agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3506 .



Testamentul unui EMO
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Semizeul ]

2009-07-23  |     | 



Dragă homo sapiens sapiens,





Sunt un EMO pe cale să își sfârșească existența, și mă adresez ție, în mod special deoarece, încă, ești singura viețuitoare de pe Terra care poate să citească. Spun încă, deoarece sunt mari șansele ca cimpanzeii să ne ajungă sau ca noi să îi așteptăm.


Mă adresez ție cu scopul de ați lăsa tot ceea ce am reușit eu să stâng în scurta și plictisitoarea mea viață. Dacă încă nu te-ai prins, ceea ce ai în față este un testament.


În mod normal testamentele sunt scrise pentru urmași de către părinții bogați, material și câteodată spiritual, cu scopul de ai responsabiliza, și de a le da o ultimă dovadă de iubire. Așa ar trebui să fie în mod normal. Cel care primește testamentul devine responsabil de iubirea celui care l-a scris, și se obligă să i-o întoarcă prin împlinirea cererilor testamentare, și a veșnicei amintiri (să zicem veșnice, căci poate moștenitorul moare în ziua următoare).


Acum meditând puțin la logica testamentului, pe care ți-am enunțat-o mai sus, în mintea ta vor apărea cu siguranță două gânduri. Ce moștenire o să îți las și care sunt cerințele mele? E greu, chiar imposibil pentru tine să ghicești ceva din toate astea. E imposibil pentru că nu mă cunoști. Nu știi nimic despre mine. Nici nu știi cum mă numesc. Și poate te gândești că nici eu nu știu cum te numești. Așa și este. Nu știu care este numele tău, dar nici nu este nevoie să-l știu. În lumea de azi în care spațiul se măsoară în Giga byte și timpul în Km/h, ar fi o informație inutila. Identitatea ta este scrisă în ID de Yahoo Messenger și indubitabil în numărul de la mașină. În aceste condiții prefer ca și eu la rândul meu să mă intitulez EMO.


Parcă simt o ușoară frustrare pe chipul tău dacă nu chiar scârbă. Cuvântul EMO cred că e cauza nu? Ei bine ai puțină răbdare. Contrar concepției tale greșite și a stilului ludic de analiză a realității cu care ai fost îndoctrinat în școlile pe care le-ai absolvit, magna cum laude fără dubii, EMO nu e doar numele unei generații de ciudați, ci e acronimul realității în care trăim. Este desemnarea sentimentului care apare în sufletul oricărui om vertical în momentul în care realizează orizontalitatea evoluției sociale, fără nici o variantă de refugiu. Este cochilia în care tinerii neînțeleși sau mai bine spus tinerii care nu înțeleg nimic din ce se întâmplă în jurul lor se închid ca să se apere. Este capcana pe care ei înșiși și-o creează tocmai ca să nu sfârșească în capcana realității virtuale impersonale care se vinde ca CD piratate (că pâinea caldă îngrașă).


Îți spuneam mai sus că EMO este un acronim. De fapt EMO sunt toți cei Exilați de Mediocritatea Omenirii. Toți cei care sunt Epuizați de Manipularea Omenirii. Toți cei care sunt Enervați de Manifestările Oligarhilor. EMO sunt cei care trăiesc fideli principiului că "Eul în Moarte este Om".


Acesta este drumul pe care vreau și eu astăzi să mă arunc. În moarte ca să mă transform dintr-un eu singur într-un om. Într-un om complet și liber. Într-un om fidel valorilor pe care nu le-am putut manifesta aici pe democratica Terra.


Prin acest testament nu vreau să vă las altceva decât ceea ce mi-ați dat voi. Ceea ce mi-ați injectat în personalitatea mea încă din primele mele zile de viață. Ceea ce ați tolerat și tolerați în continuare. Datorită acestei moșteniri vreau ca să transform în EMO.


Astfel copiilor care au câștigat dreptul să se nască sau care au reușit să nu se facă simțiți până după luna a 3-a de sarcina, scăpând astfel de măcelar, vă las lista mea cu vaccinuri. Toate sunt anti boala(ANTI - TBC; Pojar; Varicelă; Hepatita A. B. C.; Gripă aviară, porcină; Cancer de col uterin; HIV; etc.) iar lucrul cel mai minunat este faptul că îți scutește organismul de efortul producerii de anticorpi. Vă las laptele praf și jucăriile chinezești (nerecomandate copiilor sub 3 ani). Vă las cărucioare teleghidate și un aer filtrat prin țigara bonei.


Bobocilor udați de roua primilor ani de scoală vă las moștenire o învățătoare suplinitoare, puțin blondă, care în timpul liber face Literele la FF și dă examen într-un BMW la munte. Vă las jocurile copilăriei prin care să vă formați personalitatea (Counter-Strike, NeedForSpead, Dioablo2, WOW, etc.). Vă las o școală cu încălzire centrală ( prin acoperiș când bate soarele). Vă las un microbuz cu locuri în picioare care să vă ducă la școala din altă comună. Vă las un Abecedar cu de toate numai cu litere nu. Vă mai las câte un bunic sau o mătușă (după preferință), care să vă crească până la 16 ani, când vă veți putea face pașapoarte biometrice cu care să plecați în Spania la Mama și Tata (pe care îi veți recunoaște după poza de pe bancnota de 100 de €uro).


