agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 66 .



Despre dimensiuni inspiraționale
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-01  |     | 



Cercetători în antropologie au afirmat că omul este o ființă multidimensională, însemnând că în ființa lui cuprinde mare parte din dimensiunile universale, terestre.
Cea mai mare putere inspirațională o are natura, emană o magie care te îndeamnă să o cuprinzi în întreaga ta ființă, să o reproduci cu propria mentalitate în diferite opere de artă, cum ar fi pictura, gravura, sau în cultură să o modelezi printr-un poem, printr-un scenariu cu însemnătate deosebită care să producă emoții puternice.
O femeie frumoasă, grațioasă te inspiră să o pictezi, să compui un cântec sau un poem pentru ea, să o inviți la un pahar de veselie, te inspiră să te îndrăgostești dea ea, dar dacă doar trece pe strada ta, te inspiră să iei cu tine mișcările ei grațioase, zâmbetul fermecător, seducător.
O floare te inspiră să o miroși, să îi adulmeci parfumul îmbătător, să îi culegi roua în palme, să te odihnești în preajma ei oferindu-ți liniște și multă bucurie, doamne dar cât farmec și splendoare îți poate oferi o grădină de rai, un peisaj mirific cu o poiană plină de flori, între izvoare, unde un pictor se inspiră să creeze artă.
O fântână albastră te inspiră să te răcorești, să îți scufunzi chipul în ea , să sorbi prospețimea și limpezimea apei binefăcătoare.
O cascadă te inspiră să te strecori după perdelele de apă, precum un păstrăv, să te simți contopit cu ea, să te scalzi în limpezimea pură a ei.
Un lac plin cu nuferi te inspiră să plutești virtual printre ei, să visezi frumos, să meditezi în liniște la frumusețea armonioasă a lebedelor care dăinuie pe lac, mai mult să te conectezi cu lacul oglindindu-ți chipul în el.
Un arbore falnic te inspiră să ai curajul de a înfrunta furtunile existențiale, să ai un mental mereu proaspăt, verde, să ai toate gândurile frumos aranjate și organizate precum ramurile lui.
Un munte te inspiră să îl escaladezi să ajungi în vârf, să te simți deasupra lumii, să fii cum nu tea-I imaginat niciodată, fericit și puternic, să îi simți forța de neînvins, de neimaginat, să îi cunoști tainele și frumusețea fără cusur, să îi dezlegi misterele ascunse în grote și peșteri.
Noaptea te inspiră să privești stelele, luceferii, te provoacă să te simți o stea deasupra greutăților lumii, noaptea te mai inspiră să aprinzi lumina, să pui muzică, să dansezi fericit cu femeia iubită.
Universul te inspiră să te simți nemuritor, mai puternic ca niciodată, mai împlinit, mai plin de succes iubit și favorizat de el.
Un parc plin de flori arbori și iarbă te inspiră să te așezi pe o bancă sau chiar pe iarbă la umbra liniștitoare și răcoroasă a unui arbore falnic, să meditezi în pace la minunile vieții și lumii, să îți pui gândurile în ordinea firească, să te contopești cu lumina blândă care te învăluie trezind în tine potențialul creator, să simți cum, din tine se înalță un curcubeu de recunoștință pentru că îți este menit să faci parte din această lume, în care sunt grăitoare arta, cultura, știința, că participi la evoluția umanității, a universului, a divinității.
Seara la plimbare pe bulevardul principal să te oprești câteva clipe lângă un muzicant, să te inspire să cânți și tu cu el în compania unei viori sau a unei chitare, să cântați împreună, viața, iubirea, plăcerile vieții, reveria de a exist, astfel poți scăpa de toată furia și nemulțumirea cumulată de-a lungul vieții.
O pasăre în zbor te inspiră să îți închipui că experimentezi alături de ea zborul libertății, al bucuriei totale.
Omul de lângă tine, prieten sau coleg te inspiră să îi urmezi manifestările, să îi cunoști și cele mai ascunse gânduri, să îi apreciezi realizările, să îi admiri valorile spirituale și intelectuale, să trăiești alături de el cele mai spectaculoase emoții.
Marea sau oceanul te inspiră să plutești pe valul , imprevizibil, impredictibil liniștitor precum turcoazul, să te scufunzi în adâncuri să-i înțelegi lumea plină de faună cu vietăți prietenoase, drăgălașe, să îi descoperi comorile cele mai de taină ascunse în corali și mărgeane de fermecătoare culori locuite de anemone care au în ele povești cu sirene, prințesele mării. Să simți cum parcă și timpul se oprește în loc să se minuneze de existența ta.
Pretutindeni pe glob sunt dimensiuni inspiraționale, motivaționale, care să te facă să te simți bucuros , încântat de viață, binecuvântat de lumina de la soare și divinitate.
Numai cei orbi nu pot vedea aceste minuni ale lumii și vieții, dar din fericire au un intelect puternic, plin de imaginație cu care pot simți că viața este un dar suprem, că merită trăită indiferent de situațiile și condițiile pe care le oferă. Cele cinci simțuri, inclusiv ochiul minții sunt fascinante dimensiuni pe care sufletul și mintea le pun în valoare, le scot la lumina realității, le pun în slujba familiei și a societății. Îndemnul meu prietenos este să nu lași neobservate aceste dimensiuni minunate să te conectezi cu ele pentru a fi cu adevărat bogat spiritual, pentru a-ți asigura progresul material și intelectual.
Întreaga natură divină multidimensională se pune în slujba ta numai și numai pentru ca să urci cu convingere și voință la cele mai înalte nivele de evoluție. Ai toate condițiile să te simți mai important ca un zeu, să te simți stăpânul vieții, cu lumea la picioare, acestea toate sunt valori mai prețioase decât un cufăr cu pietre prețioase.


.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!