agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 68 .



despre eliberarea de frici
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-12-20  |     | 



Mottoul fiecărei zile- nu-ți fie teamă, fii încrezător, fii vesel, fii fericit.

Fricile sunt cele mai întunecate energii existente în conștiința omului, ele sunt reminiscențe aduse din viețile anterioare, dar și din traumele emoționale din copilărie, nu în ultimul rând sunt generate de o lipsă acută de încredere în sinele superior.
Sunt o multitudine de frici, ca de exemplu, frica de singurătate, frica de abandon, frica de eșec, frica de apă, frica de înălțime, frica de dușmani, frica de boală, frica de moarte, frica de provocare, frica de animale, frica de judecată aspră, frica de demoni, frica de întuneric frica de sărăcie și multe altele,
Omul poate birui fricile prin rugăciune, prin meditație, prin exerciții de recunoștință și admirație pentru natura înconjurătoare și divinitate.
Fricile alterează funcțiile creierului, într-atât încât omul își pierde orice urmă de optimism, de voie bună, de relaxare, survine anxietatea, depresia, tulburarea bipolară, ca urmare necesită un control la psihiatru și evident un tratament adecvat.
Eliberarea de frici se mai poate face acordând o mare parte din timp practicării unui sport, manifestând un interes deosebit pentru artă, cultură și științe, căutând în adâncul conștiinței pasiuni care să îl facă pe om fericit cu zestrea cerească din suflet și spirit.
Cu certitudine oamenii care sunt chinuiți de frici, au trăit mai puține vieți, sunt mai aproape de sălbăticie decât de civilizație.
În sfânta Scriptură este menționat faptul că Hristos le spune oamenilor și apostolilor- nu vă temeți pentru ziua de mâine și pentru hrana zilelor, priviți păsările, ele nu ară și nu seamănă și totuși Dumnezeu le asigură hrana și fericirea existențială, le este dată libertatea de manifestare a aptitudinilor.
Pur și simplu sintagma- Dumnezeu mă iubește, sunt creația lui, îmi iartă păcatele , mă eliberează de frici și mă ajută în tot ceea ce vreau să realizez, poate face minuni în conștiința omului, sintagmă care trebuie repetată de cel puți trei ori seara înainte de culcare în timpul rugăciunilor. În acel timp se pune în aplicare puterea autosugestiei, se pune în mișcare cheakra inimii și a plexului solar, sunt deblocati centrii energetici ai creierului, afectați de energiile negre ale fricilor.
Iubirea față de viață, de lume, de divinitate, poate face minuni atât în inimă cât și în conștiința omului.
Iubirea primită în mijlocul familiei și a prietenilor este miraculoasă, vindecătoare prin faptul că generează în conștiință optimism și curajul de a lupta cu fricile , de a le înfrunta.
Iubirea necondiționată are o putere fenomenală cu care omul poate ține fricile sub control, îl poate determina să păstreze echilibru între inteligența rațională și cea emoțională, între minte, spirit și suflet, iubirea este taumaturgă, poate vindeca toate bolile din organism.
Descoperind în conștiință încrederea în sinele superior omul poate să dobândească liniște, pace, energii creatoare și salvatoare, poate realiza succese și performanțe pe plan profesional, relational cu membrii familiei și cu prietenii, poate dobândi fericire pe toate planurile existențiale.
Frica este cel mai mare pericol pentru planurile de evoluție, îl face pe om să se înrăiască, să devină conflictual cu sinele lui dar și cu semenii, îl poate face să devină agresiv, în cele mai grave cazuri se sălbăticește, ca urmare toate principiile de viață și de evoluție sunt bulversate, distorsionate.
Comunicarea cu membrii familiei, cu oamenii din jur în sensul de putere a exemplului este foarte importantă în eliberarea de frici, schimbul de impresii, de convingeri este de cele mai multe ori hotărâtor în eliberarea de frici, povestind cu cei apropiați despre temerile existențiale survine automat o confruntare cu ele, astfel omul încurajat le poate birui.
Conectarea cu îngerii, cu oamenii de bine reprezintă soluția cea mai viabilă mai sigură în eliberarea de spaime, de convingeri negative.
Universul și divinitatea lucrează pentru omul asaltat de frici, trimițând spre el oameni care îi pot fi modele de viață, repere pozitive pline de înțelegere, compasiune, empatie. În fiecare suflet divinitatea a pus cu generozitate calități și virtuți cu care poate avea ascensiuni pe nivele superioare de existență.
Nimeni nu este abandonat de iubirea absolută, divină, nici un om nu este lăsat să se chinuie în viață fără să primească ajutor.
Pe frecvența iubirii și a luminii omul se poate conecta cu spiritele superioare, cu maeștri spirituali, cu Dumnezeu tatăl și Fiul îndumnezeit Hristos.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!