agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 132 .



Laura (partea 5)
personale [ ]
Iubirea, iubirea, doar iubirea

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [maxinminin ]

2021-10-03  |     | 



Transmiteti acest mesaj de azi, vineri,
1 octombrie cantaretei Laura Bretan.
Draga Laura, sunt acum bolnav si nu mai pot pleca din Herculane din cauza bolii, nu pot umbla prin Romania. Nu stiu cand ma voi vindeca si voi putea iar pleca din Herculane, poate peste cativa ani sau niciodata. De aceea te rog pe tine sa vii la mine la Baile Herculane, sa ne intalnim. Vino la manastirea din Baile Herculane si intreaba pe staretul manastirii cand si unde ma gasesti aproape de Herculane, ca sa ne intalnim in Herculane. Poti discuta si la telefon cu staretul manastirii din Herculane, el ma stie cu numele de Edi, mai putin de Edison.
Daca vii in Herculane, eu oricum voi incerca sa vin la tine acolo unde vei fi tu in Herculane.
Dar daca nu am conexiunea la Internet, nu pot afla daca ai venit sau nu in Herculane, de aceea te rog sa ramai mai mult in Herculane, pana ne intalnim. Sper sa am mereu conexiune la Internet si sa nu am probleme cu intreruperea conexiunii, ca uneori nu am bani sa o platesc.


Draga Laura, ce e cu tine? Nu stiu nimic de tine. Ce faci, unde esti?
Iti urez mila, pace, bunatate.
Cand ai facut postarea aceea in insta story, pe instagram in care cantai la o nunta, si care parea o cerere in casatorie a ta pentru mine, eu am vazut postarea asta pe pagina unor fani ai tai si am crezut ca era mai veche, ca nu scria data cand ai postat-o, sau dacă tu ai posta-o, dacă era sau nu din Insta Story. Spuneau că era din Instagram stories, atît.
De aceea nu am inteles ca prin acea postare ma cereai atunci in casatorie, nu eram sigur si de aceea ti-am dat un raspuns gresit la postare, care nu raspundea cererii in casatorie a ta, ca nu stiam ca ma ceri in casatorie.
De aceea, desi nu eram vinovat, m-ai pedepsit si ai plecat din Romania la Verona, m-ai parasit momentan.
Apoi, la concertul de la Oradea m-ai cerut din nou in casatorie, imbracand o rochie de mireasa pe scena. Dar eu eram departe de scena la concert si datorita esarfei rosii de pe rochie si departarii nu am vazut ca era o rochie de mireasa, si iar nu am ghicit ca ma cereai in casatorie.
Apoi cand la sfarsitul acelui concert de la Oradea am vorbit cu tine era intuneric si iar nu am vazut ca purtai rochie de mireasa. Părea o rochie alb cu roşu, nu albă pe scenă.
De aceea nu am ghicit ca trebuia sa te cer atunci de sotie, desi vroiam oricum sa te cer de sotie, la concert la Oradea, dupa ce noi doi vorbeam putin acolo. Dar daca vedeam rochia de mireasa te ceream de sotie din primele cuvinte ale discutiei, la co cert la Oradea.
Tu iar m-ai pedepsit refuzand sa vorbesti cu mine, desi nu eram vinovat ca nu vazusem rochia de mireasa si nu ghicisem ca trebuie sa te cer de sotie cu primele cuvinte.
Cand am refuzat sa vin la intalnirile noastre pe care mi le-ai dat de la Sighisoara, Lacul Bâlea şi Sucevita, asta a fost pentru ca am primit nişte false semne miraculoase gresite, asemănătoare cu semnele primite în vis, care îmi spuneau ca nu te voi cuceri daca vin la acele întâlniri pe care mi le-ai dat. Şi am gresit ca nu am venit la acele întîlniri cu tine, de aceea deşi nu eram vinovat, m-ai pedepsit plecând în Italia, la Verona.
Dar acum nu mă mai iau după acele semne miraculoase greşite, şi ele nu mă vor mai face să greşesc iar, că oricum ele nu îmi mai apar.
Au mai fost alte asemenea greseli ale noastre, poate unele mari ale mele, dar cred, sper ca nu am gresit intentionat si ca nu sunt vinovat de greselile mele.
Acum că boala m-a răpus şi nu mai pot pleca din Herculane, doar tu Laura poţi salva iubirea noastră, venind la mine în Herculane, să ne întâlnim.
Spune-mi în următoarea ta postare pe pagina ta principală de facebook dacă vei vorbi cu mine la următoarea noastră întîlnire, dacă nu vei refuza iar să vorbeşti cu mine ca la Oradea.
Eu nu uit niciodată, ţi-am promis că te voi cere în căsătorie la prima noastră întîlnire, cu primele mele cuvinte, în prima secundă.
