agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 133 .



despre spiritul de competiție
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-03-24  |     | 



Întreaga viață Omul se află în spirit de competiție, care este deseori mai puternic decât și l-a imaginat.
Lipsa încrederii de sine îl face pe om vulnerabil, nesigur în alegeri.
Viața este structurată pe felii de timp, pe dorințe, pe visuri, pe proiecte care au o anumită dificultate de realizare întrucât omul este străbătut de frici, frica de abandon, de singurătate, de boală.
Un eșec nu înseamnă o cădere din grația Divină, mai devreme o necesară regândire a planului ales, necesită integritatea intelectului și spiritului.
Toată puterea creatoare se află în spirit, care este în continuă transformare conform planului Divin, spiritul are încorporat în el aptitudini primordiale, calități excepționale.
Spiritul omului recent este o creație total nouă, nu se lasă intimidat cu ușurință de provocări, dimpotrivă acestea îl pot face mai puternic, invincibil în fața stihiilor.
Oricât de intangibile ar părea succesele ele vin în mod natural când spiritul de competiție este concentrat, format de studiul laborios.
Cele mai spectaculoase calități ale spiritului sunt , claritatea, nonviolența, iubirea absolută, conștiința sinelui i se subordonează.
Iubirea absolută și nonviolența mențin spiritul în stare de armonie cu fiecare acțiune, nimic nu pare imposibil de realizat când spiritul își urmează calea predestinată
Spiritul trebuie să se mențină în contact permanent cu conștiința, comunicarea dintre ei are legătură cu genialitatea, care reprezintă supremul Plan Divin.
Respectul față de viață trebuie menținut la cele mai înalte nivele de cunoaștere, astfel toate întrebările despre viață , despre lumea înconjurătoare vor avea răspunsul cel mai prețios.
Domeniul cunoașterii reprezintă viața însăși, mai precis deplasarea spiritului la fiecare nivel, ne face să ne simțim înțelepți, iluminați, privilegiați.
Să privim viața cu claritate, cu respect și orice competiție spirituală ni se va părea o joacă intelectuală, genială, grijile pot dispărea cu desăvârșire din viața noastră.
Spiritele toate sunt fii Luminii, alchimii ale Luminii și au libertatea să domine universul, precum Soarele ziua, precum stelele noaptea.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!