Bravilor liceeni EMO (cândva rock – and - roll) vă las liceele cu calificări utopice fără corespondență în societatea contemporană. Vă las dreptul de a vă plătii manualele alterate (se vroiau a fi alternative). Vă las libertatea de vă alege anturajul după marca de țigări furată de la tata și cantitatea de alcool pe care puteți să o ascundeți în ghiozdane. Vă las dreptul de a vă înjura profesorii și de ai da în judecată pentru (ne)molestare sexuală și necalificare în modeling. Vă las colecția mea de Local Kombat cu profa de mate, și pictorialele cu bruneta din clasa paralelă. Vă las profesorii meditatori care să vă facă temele contra cost. Vă las variantele de Bac piratate din PC 486 al școlii. Vă mai las dreptul de a vă pierde virginitatea la balul Bobocilor și de a rămâne însărcinate până la banchetul de absolvire.


Tinerilor adolescenți ajunși la majorat și implicit la maturitatea civică le las ca moștenire obligațiile dobândite în virtutea "Libertății" demo(no)crației cultivate de stat prin popor, nu de popor prin stat. De azi aveți dreptul să nu! vă exercitați liber singurul drept dobândit prin naștere, și anume dreptul de la vot, dreptul de a alege. Dacă alegeți o faceți doar ca să mai aveți peste 4 ani dreptul la un mic electoral cu salmonela și o bere "Ghinion" ca și-n vremurile de aur.


Studenților la zi și de fiecare noapte în club, vă las bursa mea cu care reușeam să îmi plătesc chiria pe 10 zile (fără cheltuieli). Vă las examenele la plic și seminariile acoperite cu chitanțe. Vă las o cameră de cămin la 300 de €uro și vreo 2 șobolani pasionați de jocurile video. Vă las studente "tinere fără prejudecăți oferim companie domnilor generoși". Vă las studenți cu Merțane și pile la Rectorat. Vă las nopțile albe de socializare on-line și întâlnirile obscure cu „domnișoare” fictive pline de testosteron. Vă las cursurile șoptite în cască (totul contra cost) și adresa mea preferată de web – www.licențe-de-a-gata.ro (accept și commenturi).


Domnișoarelor pasionate de excursii prin mall vă las numerele de telefon al celor mai talentați maneliști și secretul unei siluete de Hollywood – regim alimentar bazat pe antidiabeticul Coca Cola Zero și Coctail de apa minerală decarbogazifiată twist & ice (apa de la robinet rece cu lămâie).


Tinerilor căsătoriți vă las anticoncepționalele soției mele (copilul după ce avem o casă) și planificarea familială (o fată și un băiat prin cezariană). Vă las camera mică din apartamentul cu 2 camera semidecomandat al părinților și frigiderul alimentat din pensia de boală a mamei. Vă las un post liber de gardian la CEC și o mașină la mâna a 3-a adusă din Belarus. Vă las cadoul meu de casă nouă de 200 de €uro primit de la primărie și rata la bancă făcută pentru rochia de mireasă și verighete. Vă las facturile la gaz și certurile care ne aminteau mereu de mamele noastre.


Părinților șomeri (din cauză la criză) vă las țeapa de 10 milioanele pe un contract de muncă la căpșuni. Vă las televizorul și telecomanda blocata pe ZeroTv și Noră pentru măsa. Vă las lacrimile soției pentru Mircea Radu Band, și "urările mele de bine" Naționalei. Vă las proiectele guvernelor pentru "România de mâine" (că azi ne omoară cu impozite), și lecțiile de vocabular și fonetică a Președintelui. Vă las înregistrările apelurilor la jocurile interactive prezentate întotdeauna de domnișoare dotate (cu charismă) și colecția mea de bilete la Loto 6/49.


Bunicilor pensionari nu vă las altceva decât pensia pe care o aveți. Și așa nici pe aia nu o puteți duce (de aceea nu se măresc pensiile). Iar celor care totuși nu vă ajunge pensia nici de medicamente și nici de întreținere vă las un nepot iubitor care să vă vândă sistematic tot ce ați agonisit într-o viață.


Toate acestea formează moștenirea pe care am primit-o de la voi și pe care vi-o dau înapoi. Întrebarea mea este următoarea. Doriți să o luați înapoi? Vă place realitatea pe care voi înșivă v-ați creat-o?


Puteți să mi-o lăsați mie. Puteți să o aruncați. Puteți să faceți ce doriți cu ea. Rugămintea mea este aceea de a nu mai crea EMO. De a nu vă transforma în EMO. De a vedea lipsurile vieții pe care o trăim împreună, și de a le conștientiza. De a nu rămâne indiferenți. Redefiniți lumea. Redefiniți valorile. Nu Existență în Mortificare și Opulență ci Existență în Moralitate și Onestitate.


Cu dragoste și speranță


EMO


(Eul Moral și Onest)


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!