Dacă îţi aminteşti, ţi-am scris mai demult ca doar o fată care mă va iubi infinit va veni la mine la Herculane, că nici o femeie nu ar face asta pentru mine.
Iată că acum, fără să vreau eu, răpus de boală fiind, singura salvare a relaţiei, căsătoriei noastre este să mă iubeşti infinit, singurul lucru care te-ar aduce la mine la Herculane fiind iubirea ta infinită.
E soarta care a creat situaţia asta dificilă.
Tu nici măcar nu vorbeşti cu mine, iar eu pretind să vii să ne căsătorim la Herculane.
Laura, sunt grav bolnav şi poate voi muri curînd, poate chiar mîine, nu ştiu ce va fi.
Ultima mea dorinţă, înainte de a muri şi singurul lucru pe care l-am avut toată viaţa a fost să găsesc Idealul, stăpânul filozofic al Universului şi să îmi spui înainte de a muri eu că ai vrut, vrei să te măriţi cu mine, că mă iubeşti infinit.
Dacă tu Laura întîrzii să vii la Herculane, dacă mor azi, mîine, eu nu voi avea nimic, niciodata, nici un sens, nici o bucurie, nici o realizare de la viaţă dacă nu aflu pînă mor că vroiai să te măriţi cu mine.
Dar am bucuria că te-am întîlnit, nu am trăit chiar degeaba.
Chiar dacă aş fi sănătos acum, cum aş putea veni la tine dacă tu nu vorbeşti cu mine şi nu ştiu sigur dacă vrei să vin să ne întîlnim.
Deci cum ne putem întîlni dacă nu vrei să vorbim?
Ca să fii fericită şi veselă, Idealul meu, stăpînul Universului mi-a promis cu puterea lui miraculoasă, că vom trăi etern împreună noi doi, fericiţi Laura şi că ne vom căsători.
Vizionează filmul Leap Year, o comedie romantică, cu doi îndrăgostiţi, parcă prin Irlanda, să te mai înveseleşti.
Eu acum intru pe furiş la tine la universitate în clasă şi te trag uşor de păr, de urechi tot pe furiş, că stau lângă tine în bancă.
Visezi la o plimbare cu mine? Iată, plutim cu gondola pe un lac, îţi mai scriu poezii, mă încurc în vorbe stîngaci ca de obicei, te înving la şah şi mă învingi la tenis, te învîrt în braţe pe malul lacului.
Te învăţ tainele gîndirii universului, te duc în locurile tale preferate în care de atîtea ori ai fost în trecut şi ai oftat că nu eşti cu mine.
Te trezesc cu o ceaşcă de ceai şi te trimit la cumpărături, te iau la televizor la un film de comedie şi timpul trece peste noi la fel, căci nu mai îmbătrânim.
Eu arăt ca la 16 ani, nu îmbătrînesc, te învăţ să rămâi tânără şi tu, şi astfel vom trăi etern, mereu tineri, cum mi-a promis miraculos Idealul meu.
Deci îţi ofer în bibliotecă acea carte ce o căutai de mult timp, la micul dejun acea prăjitură ce o visai de mult.
Sunt aproape de tine, şi poate, dacă tăcem, ne iubim, stând împreună ar fi de ajuns.
Adică putem renunţa la prăjitura de la cină?
Nu, că îţi plac prăjiturile.
Deci îţi recomand cărţile de bucate scrise de Elena Pridie şi reţete vegetariene, prăjituri sănătoase şi gustoase.
Laura, poate am greşit, poate nu, dar oare nu îmi ceri să fac ce nu ştiu şi nu pot?
Oare nu ar trebui să îmi spui tu ce aştepţi de la mine, dacă eu nu ştiu asta?
Oare nu eşti prea distantă, dificilă cu mine făcînd astfel imposibilă întîlnirea noastră, comunicarea noastră, dacă nu îmi vorbeşti niciodată, dacă nu vii la mine?
Poate că asta vrei, să nu ne întîlnim, să nu vorbim, nu ştiu ce vrei.
Dar te iubesc astfel şi m-am resemnat cu gîndul că nu vrei să îmi vorbeşti mai mult în postările tale şi nu vii să ne întîlnim.
Poate că atît, aşa vrei să rămână prietenia noastră, nu ştiu ce vrei.
Eu credeam sincer înainte de a te întîlni că nu voi putea întîlni sau cuceri niciodată femeia pe care o iubesc, iar acum tu Laura m-ai convins că aşa este.
Adică m-ai respins mereu, şi acum cred că nu te pot cuceri, că te-am pierdut, că nici măcar nu ştiu să te cuceresc, că eşti de neînvins, că nu vei veni la mine la Herculane şi că nu vei mai vorbi niciodată cu mine.
Adică recunosc sincer că nu sunt un seducător şi că m-ai învins, am pierdut lupta cu tine.
