agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 928 .



Axele valorilor umane
personale [ ]
Maxime si reflectii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2014-01-30  |     | 



1.Ființa se împarte în trei ipostaze : una condusă de mintea în care spațiul se divide într-un gol prin care zvâcnește nimicul și într-un plin umplut de lumina divină; a doua ipostază este una corporală mișcând corpul prin intermediul impulsurilor și instinctelor, iar traiectoria corpului coagulează activitățile și evenimentele ca procese existențiale; ultima ipostază încadrează sufletul în matricea emoțiilor de esență esoterică înglobând monadele.

2.În aria sufletului se intuiesc trei entități : o entitate luminoasă irizând iubirea divină din care-și extrage seva imanența impermeabilă la negativ; o entitate abisală căptușită cu substanța întunericului ce înghite stările pozitive și le transformă în depresii corozive ce atacă structura spiritului; ultima este entitatea haosului care creează dezechilibre și care se scurge din spațiul sufletului și atacă aura individului pe care o percep ca un câmp energetic protejând ființa de interacțiunea cu atomii negri.

3.Pe orizontala vieții merg inadaptații, cad prin hiatusurile temporale in bolgii în care ard elucubrațiile.

4.Pe verticala vieții urcă aleșii cu spiritul înălțându-se în spirale învăluite în aura desăvârșirii.

5.Fericirea se construiește bucată cu bucată până ajunge un dom unde beatitudinea este religia, iar nirvana este zeul care presară corpusculii încântării și veseliei în mințile oamenilor ce au ales să urce.

6.Pe dreapta oblică urcă nehotărâții ce fac din îndoială o axă șubredă predispusă să se prăbușească în neantul în care urlă umbrele conturate din materiile deșertăciunii, nimicniciei și discordiei.

7.Punctul care înglobează 0 și nimicul se dilată până devine un segment pe care se mișcă haotic zombii fără axă existențială, încovoiați de greutatea deșertăciunii.

8.Dincolo de sfera divinului umplută cu veșnicie, domnește inexplicabilul și inefabilul, iar în imanența unui Creator omniscient se intuiește adevărul absolut.

9.Ființa redusă la un punct în care sunt concentrate energia, monadele, sufletul și spiritul, se dilată în cazul oamenilor inteligenți prin forța gândirii colosale.

10.Prin meditație și introspecție îmi redirecționez sinele înspre interior pentru a vizualiza irealul ce are similitudini negative cu anormalul.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!