agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 55 .



Despre Lună- Regina nopții
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-19  |     | 



Luna- Regina nopții , a cărei energie este electromagnetică, cu incomensurabilă referință în evoluția lumii, a naturii, a universului, coordonează principiile feminității, ale atracției, ale seducției, ale farmecului natural, omenesc și universal.
Există în natură o floare specială, minunată, numită regina nopții, deoarece doar noaptea își deschide corola de petale, emană un miros puternic îmbătător , dulceag cu care atrage fluturii de noapte, această floare îi este închinată lunii de sute și mii de ani.
Cumva în această lume mă simt și eu o floare în grădina Lunii, noaptea îmi deschid petalele inspirată de Lună, mă conectez cu ea și îi trimit incantații drept recunoștință pentru că mă inspiră noapte de noapte cu cele mai iluminate principii de viață. Este muza mea ocrotitoare, iubitoare.
De reținut faptul că Luna potențează vocea interioară, aspirația și imaginația pentru a găsi soluții de rezolvare a problemelor emoționale și psihice.
Luna este considerată pe bună dreptate Regina nopții, pentru că domnește deasupra pământenilor, dar și peste stele, sori și luceferi cu veghe maternă, cu devoțiune divină.
Ca mulți alți gânditori, consider și eu că Luna este conștiința de noapte a lui Dumnezeu, așa cum Soarele este conștiința de zi, este singurul satelit natural al pământului.
Luna mi-a livrat pe parcursul vieții, speranțele, entuziasmul creator, în timp ce soarele mi-a oferit curajul și optimismul inovator.
Am publicat peste treizeci de cărți de eseuri filozofice și poezie toate lucrările cu mici excepții au fost gândite și scrise pe parcursul nopții inspirate de Lună.
Luna este guvernatoarea sufletelor, le înnobilează cu cele mai frumoase și luminoase calități, reprezintă feminitatea universală, coordonează principiile atracției, ale seducției.
Guvernează sentimentele, visurile, principiile idealiste, renascentiste, cu puterile ei electromagnetice face posibilă conectarea cu universul, ocrotește familia, copiii în special, întrucât toți suntem copiii lumii simțim protecția ei ca pe a mamei, îi face pe oameni romantici, le dăruie abilități creatoare, toarnă peste ei bunătate, iubire, blândețe, candoare, finețe, rafinament, le rafinează psihicul și sufletul cu o eleganță și o măiestrie uimitoare, fascinantă, dezvoltă în oameni mai ales în femei spiritul matern.
În context ceresc, Luna este guvernatoarea vestalelor, a sibilinelor, a îngerilor de lumină, a celor 12 arhangheli reprezentând constelațiile , aceste ființe sacre au menirea să vegheze la bunul mers al evoluției existențiale, uneori Luna are aura cu reflexe aurii, uneori cu reflexe argintii , alteori cu reflexe violet, alteori cu reflexe azurii, aura ei multicoloră ne colorează viața, visurile, idealurile.
Luna generează în biocâmpuri energii electromagnetice, care pot transforma energiile negative în unele pozitive, care atrag ca un magnet și îi transformă pe nori existențiali, ( coșmarul, neputința, deznădejdea).
Recomand tuturor să exerseze pe timpul nopții privitul în Lună, în stele, în luceferi, așa cum recomand la răsărit privitul în soare, este un exercițiu revigorant și confortant necesar ochiului minții în special, care o dată ce este deschis în centrul frunții unda lui luminoasă de culoare violet se rotește conform Lunii în jurul câmpurilor electrice și electromagnetice ale corpului fizic și le curăță de factori negativi.
Nu în ultimul rând Luna călăuzește sufletele în călătoriile de noapte, pentru că sufeletele nu dorm, călătoresc prin locurile de origine, călătoresc la sursă unde se încarcă cu energie, cu podoabele cerești ancestrale pentru a-și îmbogăți zestrea cerească, se întâlnesc cu sufletele cu care au rezonanță și vibrație comună pentru schimbul de experiențe, de impresii, pentru a primi și dărui din iubirea necondiționată.
Viața pe timpul nopții este plină de surprize, de experiențe fascinante, fantastice, conectați cu Luna, pe frecvența luminii, noaptea noastră poate fi spectaculoasă, fantastică, ne transferă din magnetismul ei divin, ca să putem atrage ca un magnet, bucuriile vieții, minunile lumii, pentru aceste favoruri pe care Luna ni le oferă merită să încercăm, experiențe cu Luna, nu avem nimic de pierdut dimpotrivă de câștigat îmbogățindu-ne mentalul sufletul și spiritul.
Închei acest eseu cu o Sonată dedicată Lunii, o incantație ocultă drept recunoștință pentru că mi-a îmbogățit inteligența emoțională , cea psihologică, precum și cea sufletească.
Sonata Lunii
Sub bolta Lunii, cu ochii deschiși,
Privesc în tihnă minunile nopții,
Uit că lumea este plină de proscriși,
De oameni pierduți în vâltorile vieții.

Îi simt mângâierea tandră pe frunte,
Ascult șoaptele ei maternale,
Crește fericirea precum un munte,
Străpunge norii apăruți în cale.

Varsă peste mine visuri luminoase,
Nici o clipă nu se pierde în zadar,
Trezește în suflet sentimente duioase,
Iubirea Lunii este al vieții dar.

Mamă ancestrală - serafica Lună,
Mi-a împletit din stele mirabilă cunună.

.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!