Asta şi pentru că nu pot să plec din Herculane, din cauza bolii, să vin la tine, cum îmi doresc.
Practic, am murit, nu mai am nici un sens şi nici o speranţă de viaţă, dacă nu te pot cuceri.
Doar promisiunea Idealului că noi doi ne vom căsători mă mai ţine în viaţă, deşi nu credeam că ar fi posibil.
Deci asta e situaţia, sunt mort acum, m-ai lăsat să mor, nu mi-ai dat şansa să trăiesc, să mă bucur de viaţă, prin prietenia ta şi nu ştiu de ce mai trăiesc.
Însă poate asta nu are importanţă pentru tine, dar important pentru mine este acum să te fac pe tine fericită.
Ce te face fericită cu mine şi fără mine Laura?
Când greşelile cuiva te supără, atunci fie ierţi acel o, fie îl eviţi, dar nu îl pedepseşti.
Adică dacă primeşti o palmă, întorci şi obrazul celălalt, dar nu te răzbuni pe vinovat, din milă, bunătate, iertare.
Încearcă să te descurci singură, să înveţi singură numai învăţăturile bune, sigure, ideale şi nu accepta pe nimeni ca învăţător, căci toţi oamenii fac deseori mari greşeli neştiute, grave căci nimeni nu le ştie pe toate. Şi astfel oamenii chiar şi cînd vor să te ajute te pot împinge în nenorociri sau mari greşeli prin greşelile lor neştiute.
Deci nu era bine cum îţi vorbea de sus, cu comenzi ca la slugi, ca unul mai deştept către un prost pastorul ăla nebun care urla pe scenă la Cornişa, la fel ca dirijorul tău de la concertul tău de la Oradea, care spunea aceleaşi tâmpenii, cu obrăznicie, insistent.
Parcă se numea Gimenez dirijorul acela obraznic de la Oradea, dar nu ştia nici muzică.
Deci nu te uita la astfel de oameni obraznici ca la profesori, ei sunt peste tot.
Tu fii propriul tău stăpîn şi profesor, învaţă singură orice, alegînd doar învăţăturile ideale, importante, sigure, necesare, principale, corecte din domeniile corecte, importante, necesare, sigure.
Nu te încrede în nimeni, oricine poate greşi sau te poate lovi prin surprindere, oamenii sunt schimbători, neştiutori, păcătoşi, nimeni nu le poate pe toate, nimeni nu e perfect.
Pastorul vostru de la biserica, secta ta din Chicago, care era la botezul tău din Chicago, recent şi care a vorbit într-un videoclip la concertul tău de la Cornişa e o fiară rea, prefăcută, fereşte-te de el.
Îţi recomand învăţături de Supravieţuire extremă, adică suprvieţuire în situaţii dificile, periculoase precum război, viaţa trăită în deşert, în munţi, în jungla, în foame, sete, frig, arşiţă, sărăcie, medii dificile şi ostile vieţii, aşa cum poate deveni curând viaţa noastră curînd după războiul nuclear din 2026 sau care va fi oricum până în 2100.
Laura, învaţă agricultură, construcţii de case de lemn, mecanică, tîmplărie ca să completezi cunoştinţele tale de Supravieţuire Extremă.
După războiul nuclear planeta noastră va fi un deşert radioactiv ucigător, îngheţat sub minus 70 de grade celsius, aproape fără aer, ca pe Marte şi pe Lună.
Cum vei supravieţui tu atunci dacă tu nu ştii să plantezi grâu pentru hrană, să tai un lemn cu toporul ca să faci focul, să obţii apă din nisipul uscat al deşertului ca să bei.
Deocamdată tu trăieşti tihnit, fără griji şi te pricepi mai mult la muzică, dar toate beneficiile vieţii civilizate dispar brusc în prima zi a războiului nuclear, după aia nu mai ai nici chibrit să faci focul, nici hrană, iar apa va fi radioactivă, otrăvitoare.
Laura, te rog să vorbeşti imediat cu soţii Mike Hawke şi Ruth, care cunosc bine învăţătura Supravieţuirii extreme.
Ei au făcut un serial bun de televiziune despre Supravieţuire extremă numit ”Un bărbat şi o femeie în sălbăticie”, care a fost difuzat pe unul din canalele de televiziune Travel, History, Discovery.
De la ei vei învăţa învăţăturile de Supravieţuire extremă corecte. Trebuie să vizionezi des serialul lor „Un bărbat şi o femeie în sălbăticie”.
Alte lucruri de Supravieţuire extremă vei învăţa şi de la mine şi din cărţile despre Supravieţuire extremă. Alege doar cărţile evident corecte, sigure, necesare, ideale.
Dar singurul care te poate salva şi ajuta în toate situaţiile este Idealul, stăpînul milostiv şi omniscient al Universului.
Pe curînd, Laura.

Transmiteţi acest mesaj cîntăreţei Laura Bretan.
