agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 721 .



Scrisul 10,11. Fericirea și nefericirea 152
personale [ ]
{Ganduri reflexive}

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rockyr ]

2017-03-02  |     | 



Scriu și mă asigur că fecunditatea creațională s-a activat complet și induce fertilitate gândirii, ale cărei arabescuri leagă toate cuvintele, formând o rețea lingvistică prin care circulă cu viteza luminii sensurile, și când interacționează se produce o lumină de intensitate maximă, care destramă tenebrele, negurile, pâclele din proximitatea ființei.
Scriu, și socialul îl trimit provizoriu în neant, fac din strigătele singurătății modulații și sonorități pe care le induc cuvintelor.
Nimic nu e definitiv, ci mai degrabă versatil, în continuă devenire, prefacere, transformare și evoluție, iar ce stagnează este alterabil, retrogradul se descompune și izurile lui se impregnează pe inedit.
Fac din experiență o acribie a scrisului, traversat de consecvență, și îi imprim oscilații având ca sursă versatilitatea sensurilor cameleonice.
Nefericirea își construiește din plânsul siderat și împietrit o citadelă zgrunțuroasă, ce se sfărâmițează la asalturile râsului. Suntem nefericiți și avem gânduri numeroase, majoritatea despre suferință, depresie și deznădejde, iar când suntem traversați de simulacrul fericirii, gândurile se dizolvă și vacuitatea umple mintea narcotizată cu simulacre, ce induc euforii ilogice, casante.
Fericirea este viciul asimptotic al nefericirii, care creează plăcerea în exces.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!