agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 73 .



Despre roluri atipice în arta teatrală
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2023-12-21  |     | 



Lumea noastră este o scenă teatrală uriașă, în care fiecare om își joacă unul sau mai multe roluri, purtând una sau mai multe măști, sunt într-o continuă competiție, cine să primească mai multe laude și admirație, de cele mai multe ori improvizează sau sunt artificiali, pentru a avea un succes răsunător, spectacular.
Ființe sociale, oamenii de multe ori creează relații bazate pe interese ascunse, având o mulțime de secrete pe care nu vor să le dezvăluie de teamă că nu vor fi înțeleși sau că vor fi judecați prea aspru.
Fiecare om se străduiește să deblocheze dimensiunile ascunse ale vieții, ale fericirii, ale succesului.
Aproape fiecare om lasă în urmă umbre de mister, nu sunt întotdeauna sinceri, preferând o minciună în locul unui adevăr dureros.
Fiecare om își creează o lume a lui, conform convingerilor însușite din copilărie, în anii de studiu, învățând în special să se descopere pe sine în fenomenala lume materială, construindu-se metodic o ființă spirituală, sufletul este cel care a venit pe pământ cu programe precise de evoluție, cu planuri de ascensiune pe cele mai înalte nivele sociale.
Conflictele de interes sunt frecvente la majoritatea oamenilor, sunt rezervați în ceea ce privește manifestarea iubirii necondiționate, a altruismului, sunt foarte sceptici privind lumea din jur, nu oferă niciodată mai mult decât pot primii.
În acest teatru incomensurabil foarte puțini își pun sufletul pe tavă dedicându-se în totalitate pentru pace și armonie în lume, pentru fericirea tuturor oamenilor.
Oamenii acestor vremuri sunt destul de egoiști, de parcimonioși, evită relațiile care sunt copleșite de nevoi, de tristețe, de sărăcie, nu prea vor să aibă compasiune pentru cei aflați pe o frecvență joasă și mediocre de existență, își caută repere și modele în viață pentru a accede la succes pe plan profesional, pasional, pentru a avea exemple de urmat în ceea ce privește realizarea visurilor., caută toată viața compania celor înstăriți, fericiți, realizați atât material cât și social..
Majoritatea oamenilor este angrenată de lumea materială, lăsând pe plan secundar lumea spirituală.
Lumea din visuri este diferită de cea reală la majoritatea oamenilor, inteligența rațională este în echilibru cu inteligența emoțională doar dacă oamenii au o credință de sine și pentru divinitate superioară, dar de cele mai multe ori dobândesc o credință mistică inferioară celei creștine, care nu se subordonează Sfintei Treimi, pur și simplu nu vor să se limiteze la legile creștine, se lasă conduși de o lume digitalizată, de o lume a științei neconvenționale și din păcate și de o lume condusă de legile junglei, în care doar cel puternic trebuie să supraviețuiască.
Lumea este împărțită pe mai multe religii, fiecare dintre ele își impune adevărurile ca fiind supreme, de aceea apar marile conflicte, războaiele conduse de formațiuni teroriste.
Lumea științei caută soluții de rezolvare a conflictelor mondiale, acum nicăieri nu este o siguranță absolută de viață, de evoluție, mare parte din omenire suferind o involuție, o decădere pe plan spiritual și material.
Totuși arta și cultura creează punți între aceste lumi aproape total diferite ca și convingeri, ca și aspirații.
Arta și cultura precum știința îi unesc pe oameni îi îndrumă oarecum spre alegeri de viață în pace și armonie, fiecare om înțelegând că în lume nu există o singură realitate un singur adevăr.
Convigerile fiecărui om spun că trebuie să ducă lupte pentru a dobândi ceea ce își dorește, pentru împlinirea visurilor, a idealurilor, unul mai măreț ca altul.
Creierul fiecărui om petrece fiecare zi din viață pentru ași crrea propria lume, propriul univers, propria religie.
Dumnezeu l-a creat pe om cu liber arbitru, pentru ca să își creeze propria lume, propria scară de evoluție, propria școală pentru ca să se facă auzit și văzut în ochii semenilor, să privească în lumea din jur ca într-o oglindă, este adevărat că fiecare om este un observator social, mai mult sau mai puțin lucid, realist.
Eu cread că viața fiecărui om reprezintă o călătorie spirituală prin această lume cu mai multe realități, tradiții, obiceiuri culturale și sociale. Este un adevăr validat de toată lumea aceasta, împărțită pe sute de societăți, fiecare condusă de legile proprii, destul de diferite față de ale altora.
Privind în detaliu lumea, cred că conștiința fiecărui om este un potențial creator de frumos, de bine, de minuni, pentru ca lumea să fie cât mai sigură, mai armonioasă, mai realizată conform planurilor divine și universale, fiecare om este un explorator al resurselor vieții, materiale dar și spirituale.
Cu cât majoritatea oamenilor va da jos măștile sub care își ascunde chipul, cu atât mai repede se va descoperi pură, nealterată de luptele de supraviețuire, de eforturile majore depuse pentru a se simți realizată, fericită pe toate planurile existențiale.
Am constatat că oamenii în majoritatea lor nu mai vor să treacă prin războaie, prin dezastre economice, sociale, financiare, acest lucru mă convinge ca se află pe drumul cel drept luminos, creat de maeștrii spirituali, pe frecvență de evoluție înaltă.
Mari gânditori ai lumii au spus că mileniul trei va fi unul religios sau nu va mai fi de loc, în contextul unor mari războaie de exterminare, de apocalipsă, de extincție a umanității.
Totuși este vizibil tot mai mult că lumea este în continuă schimbare, că realitățile se schimbă cu viteza luminii, Dumnezeu Marele Regizor, privește și acceptă cu îngăduință, toate eforturile depuse de umanitate în toată diversitatea rolurilor ei , pentru ca să existe o ascensiune pe nivele înalte de evoluție științifică și spirituală.
Cu certitudine Marele Creator, nu va permite nici unei puteri terestre sau universale să îi distrugă creația.
Cu certitudine acest mileniu va fi unul al religiei iluministe, renascentiste.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!