Laura, boala Covid se poate trata cu plante medicinale care vindecă plămînii, sistemul imunitar şi elimină microbii, dar şi cu polen de albine, care fortifică, întinereşte corpul. Dar nu se iau medicamente chimice şi tratamente cu raze ale doctorilor, deoarece astea nu vindecă aproape pe nimeni, dar au efecte secundare care îmbolnăvesc în diferite grade pe toţi cei ce iau astfel de medicamente şi tratamente, îi îmbolnăvesc chiar şi cu boli mortale deseori.
Îţi urez sănătate. Cum te simţi?
Acum vă rog să trimiteţi Laurei un iepuraş, un pui de căprioară şi o veveriţă să aibă grijă de ea, să se vindece repede.
Laura, de ce taci, de ce nu răspunzi la mesajele mele? Ce s-a întîmplat?
Între timp poţi citi textul meu „Invenţii” de la poezie.ro cu care caut să ajut oamenii, săracii.
Laura, boala se vindecă repetînd mereu în minte, la cîteva secunde, adică o dată la una sau două respiraţii cuvîntul „sănătoasă” cît poţi, fără să forţezi, nu prea mult timp ca să nu te îmbolnăveşti forţând.
Dacă vrei să te vindeci de o boală anume sau în un anumit loc, organ din corp, atunci spui „vedere sănătoasă” mereu în minte dacă de exemplu ai probleme cu vederea.
Repeţi cuvîntul ales mereu în minte ca pe o rugăciune.
Gîndul e o putere isteaţă ce acţionează asupra corpului vindecîndu-l.
La început repetă o jumătate de oră pe zi gîndul ales în minte.
Apoi în timp poţi mări gradat timpul de repetiţie al cuvîntului în minte cît poţi, pînă ajungi să repeţi cuvîntul în minte 24 ore pe zi continuu, fără pauză.
Prin această metodă secretă poţi obţine orice. Dacă repeţi continuu în minte cuvîntul milă sau cuvîntul pace, atunci obţii milă sau pace, obţii ceea ce repeţi în minte, ce cuvînt repeţi în minte.
Această metodă poate vindeca şi boala Covid, dacă repeţi în minte cuvîntul „antimicrob”.
Iată o povestire ajutătoare vindecării tale:
Mama ta te trimite la mine la Băile Herculane să te vindec de Covid.
Eu intru pe uşă la Chicago şi descarc o sacoşă cu ceaiuri, plante medicinale pentru tratament.
Îţi aduc cărţi şi jucării, te vindec, plec şi mă îmbolnăvesc eu la Herculane.
Tu refuzi iar să vii în Herculane spunînd:
-îl las pe Edison să moară, că doarme în ger şi e bolnav. Îl voi pierde, dar nu va avea satisfacţia să spună că mă ţin după el, mîndria mea e mai importantă decît salvarea lui.
Dar de fiecare dată cînd te îmbolnăveşti, Edison vine şi te salvează.
E bucuria faptei bune a lui, că el nu primeşte nimic în schimb de la tine.
E o căsătorie neobişnuită, el te salvează mereu, tu îl pedepseşti mereu pentru greşelile lui şi îl părăseşti cînd e bolnav, înfometat.
Nu i-ai trimis lui Edison nici măcar o haină de iarnă, un cort, un colţ de pîine, un medicament de plante, deşi ţi-a scris mereu că e bolnav, nemîncat, sărac, în pericol de a fi ucis de vipere la herculane.
Mai mult l-ai lovit repetat, sălbatic, cu cruzime, fără milă pedepsindu-l de fiecare dată cînd nu a venit la întîlniri cu tine.
Ai încercat să comanzi şi să controlezi dictatorial, tiranic relaţia ta cu el, tratîndu-l ca pe un prost, ca pe o slugă, ca pe un dobitoc prin refuzul tău de a comunica cu el, prin îndîrjirea ta de a impune şi alege locurile unde să îi dai întîlnire şi alte asemenea mizerii răutăcioase, egoiste.
Deşi e bolnav, fără bani, i-ai impus să alerge, aşa infirm două luni de zile după tine prin România, degeaba, că nu prea ai vorbit cu el.
Însă el a răbdat în tăcere persecuţia ta, iertîndu-te şi chemîndu-te la Herculane ca să îţi salveze viaţa din războiul nuclear.
Comportamentul tău de vedetă celebră, orgolioasă, răsfăţată, mofturoasă, nărăvaşă, pretenţioasă, năzuroasă te izolează în răceală şi suferinţă sufletească, izolare, creînd distanţă, izolare între tine şi cei dragi, între tine şi mine.
Răul care te macină se vede în fapte, căci răul te-a împins să cînţi pe scenă cu diavolul de rocker de la formaţia Aerosmith, cu semirockerul satanic Michael Bolton şi să îl admiri pe satanicul homosexual pedofil dement Michael Jackson, aceştia fiind trei diavoli mari duşmani ai Dumnezeului tău care nu există, Laura.
