agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 42 .



Despre ambiție și perseverență
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-02-29  |     | 



Ambiția și perseverența sunt unele din cele mai însemnate abilități ale inteligenței creatoare, sunt calitățile de bază ale psihicului, rezultă din încrederea profundă în forțele proprii, în univers și în divinitate.
Aceste capacități se dezvoltă cu multă răbdare încă din primii ani ai copilăriei , începând cu lucrurile mici, fără prea mare importanță, mai apoi din dorința de a reuși să rezolve o lecție de scoală, în cele mai multe cazuri sunt jocuri ale sistemului de gândire care reduc la zero, neputința, neînțelegerea, deznădejdea.
Oamenii ambițioși și perseverenți reușesc întotdeauna să-și realizeze cu succes dorințele, visurile, obiectivele.
Oamenii cu mare ambiție atrag asupra lor admirația respectul și prețuirea, în familie, la locul de muncă în profesie, dar și în comunitatea din care fac parte, denotă că au o forță capabilă să rezolve orice problemă, demonstrează că după orice luptă spirituală survine și triumful.
Pentru oamenii ambițioși nimic nu este imposibil de realizat dacă sunt perseverenți, dacă au răbdare și voință, dacă vor să atingă cotele cele mai înalte ale evoluției.
Sunt întru totul de acord cu marii gânditori care au afirmat că pentru orice formă de victorie este nevoie de luptă cu sinele, cu mediul înconjurător, cu provocările cotidiene, dar trebuie reținut faptul că ambiția dusă la exces, la extreme produce încrâncenare, chiar dezamăgire.
De reținut faptul că ambiția trebuie antrenată de curaj, de credință, de voință pentru ca să nu survină eșecul, să nu se transforme în frustrare, în dezamăgire.
Ambiția și perseverența sunt factori ai zestrei cerești cu care oamenii vin pe pământ, denotă o doză mare de înțelepciune, de inteligență creatoare și salvatoare.
Sunt adevărate virtuți și vocații capabile să creeze minuni în viață, în familie și în societate, factori ai gândirii pozitive ambiția și perseverența pot face spectacol în spirit, în suflet în conștiință.
Ca o concluzie, oamenii ambițioși, perseverenți nu se lasă niciodată bătuți, înfrânți, nefericiți, dimpotrivă aceste însușiri sporesc șansele de succes, de performanțe, de fericire, de înălțare pe cele mai înalte nivele de evoluție.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!