agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 77 .



Despre valorile importante ale vieții
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-22  |     | 



Valorile importante ale vieții nu sunt cele materiale, pentru că ele nu pot fi luate în lumea de dincolo, nici un om oricât de bogat ar fi nu poate lua nimic cu el după moarte, Dumnezeu ne-a dat viața să acumulăm în suflet și spirit valori spirituale, care nu pot fi distruse de dezastre sau de moarte, dimpotrivă ele pot face parte din zestrea cu care oamenii pot reveni pe pământ într-o viață viitoare.
Iubirea necondiționată, bunătatea, blândețea, compasiunea, altruismul, inteligența creatoare și salvatoare, se încadrează într-un tezaur spiritual foarte valoros, care nu poate fi egalat de nici o altă bogăție materială.
Iisus Hristos spune în Cartea Cărților- mai repede va trece cămila prin urechea acului decât bogatul în împărăția cerului.
Actele de caritate sunt foarte bine văzute de lumea întreagă dar mai ales de Dumnezeu, sunt făcute de oameni care iubesc oamenii, care sunt devotați voinței divine.
Sunt impresionată de cât de multe ONG(organizații non guvernamentale)sunt în România privind în interiorul lumii în care trăiesc, care au ca scop întrajutorarea celor afectați de boli grave, a celor care au dizabilități, a celor care sunt foarte săracă, a oamenilor străzii pe care îi caută să le ofere adăpost și o masă caldă pe zi, a bătrânilor rămași singuri și neajutorați, a unor centre de cultură și știință și inovație.
Sunt de apreciat și demni de admirat cei care din puținul lor dăruiesc și celor aflați în suferință, în mari nevoi și cu cât omul dăruiește mai mult cu atât și chiar înzecit primește de la univers, de la Divinitate.
Oamenii altruiști au și multă compasiune pentru cei cu necazuri mari, greu de trecut fără o mână de ajutor, dar cu siguranță au și multă iubire pură, sacră, care este generată de inimă și de creier în partea superioară a lui.
Oamenii blânzi sunt de asemeni trimișii lui Dumnezeu pe pământ să îmblânzească lupii, fiarele sălbăticiunilor, Iisus le spune apostolilor, pe cei aleși am să îi trimit prin lume, ca pe mioare în gura lupilor să îi îmblânzească, să nu aibă teamă că nu vor trece cu bine de pericole.
Având în vedere că societatea se confruntă cu mari transformări în viața socială, culturală, științifică nu pot să nu sper, să nu fiu optimistă că valorile creștine, iluministe, renascentiste, ideale vor fi prezente tot mai mult în viitorul apropiat.
În fiecare conștiință aproape se petrec transformări morale profunde, din ce în ce mai mult oamenii vor să simtă libertatea de exprimare ca pe vocea care își cere drepturile public, la nevoie și în stradă în tot felul de manifestații.
Dar eu la nivelul spiritual superior vreau să se facă schimbări radicale, oamenii să privească mai mult în sus spre cer, decât în dreapta și stânga sau în spate, valorile spirituale reprezintă temelia valorilor culturale umane, strămoșești.
Este vremea ca să fie puse în aplicare de către majoritatea cetățenilor României și ai lumii.








.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!