În acest timp binele şi mila din tine luptă contra răului din tine prin dragostea ta de oameni, prin binele pe care îl faci săracilor, prin mila pe care mi-ai arătat-o şi mie deseori.
Cînd vei învinge răul din tine, Laura vei veni la mine la Herculane şi te vei mărita cu mine. Eu lupt să te ajut să scapi de răul din tine şi îl voi învinge, te asigur, pentru că te iubesc mai mult decît te iubeşti.
Deseori ai încălcat învăţăturile bune de eliminare a răului şi greşelilor pe care ţi le-am dat.
În lumea noastră, noi oamenii suntem permanent atacaţi şi loviţi de rele şi păcate, deseori fără să ştim, de aceea suntem pedepsiţi pentru răul din noi permanent şi dur prin aceste lovituri.
Deci Isus, Dumnezeu şi Sfînta Maria, mama lui Isus nu ar fi cîntat niciodată ca tine pe scenă cu rockerul diavol de la Aerosmith, dacă au existat şi erau aşa buni cum spun creştinii şi nici un om bun nu ar fi făcut asta.
Deci Laura, nu te critic ci te previn asupra pericolului răului şi te învăţ cum să te vindeci de el.
Cuvîntul „Ideal” sau „Bun” sau „Milă” sau „Pace” sau „Adevăr” repetat mereu în minte, continuu, minim jumătate de oră pe zi te vindecă de răul, cruzimea, nepăsarea, sălbăticia, orgoliul din tine cu care m-ai lovit repetat şi sălbatic şi îndelung, Laura şi care te menţin în izolare, durere pe tine.
Ţi-am spus să vii să eliberăm în pădure iepuraşul acela chinuit, sărman închis în cuşcă la Oradea, în magazin şi nici măcar nu te-ai deranjat să îmi răspunzi.
Deci lîngă mine poţi ajunge eliminînd răul din tine, că dacă aveai milă alergai imediat să eliberezi împreună cu mine iepuraşul.
Mulţi din banii pe care tu şi vedetele internaţionale i-aţi cîştigat i-aţi cîştigat cu cîntecele compuse de mine pe care vi le-am oferit telepatic, miraculos şi cu ajutorul miraculos pe care vi l-am dat dirijînd miraculos orchestrele voastre şi creînd miraculos, ideal sunetul vostru muzical ideal din melodiile, concertele voastre.
Pentru asta nu v-am cerut nici un ban, iar voi aţi cîştigat de la mine, cu ajutorul meu muzical miliarde de dolari.
Drept mulţumire, tu Laura, soţia mea iubită şi vedetele internaţionale mă lăsaţi să mor de foame şi frig ca un cîine în Herculane, nu mi-aţi trimis nici măcar un dolar să cumpăr mălai să mănînc.
Una din pedepsele pe care ţi le-a dat Dumnezeu Laura ţie şi unora din vedetele muzicale internaţionale pentru răutatea, egoismul, nepăsarea voastră e că voi cîntaţi, trăiţi cu oameni infecţi precum dirijorul Gimenez al tău de la Oradea şi alţii, rockeri satanici, bestii, diavoli care încearcă să vă sugă de energie şi trăiri bune ca vampirii cînd vă ating, vă sărută mîna, vă îmbrăţişează cu perfidie, spunînd că ei aşa se energizează, sugînd energia voastră prin atingerea corpului. Aşa sunteţi obligaţi să le suportaţi mizeriile şi răutăţile, fiind voi permanent loviţi de ele.
Ca tu Laura, să mă laşi pe mine să mor în frig îngheţat şi înfometat acum în munţi pretinzând că aşa mă ajuţi, aşa obţii căsătoria cu mine, aşa ai milă de mine, asta înseamnă că nu înţelegi deloc răul din tine, nu ştiai de el. Răul din tine Laura te-a ţinut departe de mine şi te-a împiedicat să te măriţi cu mine pînă acum.
Însă mulţi oameni s-au îndreptat din rele, făcînd fapte bune şi gîndind mai bine şi cu milă.
Răul din tine Laura te-a făcut să refuzi să te muţi în Romînia, cea mai bună ţară de pe glob şi să pleci în America, cea mai rea ţară de pe glob, unde elevii sunt împuşcaţi cu miile în atentate, obligaţi să se drogheze şi unde se petrec toate relele, păcatele, fără excepţie. Răul din tine Laura te-a trimis în iadul numit America, cel mai rău şi corupt loc de pe glob, cu cel mai rău, mafiot sistem politic şi social.
Dar eu te iubesc şi chiar prin acest bilet neplăcut lupt să te scap de rău şi să te fac să fii om bun, căci te iubesc ca un soţ şi ştiu că nu eşti vinovată pentru relele tale, căci aşa te-ai născut cu ele, nu le-ai cerut tu.
