agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 79 .



Despre curaj
eseu [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [romantica3 ]

2024-08-05  |     | 



Curajul reprezintă o abilitate superioară, o virtute, ca rezultat al încrederii de sine, al ambiției, al voinței.
Curajul îl avântă pe omul actual pe frontul învingătorilor să lupte cu greutățile, cu neajunsurile, cu vicisitudinile, cu stihiile, determină stima de sine, determină confortul psihic și emoțional, material și spiritual.
Cu alte cuvinte curajul reprezintă cea mai mare putere psihică și emoțională cu care omul face față cu succes provocărilor existențiale.
Fiecare zi este o luptă în care curajul generează o multitudine de bucurii, beneficii, materiale și spirituale, pe frontul ideilor omul actual învinge fricile, deznădejdea abisurile întunecate ale conștiinței inferioare.
Pe frontul ideilor curajul reprezintă claritatea conștiinței, extinderea cunoașterii, non violența, absența fricii, atașamentul față de viață și de lume și mai presus de toate generează integritatea spirituală, aceste aspecte sunt calități primordiale necesare transformării în procesul de evoluție.
Curajul determină mari schimbări în viața omului hotărât, motivat să obțină realizări și fericire pe toate planurile existențiale.
Fiecare om actual reprezintă o creație nouă a universului, a divinității dar care respectă genele părinților.
Curajul reprezintă o certitudine că omul nu își pierde interesul de a face cuceriri în dimensiunea cunoașterii spirituale dar și în dimensiunile materiale, naturale.
Curajul este de asemeni o certitudine că omul este singurul stăpân al conștiinței sale, că are viața în propriile mâini, că deține control total asupra gândurilor, asupra acțiunilor sale.
Ca o primă concluzie, curajul se află în ADN-ul omului modern, este o formă de glorie asupra morții fizice și spirituale.
Este un element din alchimia magică a ființei, ca atare omul nu fuge de luptele cu problemele vieții, curajul îl determină să aibă victorii pe toate fronturile existențiale, să aibă victorii asupra crizelor economice și psihologice, asupra vieții în general.
Curajul reflectă oportunitatea de a fi invincibil, nemuritor precum zeii, oportunitatea de a obține o victorie asupra lumii umbrelor și întunericului.
Din păcate lumea este plină de oameni lași care dau lovituri pe la spate, sau care fug de confruntări, sunt și oameni perfizi care pun piedici celor temerari, care trădează încrederea celor apropiați, sunt și mulți oameni slabi care se lasă doborâți de loviturile vieții.
Curajul trebuie antrenat zilnic, trebuie pus în valoare pentru ca psihic și emoțional omul să aibă rezultate favorabile, performante pe toate planurile existențiale.





.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!