agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 2025 .



Capriciile albului
eseu [ ]
Reflectii si meditatii Colecţia: Texte Filozofice

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2010-07-29  |     | 



1.Dacă desfoliem feminitatea de senzual, un dor compact cu alaiul fanteziilor erotice îmi străbate corpul ființial, iar centrul urilor este înlocuit cu esențele unei pasiuni trăite în virtual.

2.Unei tinere suspendate în închipuire, a cărei frumusețe am modelat-o cu materia crezurilor în ideile esteticii pure, îi spun să coboare noaptea din visele voluptoase care îmi străbat sinapsele în realitatea nimbată de singurătăți devoratoare de elanuri sexuale.

3.Rufele slăbiciunii le înmoi în apa dârzeniei și le zvânt în etuva zilei, căci petele murdare au simbolurile macabre ale nefericirii ce jubilează negativ în stările de depresii opacizând fiindul.

4.Disonanța dezechilibrelor zgârâie armoniile unor adevăruri flexibile, care nu se rup de principiile false inoculate în mințile obișnuite cu asimetriile și profanul.

5.Înglobând în esența ei morbidă un amalgam de melancolie neagră și elegie inefabilă, tristețea își crește viermele parazit în crisalida sinelui, așteptând să iasă în aerul vieții fluturele blazării.

6.O pângărire a statuilor sculptate din suma spiritelor evoluate, inversează sensurile pozitive cu irizări sfinte.

7.Sacrilegiul vorbei debusolează raționamentul bazat pe invidie și dispreț, căci privilegiul de a exista inovează dogmele și preceptele societății.

8.Un florilegiu de amintiri își desface corolele delicate în memoria crestată de uitarea cu mecanismele stricate.

9.O conversație se desfoliază de pojghițele banalității și-n miezul ei stau germenii logosului din care germinează perenitatea simbolului sacru al cuvintelor.

10.Cuvintele curg din gură, levitează în aerul calin, se strecoară în urechile ca niște antene ce captează sunetele purtând în esența lor realul insipid.

11.Femeia lascivă ce se dăruiește în rație de erotism lubric, împarte desfrânarea în ireductibilă fracție masculină.

12.Virtutea scârțâie în punctele afectate de rugina imoralității și rigidizează frigiditatea ale cărei spații sunt populate cu virgine.

13.Aspirația de a constrânge infinitul să se micșoreze până la un punct înglobând necuprinsul, energizează avânturile irizând în privilegiile de a crede în ideea înnobilatoare de om, iar totul divizat în diversitate se supune legii.

14.Din caleidoscopul eurilor făuresc un florilegiu de stări multiple ce se desfășoară în cercurile concentrice ale emoțiilor.

15.Dincolo de neînceput intuiesc primordialul ca o origine a esențelor sublimând artificialul transformat în viziuni limpide.

16.Spațiul necuvintelor format din sunetele muțeniei și din rămășițele strigătelor devenite spuză de îndoieli, este penetrat de formele ascuțite și nedefinite ale neînțelesurilor, în care huzurește mârșăvia de a trăi invers.

17.Capriciile albului se întrupează în multiple nuanțe, în timp ce metehnele negrului se travestesc în tenebrele perfide, prin care supraviețuiește curcubeul imaginilor tremurătoare ale realității.

18.Credința interacționează în om prin canoane și precepte din cuvintele cărora își extrage seva bigotismul alcătuind în sine miezul divin.

19.Contemplu cu ochii rațiunii liniștea bolnavă căzând oblic pe chipul oval al deșertăciunii adumbrite de nimic și percep în corpul ei invizibil tăcerea acaparând o lume zbuciumată de paradoxale angoase.

20.Inversez sensurile ontologice în teorii moderniste, reinventez lumea degradantă ce-și desfășoară inepțiile pe linia frântă a nonsensurilor turnată în substanțele trinității și dialectica personală completează totalitatea raționamentelor emise de ceilalți.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!