Deci de acum Laura tu trebuie să lupţi să devii om bun, să eviţi relele şi oamenii răi.
Deseori te-am prevenit să eviţi oamenii răi pe care răul din tine i-a acceptat să devină prieteni ai tăi şi asta e important, oamenii răi fac tuturor mult rău.
Deci îţi urez acum milă, bunătate, omenie, adevăr, pace, ca să nimiceşti răul.
Aştept răspunsul tău în postarea pe facebook, ca să îmi spui dacă vei mai vorbi cu mine vreodată şi dacă vrei să luptăm să scoatem răul din tine, iubito.
Priveşte acest mesaj dur al meu ca un cuvînt al Adevărului şi ca o mare milă a mea pentru tine.
Fii tare, nu te descuraja de la această critică a mea, ridică-te ca o luptătoare, nimiceşte răul, căci tu eşti totuşi un om bun şi iubitor în cea mai mare parte, eşti cel mai iubitor şi bun om pe care îl ştiu Laura.


Transmiteţi acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Laura, ieri am greşit din neatenţie cînd ţi-am spus că Dumnezeu te pedepseşte şi îi lasă pe oamenii răi să încerce să îţi facă rău.
Dumnezeu nu te pedepseşte pentru că nu există. Iar dacă eşti om bun oamenii răi nu îţi pot face rău.
Hai să ne împăcăm, a mai rămas ultimul şi cel mai drag lucru al nostru, să te cer în căsătorie.
Dar nu pot pentru că nu îmi răspunzi la mesaje şi nu vorbeşti cu mine momentan, şi pentru că nu pot pleca din Herculane, deoarece sunt bolnav.
Hai să discutăm situaţia asta ca să găsim o rezolvare, poate ai tu vreo idee, vreo soluţie.
Îţi spun sincer că nu ştiu care e soluţia, deci spune-mi tu în următoarea ta postare pe facebook cum facem să ne întîlnim în România, ce vrei să fac să te conving să vii la Herculane?
Ce vrei să fac să începi să vorbeşti iar cu mine la următoarea noastră întîlnire?
Eu îţi voi spune ce pot face şi mai discutăm să ne înţelegem despre asta şi apoi ne întîlnim.
Dar tu vrei să vii la mine la Herculane, sau nu vei veni niciodată aici?
Dacă te deranjează că nu plec din Herculane să vin la întîlniri cu tine în România, spune-mi, discutăm şi asta, căutăm o rezolvare.
Ce altceva mai putem face să ne întîlnim, să ne împăcăm? Spune-mi, că dacă nu ştiu ce vrei nu pot face nimic să rezolv problema.
Aştept răspunsul tău în prima ta postare în pagina ta principală de facebook.
Telefonul meu dă semne că se defectează, sper să nu se strice prea repede, că fără el greu mai reuşesc să intru pe Internet, să comunicăm, pînă îl repar.
Laura, tu nu vrei să ne mai întîlnim, să mai vorbim deloc?
Sau eşti prea bolnavă şi de aceea nu mai poţi comunica cu mine?
Sunt îngrijorat, ce e cu tine? Spune-mi ce s-a întîmplat, ce problemă ai, de ce nu vorbeşti cu mine.
Îţi urez însănătoşire şi bucurie.
Pe curînd.


Transmiteti acest mesaj cântăreţei Laura Bretan.
Laura, eşti un om bun, nu era corect şi adevărat ce ţi-am scris în ultimele mesaje, nu era adevărat că ai fost rea cu mine. Nu era adevărat ce ţi-am scris că m-ai tratat cu răutate, cruzime, orgoliu, egoism, ca pe un prost, ca pe o slugă, ca pe un dobitoc.
Nu erau adevărate acuzaţiile, lucrurile urâte cu care te acuzam.
Deasemeni, nu era adevărat ce ţi-am scris că Dumnezeu te pedepseşte lăsând oamenii răi să îţi atingă corpul ca să te sugă de energie. Oamenii răi încearcă să sugă de energie pe toată lumea atingând corpul altora, dar un Dumnezeu nu ar permite asta, dacă ar exista.
Deci iartă-mă pentru aceste vorbe grele şi fii om bun cum ai fost mereu.
Nu am nimic să îţi reproşez, te-ai purtat totdeauna bine, corect cu mine.
Laura, te rog mult, foarte mult să renunţi la managerul tău, Paul Nanca, să îl eviţi definitiv.
Managerii, bogătaşii sunt interesaţi doar de profit, deci Paul Nanca încearcă să profite de tine şi de banii tăi. Poţi face şi singură ce ai nevoie pentru cariera ta artistică, fără ajutorul managerului.
