agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 33 .



despre onoare în sistemele românești
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-06-01  |     | 



Când vorbim despre onoare ne referim la un proces de șlefuire morală, culturală, dacă asociem și termenul de demnitate atunci sintagma ne prezintă o formă de rafinament psihologic, cultural. Onoarea face parte majoritară din coeficient de IQ- cuantum de inteligență, o evaluare cinstită a sinelui poate determina procesul de ponderabilitate și responsabilitate profesională. Dacă introducem și tehnica culturală cu tot suportul școlastic rezultă un tehnocrat perfect în proces de rafinare între excelență și genialitate. Societățile dezvoltate au înțeles că nu este suficientă poziția de copiator profesional, de mimetism profesional- un papagal nu poate fi asemănat cu un vorbitor numai pentru că imită câteva cuvinte ,fie și mai multe dintr-un DEX. În Romania în centre cheie ale sistemelor sunt pe post de papagali mulți oameni. Repetă din gândirea altora, copiază, mimează acțiunile altora .
Într-un mecanism de conjunctură sunt elemente simpatice, sunt elementele de carton uneori folosibile, însă nu pot fi introduse în motoarele centrifuge/ turbo, ale mecanismelor de progres unde este nevoie de tărie de fermitate de calitate umană, profesională.
De la oameni de carton imaginați de copii , sistemele dețin azi barosani de carton, bogați de carton, senatori de carton demnitari de carton. În politica românească s-au evidențiat oamenii papagali care au citat din gândirea eminențelor cenușii ale umanității structurată pe ideologiile vechi și mai noi. cu aceste imitații emoționale ne-au zăpăcit cu aceste genuri de mesaje au creat rețetele lor de conduită.

