agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 67 .



Despre provocări
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-03  |     | 



Oamenii într-o majoritate covârșitoare caută și acceptă provocări, pentru ca să le ducă la bun sfârșit pun la bătaie tot arsenalul intelectual, toate abilitățile cognitive, ca urmare le crește stima de sine și potențialul cognitiv, creator, inovator.
Unii oameni teribiliști de felul lor, caută expres provocări cu mare dificultate de rezolvare, pentru ca să își testeze, să își demonstreze curajul, încrederea de sine, spiritul aventuros.
Oamenii care se aventurează în rezolvarea unor provocări nu sunt temători, nu au impedimente în adaptare, de acceptare a tot ceea ce li se întâmplă, de asumare a faptelor și gândurilor lor.
Cu siguranță cu fiecare provocare prin care trec oamenii devin mai puternici, mai siguri, mai performanți, pentru că fiecare provocare are și o latură a succesului.
Fiecare provocare testează rezistența psihică, emoțională și spirituală a omului.
De altfel viața este plină de provocări care mai de care mai fascinantă, mai fenomenală, în fapt fiecare zi din viață constituie o provocare, aceea de a o trăi frumos, decent, corect, care la final înainte de culcare să nu te facă să te rușinezi de gândurile și faptele tale, să poți dormi liniștit împăcat, mulțumit și de ce nu fericit.
Unii sunt provocați să creeze artă, de exemplu o pictură, un desen, o gravură, să creeze veșminte cu noi tendințe, alții sunt provocați în domeniul literar să scrie o carte de proză, de poezie, de filozofie, să scrie scenarii pentru teatru și film, alții sunt provocați să compună muzică de cea mai bună calitate, alții sunt provocați să inoveze produse necesare progresului și confortului.
Marea majoritatea a oamenilor se află în vârtejul provocărilor, fiecare om de pe planeta Mamă trebuie să își desăvârșească destinul, viața, conștiința spiritul, creând pentru umanitate tot felul de lucruri necesare progresului și confortului existential.
Cred totuși că cea mai mare provocare a omului este să se accepte pe sine așa cum este cu perfecțiuni și defecte, mai apoi să îi accepte pe oamenii din viața lor cu bune și rele.
Marile valuri de provocări se află atât în interiorul cât și în exteriorul omului, dacă reușește să se înțeleagă să se accepte este un mare success, care se poate reflecta și asupra semenilor.
Provocările cele mai spectaculoase sunt conectările cu minunile naturii, conectările cu arta , cultura, cu știința, cu inovația, această îndeletnicire îl pot face pe om să se desăvârșească, să se umple cu abilități speciale, cu virtuți, cu revelații, cu reverie, cu farmec și magie.
Îndemnul meu prietenos pentru cititorii mei este să nu fugă de provocări, să nu le întoarcă spatele, pentru că ele vor apărea în viața voastră de câte ori este nevoie ca scop al progresului fizic psihic, emoțional, material și spiritual.
Aspectele arătate în ultima frază, denotă că omul are un creier leneș, împrăștiat, un intelect dezorganizat lipsit de control, de rațiune superioară.
Cei care nu sunt pregătiți acum să facă față provocărilor vieții, vor fi pregătiți de maeștrii spirituali mai târziu în această viață cu siguranță, este marea provocare a maeștrilor spirituali să trezească și să dezvolte mințile a cât mai multor oameni în această viață.
Din fericire cărțile de dezvoltare personală precum și internetul și emisiunile televizate îi încurajează și îi învață pe oameni să facă față provocărilor existențiale, ambiția, voința, imaginația și determinarea sunt abilități care reușesc să îl ducă pe om la succes la fericire pe toate planurile existențiale.



.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!