agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 73 .



despre îngeri
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-01-04  |     | 



Îngerii sunt creați după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, au fost creați cu mult timp înainte de a fi creată geneza, mult înainte de a fi creat timpul.
Îngerii sunt mesageri ancestrali între oameni și divinitatea supremă.
Cum este în cer așa este și pe pământ - privind ordinea ierarhică, acest fapt teste menționat în Sfânta Scriptură de către Hristos.
Fiecărui om Dumnezeu i-a dat doi îngeri, unul feminin, celălalt masculin pentru a genera un echilibru în conștiința lui.
În cultura taoistă acest gen de îngeri sunt reprezentați prin energiile Yn – feminină și Yang- masculină.
Când omul este prea slab intervine îngerul masculin, care oferă putere, curaj, siguranță, stabilitate emoțională și spirituală, când este prea aprig prea luptător intervine îngerul feminin, care oferă cumpătare, blândețe, tandrețe, candoare.
Foarte mulți oameni rătăcesc în dimensiunea cunoașterii pe tot parcursul vieții, pentru că nu au cerut ajutorul îngerilor să îi călăuzească pe drumul drept. Ierarhia dintre om și Dumnezeu trebuie respectată, ea este compusă în felul următor, întâi sunt îngerii inferiori, apoi arhanghelii,, îngerii care se ocupă de oastea îngerilor inferiori, urmează îngerii superiori heruvimii, apoi serafimii, apoi Maica Dumnezeie, apoi Iisus Hristos și în vârful ierarhiei divine se află Bunul Dumnezeu.
Pentru ca nevoile omului să fie ascultate și rezolvate omul apelează întâi la îngeri, ei fac legătura cu divinitatea superioară, așa cum la serviciu omul apelează la șeful de compartiment mai întâi, apoi la șeful de department și abia după aceea dacă nu îi sunt rezolvate nevoile, cererile, ajunge la Directorul instituției.
Dacă nu s-ar respecta această ierarhie s-ar crea haos la ușa directorului, respectiv la porțile cerului, la ușa Lui Dumnezeu.
Omul sceptic se pate convinge de existența îngerilor, se poate conecta cu îngerii lui veghetori, pur și simplu invocându-i, poate păstra conexiunea cu îngerii printr-o rugăciune;
îngeri veghetori ai mei ce mi v-a dat Dumnezeu,
întotdeauna a-ți fost cu mine și m-ați învățat să fac numai bine,
eu am fost mic, voi m-ați crescut mare,
eu am fost slab voi m-ați crescut tare,
și-n tot locul m-ați păzit, și de rele m-ați ferit,
întotdeauna m-ați ocrotit cu dragoste,
și m-ați călăuzit, pe drumuri luminoase,
către Iisus Hristos, către maica Dumnezeie
și către Bunul Dumnezeu. AMIN
Această rugăciune este și o formă de recunoștință pentru că îngerii nu îl lasă pe om să se chinuie singur pe această lume plină de rele, de necazuri, de drumuri întortocheate, nesigure.
În chip de îngeri protectori sunt învățați să fie și părinții, cărora Dumnezeu le-a dat înțelepciune și iubire necondiționată, fără a fi ființe divine.
Prezența îngerilor a fost semnalată după venirea lui Hristos pe pământ, chipurile lor au fost imagini de sculptură, pictate în tablouri de artiștii iluminiști- renascentiști, pictate în icoane, pictate pe zidurile interioare și exterioare ale bisericilor, catedralelor și templelor.
de asemenea oamenii în care se manifestă spiritul divin
pot foarte precis în chip de îngeri să dea o mână de ajutor, celor aflați în nevoie, să le dea un sfat, o soluție, pentru că inteligența lor ca a îngerilor este superioară, pentru că iubesc lumea aceasta necondiționat, pentru că au misiunea de a face din lume un mediu paradisiac.
Majoritatea oamenilor credincioși a simțit prezența lor în caz de pericol, povestind ulterior că o mână nevăzută i-a scos din primejdie, din fața morții.
Este foarte important să creăm încredere nemărginită în puterea îngerilor pentru că ei îi pot scoate pe oameni din diferite situații grele, îi poate scăpa de marile nevoi, de boli.
Atunci când ei nu pot rezolva o situație grea apelează la îngerii superiori, făcând tot posibilul pentru a găsi o soluție imediată sau viitoare.
Deseori ei lucrează pentru binele omenirii fără ca să se facă simțiți, din umbră, se roagă necontenit pentru umanitate, rugăciunile creează energii positive, de aceea eu recomand ca oamenii să li se alăture îngerilor și să se roage seară de seară, pentru ca răul din lume să dispară, pentru ca lumea să aibă realizări spirituale și materiale.
Nimeni nu are nimic de pierdut dacă se lasă în seama îngerilor, dimpotrivă oamenii au de câștigat și pot fi călăuziți pe cele mai luminoase drumuri care duc la prosperitate , la abundență, la fericire, la înălțare spirituală.



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!