agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1920 .



Pe scurt
personale [ ]
Într-o săptămână germană – 43

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Delagiarmata ]

2011-11-20  |     | 



Cel mai renumit și probabil cel mai bogat pictor german este Gerhard Richter (*1932), cu domiciliul stabil la Köln. Recent i-au fost licitate la un mezat din New York opt tablouri pentru suma de 54.000.000 de euro. Da - 54 de milioane. Și totuși, la aceeași licitație a fost vândut un tablou – unul singur – de Clyfford Still (1904 – 1980) cu 45,5 milioane de euro.

Herta Müller (*1953) și Ruth Klüger (*1931) au discutat la Biblioteca Națională Germană din Frankfurt pe Main despre forme de amintire. 600 de spectator au urmărit discuția. Vorbind și despre România, Herta Müller a precizat că situația din această țară era cu siguranța alta dacă n-ar exista acolo o „iconografie a fericirii”.

Editura Aufbau din Berlin a preluat seria de publicație Andere Bibliothek de la inițiatorii ei, Magnus Enzensberger și Franz Greno. Această serie, cu o rată de publicare de un volum pe lună, va funcționa de acum încolo ca o editură de sine stătătoare în cadrul editurii berlineze.

Asociația germano-olandeză Euriade a decernat Placheta Martin Buber, denumită după filozoful evreu Martin Buber (1878 – 1965), muzicianului de muzică rock Peter Maffay, pentru angajamentul său în favoarea copiiilor traumatizați. Maffay a declarat cu această ocazie: „Există copii care ar vrea să fie veseli, dar care nu pot trăi acest sentiment. Noi adulții putem contribui la schimbarea acestei situații.”

Scriitoarea Sibylle Lewitscharoff (*1953), care a primit anul acesta deja șase premii literare, a declarat într-un interviu, dat ziarului DONAUKURIER din Ingolstadt: „Toate cărțile literare se alimentează în mod secret și din biografii, chiar și cele ale autorilor care născocesc depare de ei înșiși, ca să scape de ele.”

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!