agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 78 .



despre entuziasmul creator
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-01-02  |     | 



Fiecare om este într-o formă sau alta un fel de creator, fiecare om este învățat de mic copil să se pregătească să fie util familiei, societății, lui Dumnezeu.
Entuziasmul creator survine atunci când omul și-a ales profesia dorită, iubită care generează satisfacții și realizări pe toate planurile, atunci când omul își descoperă Eul Superior.
Fără iubirea de profesie, nu poate fi atins entuziasmul creator, nu se face cunoscută pasiunea în domeniul artelor și culturii, a științei în general, meseria devine plictisitoare, mecanică, robotizată.
Iubirea de profesie, lucrările create cu pasiune și abnegație îl pot face pe un om să devină un expert, la care apelează toți colegii să primească un sfat, o indicație valoroasă.
Când omul este pasionat de muncă, iubește ceea ce face, nimic nu îi mai stă în calea care duce la realizări performante, la succese, la fericire.
Eul Superior poate fi descoperit după câteva secunde de respirație profundă cu aer curat, chiar și prin aromoterapie, urmate de o meditație de zece minute privind conștiința de sine.
În Eul Superior sunt depozitate pasiunile, entuziasmul creator, mijloacele de inovație cu ajutorul inteligenței emoționale și spirituale.
Sunt foarte mulți oameni care și-au schimbat profesia, dacă nu au mai găsit satisfacție pentru ceea din urmă, uneori chiar la vârstă înaintată s-au apucat de un nou studiu pentru care au găsit în conștiința lor, valențe, aptitudini, competențe., au devenit creatori de haine frumoase, de obiecte de artă minunate, de produse artizanale, admirabile, de produse alimentare și culinare de foarte bun gust, de produse industriale diferite , moderne.
Niciodată nu este târziu ca omul să-și asculte Eul Superior, să îi urmeze indicațiile, pentru a se simți împlinit, pentru a fi fericit cu adevărat.
Foarte mulți oameni au găsit în Eul Superior inspirații pentru profesii uimitoare la care alții nici nu gândesc, au deschis propria afacere în domeniul științei, artei și culturii, în domeniul economic. Entuziasmul creator, este precum elixirul tinereții, al puterii, al performanțelor, al inovației.
Entuziasmul creator îi conferă omului curajul de a gândi, de a creea diferit , diversificat și rafinat produse necesare societății, la care alții nici un au gândit că sunt posibile, este apanajul creatorilor de inspirație, care și-au format spiritul creator rafinat la maxim de potential.
Entuziasmul creator este de fapt un creator de inspirație, un fel de a fi luptător cu problemele existențiale, un fel de a fi curajos și de a dezlega mistere ale vieții, fără teamă de eșec, nu îi lasă să tacă, să fie deznădăjduiți, îi face visători, iubitori de oameni de viață. Entuziasmul creator îi face pe oameni să adune în jurul lor semeni care au nevoie de o îndrumare, de un sfat prietenesc, de o limpezire a unor situații neclare, creează în jur armonie, liniște și înțelegere.
Entuziasmul creator îi face pe oameni altruiști, toleranți, protectori cu natura și mediul înconjurător, ca un mijloc de comunicare cu lumea, deseori atrage ca un magnet frumosul, binele, succesul, atrage respectul și admirația oamenilor din jur.






.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!