agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 60 .



Despre inteligența creatoare, spirituală
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-23  |     | 



Există în partea superioară a creierului o glandă numită Hipotalamus, mai este numită și centrul gândirii, coordonează abilitățile și competențele intelectuale, controlează programele, obiectivele și aspectele planului divin. Această glandă este reședința inteligenței creatoare și salvatoare, inteligența creatoare reprezintă spiritul, omolog al divinității hristice, inteligența salvatoare reprezintă sufletul veșnic și sacru, omolog al Sfântului Duh.
Inteligența creatoare este un complex de abilități care îl ajută pe om să trăiască la nivel înalt de lumină și cunoaștere în armonie cu toate valorile lumii, ale vieții, ale universului, ale divinității.
Inteligența creatoare îi permite omului în continuă evoluție să se conecteze la înțelepciunea infinită, la sursa de iubire necondiționată care este reprezentată de Hristos mântuitorul, omolog al Eului Superior.
Inteligența creatoare este de trei feluri; inteligența rațională care reprezintă ceea ce gândim, inteligența emoțională care reprezintă ceea ce simțim, și inteligența spirituală care reprezintă ceea ce suntem.
Tot ceea ce trăiește omul în interior trebuie să se reflecte în exterior, și invers tot ceea ce reprezintă exteriorul trebuie să fie prezente în interior, este reprezentarea a două lumi, care de cele mai multe ori nu seamănă una cu cealaltă, într-un fel experimentăm viața și în alt fel o integrăm în interiorul nostru.
Inteligența spirituală reprezintă nevoia de a ne descoperi sursele de fericire, de înaltă cultură și cunoaștere, de armonie, de conectare cu toate valorile vieții prin intermediul iubirii și recunoștinței pentru viață și darurile fiecărei zile.
Fiecare om trăiește conform credinței și convingerilor, a programelor cumulate încă din primii ani de viață, dar mulți oameni- una gândesc și alta simt, pentru că au o gândire superficială, profunzimea gândurilor depinde de zestrea genetică dar și de cea cerească cu care a venit pe pământ fiecare om.
De cele mai multe ori apar blocaje psihice, între dorință, voință și putință, este nevoie de concentrare maximă, este nevoie ca inteligența creatoare să fie șlefuită de lumină, de artă și cultură, de o credință totală în divinitate.
Tot ceea ce învățăm la școală reprezintă parte a inteligenței raționale, care de cele mai multe ori nu corespunde cu inteligența emoțională cu atât mai puțin cu cea spirituală.
Trebuie să fie armonie între ceea ce gândim , ceea ce simțim și ceea ce aspirăm să devenim.
Inteligența spirituală este parte a inteligenței creatoare nu depinde de manipulările religiilor, de dogme și prejudecăți existente în lume .
Inteligența creatoare este înaltă atunci când se dovedește că produce în viața omului ceva frumos, spectaculos , înnoitor, ceva mai măreț, decât în ziua trecută.
Oamenii modernității trebuie să trăiască în aceste vremuri conform religiei luminii, a iubirii necondiționate, fără de care viața lor ar fi seacă, pustie, fără gust
Motto-ul zilei trebuie să fie - nici o clipă fără Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul.
Armonia dintre inteligența rațională, emoțională și cea creatoare se bazează pe gestionarea sentimentelor la cel mai înalt nivel de cunoaștere spirituală, toate trei reprezintă capacitatea de a fi noi înșine, de a conștientiza rolul și misiunea noastră în viață, în lume, conform voinței divine.
Toate cele trei inteligențe trebuie focalizate pentru a atinge capacitatea maximă de cunoaștere de dăruire a tot ceea ce are omul mai bun, în familie, în comunitate, în societate.
Oamenii care s-au trezit din somnul rațiunii impus de dogmele religioase se lasă conduși de inteligența spirituală și cea emoțională pe drumurile care duc la lumină, la fericire, la împlinire durabilă, la performanțe și succes, contrar acestei alegeri viața îi supune la suferințe continue, la nefericire, la deznădejde și disperare.
Din clipa în care înțelegem că suntem o particulă din sursa supremă de iubire și înțelepciune infinită nimic nu ne mai poate împiedica să lucrăm cu spiritul nostru și cu inteligența emoțională conectați mereu cu divinitatea, să facem totul posibil să devenim maeștri spirituali, să devenim o bucurie continuă pentru univers pentru divinitate.





.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!