agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 63 .



Despre socializare
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-03-01  |     | 



Socializarea, respectiv comunicarea este factorul primordial, fundamental în dezvoltarea unei societăți, este creatoarea relațiilor stabile, durabile.
Este mecanismul care scoate la suprafață calitățile individuale, sociale, ca sentimentele, emoțiile, bucuriile, visurile, împlinirile, dar exprimă deopotrivă și necazurile, problemele, nefericirile.
Socializarea este singurul mod prin care se pot aplana conflictele de înțelegere, de interes, reprezintă modul de interacțiune psihosocială, este de mai multe feluri, activă și asertivă, verbală și nonverbală, scrisă și vizuală.
Conceptul de socializare este strâns legat de viața noastră afectivă, psihică,, prin intermediul ei oamenii asimilează și transmit informații, mesaje, semne, în relația de transmițător și receptor, astfel se face schimbul de impresii, de sentimente, de experiențe, de realizări, de performanțe, de succes.
Socializarea este un process dinamic în continuă schimbare, conform realizărilor științifice, tehnice și culturale, aparițiile inovațiilor fac comunicarea să fie diferită de la o etapă la alta.
Comunicarea este cheia unei relații de cuplu dar și a relațiilor sociale la locul de muncă, în comunitate, rezultată din iubire, toleranță, empatie, admirație pentru cei apropiați.
Socializarea îi ajută pe oameni să se modeleze conform voinței, și aspirațiilor.
Lipsa de socializare ( de comunicare ) generează conflicte, agresiune fizică și psihică, din păcate pe mulți oameni i-a transformat în bestii, în criminali, în răufăcători.
Dimensiunea cunoașterii este incomensurabilă, acest fenomen se datorează în mare parte, socializării, schimbului de valori spirituale, psihice, sufletești, spirituale.
Nu în ultimul rând calitatea relațiilor sociale definește succesul și fericirea maximă, definește nivelul de evoluție în societate dar și individual, spiritual.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!