Rafinamentul aplicat în toate sistemele se identifică cu Arta de a fi profesionist, de a coexista cu semenii oferind rețete sociale, politice, care să faciliteze o viață decentă familiei, și națiunii pentru care s-au angajat politic.
- Obisnuința este a doua natură a firii umane , mulți dintre politicienii români s-au obișnuit să ne vândă minciuni, promisiuni, doar pentru ca să obțină poziție în parlament în guvern, în ministere, la primării, le lipsește cu desăvârșire onoarea de a fi profesioniști, de a avea calități umaniste până la absolut.
Diferența inteligenței între generații este aproape nemăsurabilă. Cu fiecare zi în dimensiunea iluministă în care ne situăm acum , universal privind, oamenii care se nasc sunt mai inteligenți cu un 0,1 grad decât cei de ieri, cu 0, 10 grade decât cei de luna trecută, cu un grad decât cei de anul trecut, cu 10 grade decât cei din deceniul trecut. vreau să demonstrez că cei tineri sunt de cel puțin zece ori mai inteligenți mai logici, mai lucizi decât cei adulți până la 35 de ani, de 100 de ori mai specializați comparativ cu cei vârstnici peste 60 de ani de până la 1000 de ori mai performanți față de cei peste vârsta de 65 - 70 de ani.
Ministerul muncii ca un motor de progres al societății este incapabil să pună in valoare acest principiu , să asigure locuri de muncă tinerilor absolvenți de facultate.Toate sistemele din Romania sunt legate și înconjurate de un uriaș lanț al slăbiciunilor și încă de unul mai gros al viciilor.
Dacă întrebi mai bine de jumătate din politicieni ce carte au citit ultima dată conform specializării dar si conform orientării politice bag mâna în foc că nu au citit , eventual o carte de beletristică însă și acest lucru este susceptibil. Dar aroganța lor este mai mare decât toată biblioteca României.
Tinerii pot înțelege că pensiile sunt mici chiar și după peste 40 de ani de muncă, de altfel și salariile sunt insuficiente unei vieți decente, însă cei vârstnici nu pot înțelege că lipirea lor de scaune îi condamnă pe tineri la distrugerea unor capacități intelectuale atunci când ajung șomeri, fiindcă situația îi deprimă, îi descurajează psihologic.
Mare parte din potențialul inteligenței creatoare proaspăt, dornic de muncă și afirmare pleacă din țară imediat după ce se ridică de pe băncile facultăților, de asemeni și foarte mulți meseriași de diverse profesii au fost obligați de sisteme să plece în occident, unde pot câștiga de cinci șase ori mai mult ca în țară.
Circulă în spațiul românesc proverbul cine nu are un bătrân să-și cumpere, inducând efectiv la nevoia de a consulta în permanență un om experimentat în orice profesie, dar mai ales în experiențele de viață dificile, zicală care nu este valabilă printre politicieni, ei nu s-au consultat cu cei mai înțelepți din țară și din occident.
Mărturisesc că regret sincer deznodământul nefericit, fatal al fostului președinte Nicolae Ceaușescu, întrucât chiar dacă a avut doar câteva clase primare, a construit enorm de mult în România( locuințe pentru salariați din toate sistemele, centrală nucleară la Cernavoda ,hidrocentrale, poduri, termocentrale, fabrici și uzine, a investit în infrastructura căilor ferate, a drumurilor, în agricultură, în irigații, a investit în instituții școlare și de cercetare, a investit în toate stațiunile litoralului românesc până le-a modernizat, a construit stațiuni balneare, climaterice, stațiuni de odihnă peste tot în țară,) a plătit toate datoriile către comunitatea europeană, către banca mondială, chiar dacă a trebuit să supună națiunea la restricții. Nicolae Ceaușescu ar fi meritat o judecată dreaptă, ar fi meritat să moară de bătrânețe fericit cu toate realizările din viața sa, plină de onoare și iubire pentru națiunea română. Nu trebuia împușcat precum un mare criminal, numai pentru că a avut cultul personalității mai dezvoltat. Acum după mai bine de treizeci de ani de la revoluție toate infrastructurile naționale stau să se prăbușească, pentru că nici un guvern care s-a instalat după revoluție nu a catadicsit să facă investiții în bunurile și avuțiile țării. S-au prăbușit poduri, s-au defectat centrale termice, hidrocentrale, au fost dezafectate fabrici, uzine, instituții de cercetare, drumurile lasă de dorit, munții defrișați stau să se prăvălească cu totul la primele semne de furtună și de ploi abundente.
Mii și mii de locuințe sunt în pericol de prăbușire la un cutremur mai mare, care s-ar solda cu zeci de mii de morți, ar fi o catastrofă incomensurabilă asta numai din vina ignoranților politicieni corupți până în măduva oaselor, cu o inteligență care lasă de dorit, după cum se reflectă în realitatea țării și a națiunii.

ONOAREA în sistemele românești se află în suferință, are nevoie de perfuzii cu lumină, cu iubire divină..
Să fie oare de vină dogmele religioase????????????????????????cel puțin la sate popa și primarul fac legea în comunitate, toată suflarea li se închină, li se subordonează. Cine poate fi învinuit pentru această dramă cumplită prin care trece aproape fiecare român, România fiind cea mai săracă țară din Europa. Este impardonabilă ignoranța guvernanților care au obligat peste șase milioane de români să migreze în țările occidentului și din păcate migrația continuă și continuă an de an mai mult.
Rețetele ideologice rusești pe care le-au practicat politicienii români, nu se mai potrivesc cu rețetele de azi americane, elvețiene, sau ale comunității europene în proces de evoluție iluminist renascentistă,, acolo au fost eliminate elementele antagonice, respectiv conflictele dintre sisteme, nu mai vor să treacă prin războaie, prin revoluții prin anarhii... să ne amintim că marile revoluții s-au făcut visavis de religie, regretabil că beneficiile ulterioare au rezultat din pierderi colosale de eminențe cenușii.

