agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 128 .



Despre indignare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-27  |     | 



Indignarea este o formă de revoltă sufletească, combinată din mânie și amărăciune, din lipsa de soluții de rezolvare pe termen scurt, mediu și lung, survine în urma unor nedreptăți, ale unor suferințe sufletești și mintale, în urma unor ofense ale spiritului, în urma unor necazuri greu de trecut.
Cu certitudine majoritatea oamenilor din societatea românească este indignată în ceea ce privește sistemele de guvernare, sistemele politice, indignarea față de crizele economice, financiare, față de inflație, față de situațiile deplorabile din spitale și scoli, din aziluri de bătrâni, milioane de sunt indignați față de sărăcia în care se află de la revoluție începând, sunt indignați față de corupție și prostituția politică.
Un lucru pozitiv al acestor vremuri este faptul că oamenii își pot manifesta indignarea în stradă, în mediul mass media, prin artă și cultură, prin muzică și poezie, prin rețele sociale pe internet.
La toate vârstele oamenii sunt indignați la locul de muncă, pentru că muncesc foarte mult și sunt plătiți cu salarii mici, care nu ajung de la o lună la alta, sunt indignați pensionarii ale căror pensii cresc doar în funcție de inflație, pensia este mică în timp ce toate produsele au prețul ridicat, și se ridică mereu, haotic, fără o disciplină economică, financiară.
O formă gravă de indignare ajunsă la saturație o reprezintă exodul românilor în toate țările Europei mai dezvoltate, în țări îndepărtate peste mări și oceane, sărăcia i-a obligat să-și părăsească familia, copii, prietenii , cultura și țara, căminul natal.
Mărturisesc cu sinceritate și cu părere de rău, că și eu sunt indignată și foarte dezamăgită de faptul că tot mai mulți oameni au ca priorități de viață îmbogățirea, distracțiile de tot felul și plăcerile carnale, în detrimentul celor de dezvoltare personală și de evoluție spirituală.
Totodată sunt profund indignată de faptul că în rândul bisericii lui Hristos sunt mulți preoți homosexuali, pedofili, avari, lacomi, farisei, una spun și alta fac încălcând legile divine, călcând pe sufletele enoriașilor care și-au pus nădejdea și speranța în ei.
Acest soi de slujitori ai bisericii, cu multă nerușinare îl înșeală și îl mint pe Hristos, totodată și pe Tatăl ceresc Dumnezeu, ignorând în totalitate că păcatele se plătesc în această viață dar și în cele viitoare. Denotă o degradare morală și spirituală, denotă o conștiință aflată în întunericul infernal.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!