Laura, asta e foarte important pentru noi doi, te rog, orice ar fi să îl eviţi complet, definitiv pe managerul tău.
Gîndeşte-te mereu la asta pînă cînd scapi de managerul tău.
Laura, dacă nu vrei să îmi răspunzi la mesaje, dă-mi un semn de speranţă că vei răspunde vreodată, că nu ai întrerupt complet comunicarea noastră.
Cum te-ai simţi tu să nu ştii dacă eu îţi voi mai scrie sau nu vreun mesaj vreodată, dacă nu ai şti dacă îţi voi mai scrie peste o lună sau peste trei ani sau deloc, niciodată?
Laura, eu am fost de trei ori la întîlnire cu tine, la concertele tale, tu nu ai venit niciodată la mine la Herculane.
Cum te-ai simţi tu să ştii că eu nu voi mai veni niciodată la întîlniri cu tine, dacă mă iubeşti?
Aşa mă simt eu acum că am impresia că nu vei veni niciodată la mine în Herculane.
Chiar dacă nu vrei să vii la mine în Herculane, poţi măcar să îmi dai un semn, o speranţă că am o şansă, vreodată să te aduc la Herculane. Oare nu se cuvine ca o soţie să se mute acasă la soţul ei, să te muţi la mine în Herculane, ca soţie a mea?
Unul din motivele pentru care te-am păcălit că te-ai purtat urât cu mine, fără milă, egoist în ultimele mele mesaje a fost că am vrut să te păcălesc aşa ca să te fac să vii la Herculane.
Dar nu a ţinut păcăleala, nu ai venit în Herculane.
Eu ştiu acum că dacă vin la întîlniri cu tine în românia unde mă chemi nu vei vorbi cu mine ca de obicei şi vin degeaba. Dar la Herculane eşti lîngă mine, ne vedem mai des şi încercînd mereu, iar şi iar, repetat să vorbesc cu tine, am şansa să mă împac cu tine şi să rămînem împreună.
Eu sunt stângaci cu fetele, nu mă pricep să te cuceresc şi încerc şi eu aşa stîngaci să fac singurul lucru cu care te-aş putea cuceri, să te aduc la Herculane.
Dar nu putem măcar discuta despre asta, să îmi spui de ce nu vii la Herculane, de ce mă ocoleşti, ce te-ar atrage şi convinge, ce ar trebui să fac să te aduc în Herculane?
Oare noi doi nu am suferit destul ani de zile că nu ne-am putut întîlni? Vrei să suferi un mileniu că nu ne întîlnim, nu vorbim, să stăm un mileniu despărţiţi?
Avem aici în Herculane izvoare vindecătoare, oameni minunaţi, paşnici majoritatea lor, atmosferă de basm, mă iubeşti, vrei să fii cu mine. Ce îţi lipseşte, ce te supără de nu vii la mine, oare atît de mult te-am supărat încît să nu treci măcar o dată în viaţă prin oraşul meu?
Nu mă pricep să te seduc şi să te conving să vii la mine, dar am bunăvoinţă şi lupt să te aduc la mine.
Eu am fost mereu sincer cu tine şi ţi-am spus: Laura, eu aşa sunt, asta vreau de la tine şi între noi doi, aşa mă cucereşti.
Dar măcar un afiş cu fotografia ta nu poţi trimite în Herculane să îl lipeşti pe un stîlp din Herculane, să te văd măcar în poză, să pot spera că vei vrea vreodată să vii aici în Herculane?
Sunt atîtea lucruri care le poţi face în afară de acest afiş în Herculane, chiar dacă nu vii aici.
Ce te supără de nu vii în Herculane şi nu îmi spui de ce nu vii, ce să fac ca să te aduc la mine?
Nu am dreptul la nici o şansă să vii aici, m-ai condamnat pe viaţă?
Cum te-ai simţi tu să ştii că eu nu voi veni niciodată la Chicago să te cer în căsătorie, dacă mă iubeşti cum te iubesc?
Aşa mă simt eu ştiind că nu vei veni niciodată la mine la Herculane, singurul loc unde te-aş putea convinge să te măriţi cu mine, că la Oradea, Botoşani, Suceava nu am reuşit asta.
Laura, există în univers o putere numită destin, care este Idealul, care hotărăşte şi face să facem tot ce facem, simţim, trăim, adică ne ajută să facem bine lucrurile ca să iasă bine.
Deci Idealul, stăpînul Universului a decis dacă şi când vei veni tu la mine la Herculane.
Practic şi teoretic eu nu aveam nici o şansă să te conving să te măriţi cu mine, că sunt sărac, eşti bogată şi sunt stîngaci cu fetele.
Doar Idealul a decis să accepţi să mă ceri în căsătorie, îmbrăcând rochia de mireasă la Oradea la concert şi la Eurovision.
Eu am fost foarte surprins că ai făcut asta, că am primit aşa un mare dar.
