectiv nu se menționează nimic despre acest concurs.
Astfel încât vă voi spicui eu, din articolul în cauză, ce și cum:


Condiții de participare
Concursul de scenarii de film JEAN NEGULESCU este deschis tinerilor autori de scenarii, aflați la debut sau având cel mult un scenariu produs.
În concurs se pot înscrie numai scenarii originale, complete, pentru film de lung metraj de ficțiune (până la 125 pag.) sau de scurt metraj de ficțiune (cca. 20 pag.).
Fiecar scenariu va fi însoțit de o pagină de prezentare a subiectului. Nu se admit povestiri, sketch-uri, dialoguri fără descrierea acțiunii sau orice alt fel de scrisori.
Nu se admit mai multe scenarii ale aceluiași autor.
Scenariile se depun în 3 exemplare (la adresa de mai jos) editate pe computer (font 12), însoțite de dischetă sau CD care să conțină textul scenariului. Se admit și texte dactilografiate.
Pentru a elimina orice dubii în privința obiectivității jurizării, scenariile vor fi parolate. Astfel, cele 3 exemplare și discheta/CD-ul se trimit în plic închis sigilat pe care va fi scrisă o parolă de maximum două cuvinte. Cele 3 exemplare împreună cu discheta/CD-ul, trebuie însoțite de un alt plic închis, având aceeași parolă, care conține datele autorului ( nume, adresă,CV). Pe plic trebuie menționată secțiunea pentru care este înscris scenariul – lung sau scurt metraj. Nici o indicație pe parcursul scenariului nu trebuie să dezvăluie identitatea autorului. Organizatorii concursului vor înapoia 2 exemplare din scenariile necâștigătoare în decurs de 3 luni de la încheierea concursului (organizatorii își rezervă dreptul de a păstra o copie a scenariilor depuse, fără încălcarea drepturilor de autor)

Se vor acorda următoarele premii
Premiul JEAN NEGULESCU pentru scenariu de lung metraj, în valoare de 2000 USD. În cazul în care scenariul are mai mulți autori, valoarea premiului se va împărți între aceștia.
Premiul JEAN NEGULESCU pentru scenariu de scurt metraj, în valoare de 1000 USD. În cazul mai multor autori, se aplică regula de la Premiul de mai sus.

Termene
Scenariile vor fi depuse în perioada 10 dec. 2003 – 15 ian. 2004 fie personl, la sediul Fundației din str. Mendeleev 28-30, tel. 021.212.79.53 (până la 15 ianuarie, ora 15,00), fie vor fi trimise prin poștă la O.P.22, C.P.176 (15 ianuarie data poștei)
Numele câștigătorilor Concursului Național de Scenarii de Film JEAN NEGULESCU – HBO 2004 vor fi date publicității în data de 1 martie 2004.
Mai mult, scenariul câștigător al secțiunii de lung metraj va fi trimis la concursul internațional HARTLEY + MERRILL.

Succes!





.  |



printe-mail

Vizionări: 19955


.Traduceri ale acestui text:


  Comentariile membrilor:










 
shim Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. shim
shim
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!