agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 59 .



Despre îndrăgostire și iubire.
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-21  |     | 



Cel mai nevinovat, mai curat, mai frumos sentiment este îndrăgostirea ca primă parte a iubirii.
Oamenii încă din primii ani de viață, empatizează cu natura, cu oamenii buni și frumoși, fie ei învățători, profesori, cântăreți, artiști, se îndrăgostesc datorită emoțiilor puternice care sunt ca niște fluturi care zburdă prin inimă și plexul solar.
Începând cu anii pubertății oameni își fac idoli pe care îi admiră și vor să le calce pe urme, să devină ca ei, să cunoască faima, progresul, evoluția, fericirea în toate formele.
Iubirea formată din primii ani de viață, este cea care creează toate aceste emoții puternice, fascinante.
O relație bazată pe iubire este dezideratul suprem al fiecărui om, generează fericirea absolută, când omul simte că poate muta munții din loc cu puterea magică pe care o creează iubirea, da iubirea este acel fenomen minunat care îl împlinește pe omul zilelor noastre în toate aspectele vieții.
Iubirea face posibilă interacțiunea cu semenii, cu natura, cu splendorile vieții, este fără tăgadă cel mai nobil sentiment care poate urca până la stadiul de virtute, de excelență.
Iubirea este forța, energia divină care este în asiduă căutare de suflet pereche începând cu anii adolescenței.
Oamenii se nasc din iubire, cresc cu iubire, acționează cu iubire în toate aspectele vieții, sunt oamenii romantici mereu îndrăgostiți de lucrurile sublime din viața lor, de artă și cultură, de pasiuni care îi motivează să acceadă la performanțe la succes.
Toate oportunitățile și perspectivele minunate devin ușor de abordat pentru oamenii care iubesc viața și pe semeni, au mereu chipul zâmbitor și luminos, sunt atractivi ca niște magneți, atrag în preajma lor, energiile pozitive , superioare ale universului, ale lumii, ale naturii, ale divinității.
Iubirea este o energie cu potential de salvator visavis de cei suferinzi, triști, nemângâiați. Sunt impresionată de numărul mare de organizații non guvernamentale( ONG-euri) care au ca scop întrajutorarea celor nevoiași, a celor aflați în aziluri de bătrâni, abandonați de familie, salvarea celor afectați de boli grave, precum cancerul, pe cei cu dizabilități.
Este recunoscut în lume poporul român pentru bunătate, blândețe și iubire, pentru calitățile și virtuțile de care a dat dovadă pretutindeni pe unde s-a stabilit și a călătorit.
Da românii într-o majoritate covârșitoare sunt romantici, visători, entuziasmați, fermecați de frumusețea patriei, care nu este egalată de nici o altă zonă din lume, este constituită din toate formele de relief cunoscute pe planetă.
Nu zadarnic mulți cercetători și gânditori internaționali, au afirmat că România este grădina Maicii Dumnezeie, mai exact este raiul pe pământ, pe care alte societăți îl doresc, îl visează.
Chiar dacă adolescența este cea mai dificilă perioadă de dezvoltare umană, personală, îndrăgostirea survine datorită emoțiilor generate de iubirea intrinsecă a sufletului, a spiritului, a inteligenței raționale, pe cât de naturală pe atât de sacră.
De cele mai multe ori, inconștientul se comportă ca un radar cu care reperează pe cel potrivit unei relații amoroase, pur și simplu tinerii se îndrăgostesc la prima vedere, chiar dacă realizează o relație sortită eșecului.
Îndrăgostirea este totuși cel mai minunat fenomen care i se poate întâmpla unui adolescent, chiar unui om matur care s- a despărțit de prima sau mai multe relații.
Pentru spirit și suflet, pentru inimă în special , suferința din dragoste este cu certitudine cea mai dureroasă , cea mai grea de suportat, pentru că unii oameni își pierd mințile când sunt părăsiți, abandonați de partener.
Este un proverb care spune că ceea ce nu te doboară te face mai puternic, astfel că fiecare experiență amoroasă este o formă de împuternicire de consolidare, de restaurare a minții, a sufletului, a spiritului.
Să iubim viața, Natura, lumea este cea mai mare bucurie pe care i-o putem face Universului, lui Dumnezeu, iubirea este energia care duce la desăvârșire, la înălțare în absolut.
Scriitori, artiști, psihologi, teoreticieni, oameni de știință nu au reușit încă să elucideze fenomenul, misterul îndrăgostirii, pentru că se petrece de multe ori cu viteza luminii, pe neașteptate.
Este evident că Iubirea înseninează și luminează chipurile oamenilor, oamenii animați de iubire sunt radianți, pot fi văzuți pretutindeni, pe stradă, la serviciu, în magazine, în cluburi, la spectacole de teatru și muzică. Românii sunt al doilea cel mai fericit popor, după finlandezi, pentru că sunt animați de iubirea necondiționată față de lume față de Dumnezeu.
Se mai spune despre iubire că este oarbă și nu vede defectele din relația de cuplu, dar în realitate este tolerantă, iertătoare, împăciuitoare, nu se lasă doborâtă de problemele grele, găsește întotdeauna soluții de anihilare a conflictelor de înțelegere și a dificultății în comunicare.
Este vremea ca revoluția iubirii să se petreacă în toate societățile, să trezească conștiințele adormite, conform voinței lui Dumnezeu.
Nu în ultimul rând îndrăgostirea potențează creierul să producă hormonii fericirii, ( dopamină și serotonină) care circulă liberi prin inimă prin stomac prin sânge , generând o iubire complexă, fenomenală, mirobolantă, complementară iubirii divine existentă în suflet și spirit.






.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!