agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1015 .



Revelație în plină pandemie
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [rodean ]

2020-12-30  |     | 



Încă de la începutul pandemiei de CORONAVIRUS în România, ca orice om responsabil, am început și eu să-mi pun întrebări, cea mai obsesivă dintre acestea fiind legată de modul în care se va comporta organismul meu dacă va fi infectat. Ar fi posibil să fiu asimptomatic ori să am o formă ușoară a bolii? Dar, dacă voi ajunge la A.T.I. ce se va întâmpla? Sau – Doamne ferește! – s-ar putea ca de la COVID 19 să-mi vină sfârșitul?

Urmăream atent știrile, așteptam clarificări (care nu mai veneau) de la specialiști, citeam listele cu decedați și mă comparam cu fiecare mort la sex, vârstă și comorbidități, dar tot nu puteam prefigura nimic. Statisticile nu mă ajutau, din moment ce mureau și bărbați și femei, și bătrâni și tineri, și cu alte boli grave și fără. Să nu mai spunem că, tot mai des, despre unele afecțiuni considerate până atunci nepericuloase se spunea dintr-odată că devin mortale în cazul infectării și invers.

De curând însă, am avut o revelație și – culmea! – tot cu ajutorul specialiștilor pe care îi criticam anterior. Mi-am amintit cum aceștia ne avertizau că va trebui ca, la un moment dat, să începem coabitarea cu SARS-COV-2. Eu cred că această conviețuire a început de mult și toate răspunsurile la întrebările mele de la începutul acestui text le-am găsit în adevărul potrivit căruia, dacă două entități coabitează, ele se vor influența reciproc într-o oarecare măsură. Mai concret, pentru cazul nostru, coronavirusul va acționa într-un fel sau altul funcție de persoana care i-a fost gazdă. Adică, dacă a stat mai multe zile la un om violent, grosolan, nesimțit, el, virusul, se va face și mai al dracului decât a fost la începutul existenței lui și, când se va muta la altcineva, îl va trimite direct la reanimare. Invers, în situația în care a conviețuit cu o persoană manierată, elegantă, fină, se va mai cizela și el puțin, iar când va migra spre un alt om, îl va lua, desigur, mai ușor.

Ce înseamnă asta? Că trebuie, în primul rând, să ne distanțăm cât mai mult de bădărani.
Dar, eu așa procedam și înainte de pandemie. Și atunci, de ce m-am mai stresat?
Oricum ar fi, chiar și în situația că spusele mele se vor dovedi neadevărate, dacă tot va trebui să iau și eu virusul odată și-odată, prefer să mă infecteze un prieten.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!