Scientismul mondial a obținut spațiu pentru progres abia după ce America a fost descoperită, acolo biserica dogmatică nu a mai putut interveni asupra sistemelor.
Învățând și din greșeli America se instituie azi după mai bine de două sute de ani de confruntări ideologice , democratice într-o țară absolut de fascinantă, evoluționistă, pe criteriile științifice a libertăților de exprimare, acolo unde evaluarea unui om se face în prima etapă la zece ani, apoi înainte de bacalaureat, apoi după bacalaureat pentru orientarea finală în profesionalitate. Din fericire acest mod de evaluare a coeficientului de inteligență este preluat și de România.
In acest mod calitățile fundamentale ale unui om nu pot fi pierdute ci dimpotrivă convertite și rafinate optim. Dacă s-ar face evaluarea și la politicienii care conduc sistemele țării ați rămâne uimiți să constatați ce coeficient mic de inteligență au , ați rămâne uluiți să aflați câți idioți se află în mecanisme centrale, în aparatele de conducere. însă ei sunt menținuți acolo tocmai pentru ca un sistem să poată fi ținut sub control de unii politicieni avizi de putere, care reprezintă un partid sau altul. În acest punct fac referire la primarii și consilierii satelor și comunelor, la prefecți de județe, care au vândut terenuri agricole, păduri numai și numai să își rotunjească veniturile, averile. Mai sunt multe foarte multe sate și comune care nu au facilități de apă, de gaz nici măcar de electricitate, dar vilele și casele de vacanță a primarilor îți iau vederea și te lasă cu gura căscată, precum în țara lui papură vodă. Politicienii și-au mărit salariile și bonusurile la maxim apoi au mărit contribuțiile primarilor și consilierilor locali, halal bun simț al onoarei, al cinstei.
Clasa politică românească învechită se află pe tărâmuri mișcătoare, pentru ca să nu se scufunde, este nevoie de reconversie urgentă în sistemele de guvernare politice și administrative, trebuie cu puțină onoare măcar să lase loc noii generații de absolvenți ai academiei de științe politice, mult influențați și formați de occident.

ROMÂNIA deține un potențial fenomenal intelectual care din păcate este blocat de făcăturile care dețin ideologii bolșevice.
Românii merită o viață liniștită într-un confort decent conform muncii depuse de străbuni mii și mii de ani pentru instaurarea progresului în lume pe criterii creștine umanist- renascentiste. Românii sunt urmașii celui mai înțelept popor geto-dacii, privind cu mult mai în urmă, cu zece mii de ani - românii sunt urmașii hiperionilor, fii lui Dumnezeu primordial - Zamolxis, au avut misiunea să civilizeze hoardele sălbatice, să domesticească sălbăticiunile. Am convingerea că încă veghează pentru bunul mers al destinului românesc. Din fericire justiția este condusă de onoare și respect pentru adevăr fundamental, și din când în când mai trimite după gratii pe unii politicieni corupți, nu târziu se vor umple penitenciarele cu elemente indezirabile societății care în sfârșit dă semne de trezire. A venit vremea grevelor în educație, în sistemul sănătății, în sistemul penitenciarelor, al polițiștilor, în sistemul căilor ferate și cine mai știe câți nemulțumiți își vor striga drepturile în stradă, doamne ferește să se răscoale cu furci, lopeți și topoare oamenii satelor care trăiesc într-o sărăcie cruntă, uitați cu desăvârșire de politicienii momentului. Nu prea mai au după ce să bea apă, chiar și apa din fântâni este infestată cu nitriți și bacterii fatale sănătății, li s-au îmbolnăvit animalele din gospodărie, le-au pierdut , le-au plâns fără să mai găsească vinovați. Aduranța prea lungă a țăranilor români este strigătoare la cer, dar cine să îi audă să îi vadă plini de griji și amărăciune, blândețea țăranilor români este legendară precum și toleranța. Își pun mare încredere în bunul și milostivul Dumnezeu, credința este singura lor avere, care nu poate fi luată sau distrusă de nici un partid politic de nici un sistem. Iisus Hristos a spus- fericiți cei săraci căci ei vor moșteni împărăția cerului.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!