agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 361 .



Aşa e, domnilor...
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Dafinul ]

2024-01-03  |     | 



Suntem nişte tâmpiţi, punem botul la toate minciunile voastre! Ori doar ne prefacem? Şi asta de peste treizeci de ani. Oricum, nu contează, voi şi televiziunea cu care l-aţi împuşcat pe ceauşescu, televiziune care între timp s-a multiplicat şi o parte a început şă mimeze aproape bine proceauşismul, ne minţiţi eficient. Străinii ne fură liniştiţi ţara din interior, iar noi stăm cu sufletul la gură de grija ucrainenilor. De a ăstora care au bani şi s-au refugiat în Romania, Polonia şi Europa, şi nu de a ălora care vorbesc perfect româneşte şi mor pe front, sperând poate să învingă ruşii că doar, doar copiii lor s-or întoarce cu Cernăuţiul şi Bucovina acasă. Ce-ar fi dacă ne-am putea imagina că Ucraina, biata de ea, e sortită să dispară. Jumătate la ruşi restul în Uniunea Europeană. Ca la nevoie să aveţi unde muta Israelul. Eventual cu capitala la Lvov cum propuneau la o conferinţă de pace europeană trimişii evrei ai unui preşedinte american. Pe vremuri o păţeau Polonia şi Romania, acum Europa a avansat exact cum e marcată pe harta globaliştilor.
Nu vă faceţi griji “antiputiniştilor”, Rusia va supravieţui şi va fi şi mai puternică. Se vede chiar şi de pe lună cât de superhiperbolizat e acest război. O Rusie lipsită de sistemul ei mondial socialist, de Tratatul de la Varşovia, de CAER şi de URSS, cu un război civil intern, condusă de supermanul Putin a băgat planeta în tremurici mai dihai ca pe vremea mongolilor. Până şi un copil s-ar întreba prin ce miracol reuşeşte să apere 17 milioane de kilometri pătraţi cu nici o sută cincizeci de milioane de oameni.
Da, va supravieţui pentru că e cel mai credibil aliat al Americii. Cu cine altcineva ar mai putea ţine ea în chingi China şi Europa? Şi dacă e numai cadavru îi suflă pe gât să o resusciteze. Împreună au experimentat parteneriatul celor cincizeci de ani de dominaţie planetară. Europa încă nu e luată în calcul pentru un triumvirat. Modelul globalist de succes, care se impune, e cel chinez, din ce în ce mai neomarxist, tot mai nemaoist şi deloc leninist.
Umblă tot felul de zvonuri. Cel mai înspăimântător pare unul în care viitorul preşedinte american va abandona Europa. Chiar ar putea ajunge la Casa Albă un idiot care să o scape din mână? Păi Europa e mai periculoasă decât China! Pe lână enormu-i potenţial ea are cu cine se alia, America nu.
Acum în vremea sărbătorilor se induce spaima că Rusia a dat prima lovitură pe teritoriul NATO. Ea se cheamă, probabil, în limbajul iniţiatorilor “Ferma dacilor”. Dacă aş fi procuror nu aş mai face prea multe cercetări. I-aş ancheta drept coautori ai incendiului pe cei care îl împuşcă din toate poziţiile pe patron. Ba un idiot chiar a ieşit pe un post TV şi autodemascându-se a cerut capul şefului serviciului secret al Armatei. Adică exact ce şi-ar fi putut dori să obţină patronii săi.
Şi ca să nu mai faceţi ipoteze vă propun eu pe cea care ar putea fi adevărată. Dar despre care nicio televiziune n-o să vorbească. Cum vi se par lucrurile dacă “Ferma” era unitate a serviciului secret al Armatei, iar stăpânul era în fapt comandantul ei? Aici se desfăşurau tot felul de operaţiuni acoperite prin care NATO încerca, prin intermediul aşa zişilor interlopi şi mafioţi ruşi, ce urgent trebuie arestaţi, destabilizarea puterii de la Kremlin. Ar mai fi aşa importante ştampilele alea de pe nişte acte pe care trei sferturi din instituţiile statului nu le au? Marea manipulare constă în faptul că suntem dirijaţi să nu ne mai întrebăm cine a pus focul, ci să ne fixăm pe ideea că nenorocirea s-a produs pentru că lipsea o ştampilă. Mafiotul ăla de patron a dovedit neglijenţă atât de criminală încât a lăsat să-i fie ucis fiul în propria casă, dar şi copilul şefului său suprem. Dacă peste şandrama pica o dronă ori un meteorit mai conta ştampila?
Dar dacă tot tămbălăul ăsta e făcut spre a ni se ascunde vreo operaţiune ultra ultra secretă şi la fel de impopulară şi periculoasă pentru noi muritorii de rând? Poate nu vom afla niciodată, dar îi vom trăi consecinţele.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!