agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 69 .



despre înălțare și îndumnezeire
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-21  |     | 



Înălțarea sufletului și spiritului la Eul superior ( omologul Lui Hristos Mântuitorul îndumnezeit ) se realizează după eliberarea de păcat, de constrângeri, de prejudecăți, de dogme învechite, ating puritatea absolută , denotă că sunt lipsiți de egoism, invidie, xenofobie, aroganță, cinism, agresivitate, avariție, individualism.
În Eul superior se află două laturi, una divină cealaltă umană, Eul superior mai reprezintă și imaginea creată a lui Dumnezeu Fiul , dar și a lui Dumnezeu Tatăl.
Învățăturile Lui Hristos și cele ale Eului superior se întrepătrund, se contopesc, astfel că generează un potential maxim de iluminare și înălțare în Absolutul Sacru.
În viața monahală, omul se înalță în prima etapă până la nivelul de apostol al Lui Hristos, urmează apoi nivelul arhanghelilor, apoi cel al heruvimilor- justițiarii spirituali. În ierarhia divină urmează serafimii, care protejează sufletele celor morți, pentru că ei se află dincolo de tărâmul morții.
Conform teoriilor teologice, toate învățăturile hristice trebuie aplicate, pentru ca sufletul și spiritul să nu se degradeze, să decadă, într-un trup a cărui conștiință este grosieră, sălbatică , rebelă.
Uniunea omului iluminat cu Hristos, precede înălțarea la nivelul de îndumnezeire.
În viața civilă Eul superior se poate înălța la nivelul de consilier spiritual, de psihoenergoterapeut, la nivelul de Maestru spiritual , ca urmare mulți oameni devin repere iluminate de îndumnezeire.
Mințile illuminate, rafinate în mare parte sunt teoriticieni, crează concepte de viață- adevărate bijuterii culturale, care conduc la evoluția pe nivele înalte de viață, econcepții care ajută la dezvoltarea personală și care sunt ușor de asimilat de cititori, de amatori, de pasionați de cunoaștere în general.
O conduită aproape de perfecțiune o reprezintă creatorii de inspirație, creatorii de opere de artă, reprezintă modelele demne de admirat, și de urmat.
Nu în toate cazurile oamenii care sunt situați în funcții superioare, înalte, ca directori, miniștri, politicieni, primari, judecători, procurori sunt și iluminați, înălțați în ierarhia divină, pentru că majoritatea lor se folosesc de funcție pentru a obține beneficii în contul propriu, mare parte din ei sunt corupți, ignoranți, cinici, indiferenți față de lumea pe care o conduc, toți acești oameni nu vor vedea după moarte împărăția lui Dumnezeu, judecata lor va fi aspră, vor fi nevoiți să revină pe pământ la viață, pe un nivel inferior, pentru ca să reînvețe lecțiile de umanism, de altruism, de iluminare.
Mult mai puri la minte și la spirit sunt scriitorii, filozofii, unii poeți care au adoptat principiile iluminismului, al înălțării, Dumnezeu lucrează prin ei să răspândească învățăturile superioare, academice.
În omul cu o inteligentă superioară, locuiește Sfânta Treime, Spiritul reprezintă pe Tatăl Ceresc, sufletul reprezintă pe Sfântul Duh, Eul superior reprezintă pe Fiul Lui Dumnezeu. Aceste entități conviețuiesc în pace și armonie, animate de o iubire absolută dumnezeiască, își impart timpul făcând acte de umanism, de altruism, de dăruire necondiționată, de întrajutorare a celor aflați în nevoi.
Îndumnezeirea înseamnă devenirea prin har, tot ceea ce Dumnezeu reprezintă prin firea naturală.
Cu certitudine fără luptă cu stihiile infernului nu se poate ajunge la credința reală în ierarhia divină, credința reprezintă cheia iluminării și înălțării, dar credința fără acțiune este moartă.
Teoria cunoașterii lui Dumnezeu prin intermediul lui Hristos, consemnează faptul că omul deplin iluminat în toate facultățile inteligenței emoționale și raționale, se situează în lume ca o puritate absolută, respectând cu rigurozitate constantă legile naturii și ale universului, făcând posibilă uniunea cu Dumnezeu Tatăl și cu Dumnezeu Fiul, punându-se în slujba umanității. Conform ideologiilor teologice, prin fiul lui Dumnezeu Iisus Hristos natura umană este restaurată la nivel maxim, având posibilitatea de înălțare și îndumnezeire,



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!