agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 42 .



Despre procesul de gândire
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-01-21  |     | 



Sunt convinsă că fiecare om care are un computer a rămas impresionat de capacitatea fenomenală de stocare a informațiilor, de dimensiunea colosală a formelor de cunoaștere oferită de internet, dar nici pe departe nu poate egala sau depăși dimensiunea cunoașterii aflată în creierul uman aflat pe un nivel superior de evoluție, creierul omului evoluat este infinit mai complex decât un computer, mult mai dotat cu potential creator, salvator, inovator.
Creierul unui om evoluat produce peste nouăzeci de mii de gânduri zilnice, dar marea majoritate sunt repetitive, pentru că la un moment dat survine oboseala, lipsa de concentrare, de claritate.
Procesul de gândire este cea mai înaltă formă de cunoaștere a lumii reale, umane, a lumii înconjurătoare, se bazează pe stocarea ideilor a informațiilor, a amintirilor, include procesul de înnoire a conceptelor despre viață.
Gândirea se definește ca un proces cognitiv care reflectă în mod abstract dar și general al lucrurilor din lume, din univers, are ca produse, raționamentul, judecata, intuiția.
Operațiile gândirii sunt: analiza, sinteza, generalizarea, particularizarea, abstractizarea, concretizarea, clasificarea, compararea, analogia și altele, sunt mai mult de treizeci de forme ale gândirii, dar cele mai importante sunt gândirea logică și cea analitică.
În creier se află peste șapte miliarde de celule , în fiecare celulă se află un ion negativ, slab, feminin și un ion pozitiv puternic, masculin, care prin frecare produc atomi iluminici, produc electricitate, produc spiritul a cărui energie este Lumina, sunt peste șapte miliarde de atomi iluminici care controlează sistemul de gândire.
La oamenii evoluați procesul de gândire se petrece în partea superioară a creierului mare, acolo se creează calitățile, abilitățile, creativitatea, inventivitatea.
La oamenii mai puțin evoluați procesul de gândire se află în partea de jos a creierului mic, responsabil cu simțurile, respectiv cu cele cinci simțuri necesare supraviețuirii.
Dar trebuie foarte bine înțeles faptul că este nevoie și de oameni cu o gândire mediocră- ce s-ar face lumea dacă toți oamenii ar fi intelectuali? mai mult decât evident este faptul că este nevoie și de muncitori, de tot felul de meseriași, de țărani, de agricultori, să satisfacă toate nevoile societății de la cel mai mic până la cel mai mare.
Mai trebuie știut faptul că mânia, furia, gândirea josnică, negativă, ard atomii iluminici din celulele creierului în părți considerabile, mintea, rațiunea se întunecă astfel că unele părți din organism se îmbolnăvesc grav pentru că ele au corespondență cu celulele creierului , dacă este afectat creierul sunt afectate și părți din organism, practic creierul controlează funcțiile tuturor organelor din corpul fizic.
Gândurile în majoritatea lor se transformă în realitate în acțiune, dar trebuie menționat faptul că fără acțiune nu se pot realiza gândurile, dorințele.
Mentalul , psihicul omului este controlat de vocile interioare mai mult decât de cele exterioare.
Sunt vocile fricilor, a mamei, a tatălui, a prietenilor, a dascălului, a dirigintelui, sunt vocile lumii care de cele mai multe ori sunt negative, care limitează și blochează sistemul de gândire performant.
Sunt voci care spun -nu pot să fac asta, nu știu cum să realizez acest lucru, nu mă înțelege nimeni, nu mă pot adapta unor regulamente de viață, și multe alte gânduri ale vocilor negative, care sunt bazate pe frici, pe prejudecăți, pe tipare vechi de gândire.
Cu cât un om este încurajat de mic să realizeze obiectivele propuse cu atât de mult când devine adult, procesul de gândire se rafinează, se șlefuiește precum diamantul, să capete strălucire pe toate fețele.
Gândurile negative, îndoielnice sunt precum nori, care ecranează strălucirea soarelui, a luminii, a gândirii a vieții în general.
Însă trebuie știut că în fiecare blocaj se pot afla oportunități și șanse ascunse, care trebuie scoase la lumină cu ajutorul unei concentrări, a unei clarități de gândire, este nevoie ca respectul de sine precum și încrederea de sine să fie la cote maxime.
Câteva minute de relaxare cu ajutorul meditației și rugăciunii pe timpul unei respirații profunde, creierul poate genera cele mai înălțătoare idei, dorințe, visuri.
Creierul omului actual evoluat, are potențialul de înnoire a conceptelor, a ideilor, a dorințelor, a visurilor, în funcție de nevoi, de aspirații, acest potențial se află în partea superioară a creierului, însă nici un om încă nu a ajuns să creeze cu toată capacitatea creierului.
Totuși lumea este plină de inovatori, de maeștri spirituali, de oameni mari de știință și tehnică, în fiecare an realizările lor sunt revoluționare, ating faima, sunt gloriile spirituale și psihologice.
Oamenii care au o evoluție superioară, au dezvoltat clar simțurile atunci când ochiul minții s-a deschis, pentru ei nimic nu pare imposibil de rezolvat, proiectele și obiectivele devin tot mai mari, care vizează în primul rând binele colectiv, al societății, al naturii înconjurătoare.
Pentru ca omul să aibă performanțe și succes în tot ceea ce vrea să realizeze, trebuie să se debaraseze de tiparele vechi de gândire, de vocile interioare care nu fac altceva decât să înfrâneze potențialul creator, inovator.
O minte trebuie învățată să fie precum un magnet al prosperității, al abundenței, al fericirii, al iubirii, al succesului.
Chiar dacă omul actual se află mereu la răscruce de drumuri trebuie să se concentreze maxim la luarea deciziilor, la alegerea drumului cel mai drept și cel mai potrivit psihicului său, va rămâne uimit de capacitățile de gândire ale creierului său.
Credința este cel mai determinant factor în procesul de gândire, fiți așadar încrezători în voi, pentru că Dumnezeu l-a creat pe om după chipul și asemănarea Lui, l-a înzestrat cu inteligență salvatoare, creatoare și inovatoare.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!