agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 59 .



Despre puterea imaginației
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-26  |     | 



Imaginația este procedeul inovator al inteligenței creatoare și salvatoare, mai consider că este o manifestare a ingineriei creierului pregătită mereu să producă ceva nou în minte în suflet în spirit.
Creierului îi place să se joace, să inventeze, să inoveze, jocul cel mai spectaculos este cel al imaginației. Oamenii chiar de la vârsta copilăriei își imaginează în timpul jocului că sunt, medici, profesori, artiști, cântăreți, scriitori, învățători, ingineri, cosmonauți, piloți, pictori, ș.a.m.d.- și de cele mai multe ori jocul devine mai târziu realitate, oamenii devin ceea ce își imaginează constant în copilărie.
Cu puterea imaginației oamenii explorează, necunoscutul, viitorul, dar și realitatea mediului înconjurător.
Imaginația sporește puterea creatoare a omului, conform afirmărilor marelui Gânditor și om de știință, Albert Einstein, mai spune că imaginația este mai importantă ca gândirea.
Cu ajutorul imaginației, intelectul creierului realizează unitatea dintre trecut, prezent și viitor, astfel oamenii își pot anticipa cursul vieții, al profesiei, al pasiunilor, al visurilor, al reveriilor, al succesului , al performanțelor.
Imaginația este de două feluri, voluntară,- creatoare și reproductivă și imaginația involuntară, reprezentând visul din timpul somnului ca și din timpul de veghe, precum și reveria.
Imaginația se desfășoară ca scenele unei piese de teatru, de aceea se mai numește și caracter scenic.
Cu puterea imaginației mulți oameni de seamă au creat, opere de artă, de cultură, de filme, de piese de teatru.
Imaginația este influențată de factori excitanți externi și de senzații interne precum emoțiile, precum senzațiile.
Cu ajutorul imaginației putem găsi rezolvare la problemele care ne preocupă mare parte din timpul zilei, reducând la zero tensiunea psihică, creată.
Imaginația este un foarte important experiment mental privind împlinirea dorințelor, a visurilor, este favorabilă dezvoltării personalității.
De cele mai multe ori imaginația se sustrage gândirii logice, deschizând porți ale științelor fantastice.
Imaginația este o forță creatoare construiește realități noi, în prezent cât și pentru viitor, este orientată mereu spre ceea ce este posibil de realizat, are o funcție importantă în motivarea activităților curente precum și ale celor profesionale.
Imaginația mai implică două procedee, - analiza și sinteza, analiza descompune în detalii o situație, o reprezentare un obiect, - sinteza reorganizează altfel de structuri, deosebite față de cele gândite anterior având scopul de a obține un nou efect mai amplificat.
Absolut tot ce se află construit în viața noastră în jurul nostru este creat cu puterea imaginației unor oameni geniali, dar mai ales cu puterea imaginației divine.
Nu în ultimul rând cu puterea imaginației putem să ne transformăm psihologic, să ne vindecăm atunci când în corpul fizic se produc afecțiuni, pentru că da, creierul nu face diferența între imaginație și realitate, ascultând metodic comenzile psihicului, ale sufletului, ale spiritului.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!