agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 145 .



Despre prietenie
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-26  |     | 



Prietenia este unul din cele mai frumoase și mai valoroase daruri pe care universul și divinitatea le-au dat umanității.
Prietenia este reprezentată de sentimente de iubire sinceră, necondiționată, dar prietenia din interes nu are valoare în fața universului, a divinității, are șanse să se destrame mai repede decât se așteaptă cineva, prietenia nesinceră se demască întotdeauna.
Oamenii învață încă din copilărie să creeze relații sociale de prietenie viabilă, durabilă, învață să fie amiabili cu natura, cu universul, cu mediul înconjurător.
Oamenii înțeleg de mici că nu contează unde se află ci mai ales pe cine au alături, ca sprijin, ca susținere în proiectele vieții.
Prietenia începe acolo unde este credință mare în sânul familiei, în comunitate, membrii de familie se dovedesc a fi cei mai buni prieteni înainte de toate gradele de rudenie.
Prietenia este energia cea mai pozitivă care atinge inima și sufletul unui om, dar care din păcate se poete sfârși acolo unde este neîncredere, respect și prețuire.
Prieten cu adevărat este cel care îți întinde mâna la nevoie, care te ridică de jos atunci când ai căzut, care te motivează să fii capabil de a dobândi fericire.

Prietenia are forță de vindecare a sufletului și a psihicului afectate de boli, de nevoi, de neajunsuri, de stres, de tensiuni , este abilitatea și competența de al înțelege pe cel apropiat și nicidecum de al judeca.
Prietenia este singurul antidot pentru ură, este singura manifestare intelectuală în slujba păcii și a armoniei între oameni.
În cazul unei nenorociri poate fi demonstrat cine este prieten bun, frate de suflet și inimă, prietenia se dezvăluie cu adevărat ca o putere salvatoare, doar cu câteva cuvinte amiabile un prieten îți poate scoate din minte dezamăgirea, tristețea, suferința.
A avea un prieten bun este echivalentul cu a avea un înger care să te ocrotească, să te scoată din prăpastia în care te afli de multă vreme, sfaturile unui prieten valorează mai mult decât un tezaur național, pentru că prietenia este o reală bogăție a inimii, a sufletului, a spiritului.
Când omul merge prin întuneric cu un prieten sincer devotat, este mult mai bine decât a merge singur prin lumină.
Gânditorul Samuel Butler spune că prietenia este ca banul ușor de făcut dar foarte greu de păstrat, pentru că prietenia se poate rupe când greutățile vieții precum o furtună sunt greu de învins.
Andre Malraux spune că prietenia înseamnă să fii alături de cineva nu când are dreptate ci mai ales când greșește.
Prieteni adevărați sunt cei pe care îi poți chema să te ajute la orice oră din zi și din noapte.
Limbajul prieteniei constă mai mult în înțelesuri decât în vorbe, adevărata prietenie rezistă timpului, distanței și tăcerii.
Prietenul adevărat este cel care te ajută fără să aibă un interes ascuns, singura prietenie de mare preț, este cea care se naște fără un motiv anume.
Din păcate prieteniile din copilărie, păstrate pe toată durata vieții sunt foarte rare, acest lucru cred că îl mâhnește pe Bunul Dumnezeu Tatăl Ceresc, care este prieten cu toată lumea fără îndoială.







.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!