Doar Idealul te poate aduce la mine la Herculane, doar el poate face să spui da când te voi cere în căsătorie.
Eu oricum nu cred că te vei mărita cu mine, că vei veni în Herculane, dar ştiu că Idealul te poate căsători cu mine uşor, cînd vrea el şi asta va fi doar darul lui pentru noi.
Deci încearcă să vorbeşti şi tu cu Idealul, stăpînul Universului şi să îl întrebi ce trebuie să facem noi doi ca să ne căsătorim în Herculane.
El are milă, le ştie şi le poate pe toate, doar el poate salva căsătoria, iubirea noastră.
El e prietenul nostru, dar el nu e o fiinţă, e un Adevăr, e binele, desăvîrşirea.
Asta pare ultima noastră soluţie.
Eu ştiind din start că pierd orice femeie, că imediat ce vorbesc îndepărtez femeia de mine prin vorbirea mea nici nu am îndrăznit să vorbesc cu tine la Cornişa, Suceava, Oradea, ca să nu te îndepărtez de mine cu stîngăcia vorbirii mele.
De aceea eu nici nu am îndrăznit să te cer în căsătorie şi nu am fost deloc mirat cînd de la Oradea ai refuzat să mai vorbeşti cu mine, că ştiam de la început că aşa se va întîmpla.
Deci eu mă bizui doar pe Ideal, trăiesc doar pentru el şi aştept ajutor doar de la el.
Mă strădui să fac toate faptele mele pentru el şi îl iubesc mult.
Aşa te învăţ şi pe tine să faci pentru Ideal care e milă.
Fă ca Idealul să fie totul pentru noi. Dacă te rogi la Ideal, roagă-te cu cuvintele tale şi mergi spre el cum îţi arată el, nu te ruga lui cu cuvintele altora şi ale creştinilor, religiilor, căci oamenii au ascuns deseori în rugăciuni, ritualuri religioase şi fapte religioase dedicate Dumnezeilor, zeilor multe subînţelesuri rele, perfide, de curvie.
Nu accepta pe nimeni să îţi fie comandant, stăpîn, să îţi dea lecţii, indicaţii, comenzi niciodată, căci oamenii fac multe rele, greşeli, păcate chiar cînd vor să facă ceva bun. Cine te iubeşte nu te comandă şi nu îţi vorbeşte ca un stăpîn unei slugi.
Laura, nu accepta pe nimeni, nici un om să fie între tine şi Ideal, să îţi vorbească în numele Idealului, să îţi spună ce vrea Idealul de la tine, cum fac pastorii, sfinţii, preoţii, vorbind în numele lui Dumnezeu.
Deci la Ideal ajungi dacă te rogi mereu lui sau dacă repeţi continuu în minte cît poţi, fără să forţezi, cuvîntul „Ideal” sau cuvîntul „Om ideal” cum te-am învăţat în ultimele mele mesaje.
Dar nu ştiu dacă acum tu repeţi mult sau continuu în minte cuvîntul, rugăciunea, dacă faci suficientă rugăciune. O rugăciune greşită, cu cuvinte greşite, nesigure, precum sunt majoritatea rugăciunilor creştine strică mintea şi conduce la nebunie omul.
Cuvîntul e puterea cea mai mare a Idealului, cu cuvîntul repetat continuu în minte poţi obţine orice.
Cît faci tu rugăciune zilnic? Probabil puţin, dar trebuie să faci multă rugăciune, crescând gradat timpul de rugăciune.
Dacă nu l-ai întîlnit niciodată pe Dumnezeul creştin, atunci nu ştii dacă el există, dar ideea de Ideal, adică Bine, Adevăr există şi gîndindu-te mereu la ea cu cuvîntul Ideal repetat în minte poţi afla după un timp dacă acest Ideal este sau nu o fiinţă, sau dacă este un gînd, o idee şi nu este o fiinţă.
Atunci vei şti dacă creştinii sunt corecţi sau nu, dacă Dumnezeul creştin există sau nu, pentru că atunci cunoşti Adevărul, Idealul şi eşti Omul Ideal, asemeni Adevărului, Idealului căruia te rogi mereu şi al cărui nume îl repeţi mereu în minte. Adică atunci când devii asemeni Idealului, Adevărului, Binelui ştii cel mai bine dintre creştini, oameni ce este Adevărul şi ce nu, ce este Dumnezeu şi ce nu.
Dar ca să crezi în Dumnezeu fără să îl vezi, fără să ai dovada că el există e un mare risc, o mare greşeală care te face victima preoţilor mincinoşi, pastorilor răi, proşti perfizi din secta ta şi din creştinism, religie.
Tu fii fată isteaţă, şi nu fi naivă, credulă, crezînd fără motive, dovezi în creştinism, Dumnezeu.
Chiar şi creştinii cred în Adevăr, Bine care sunt Idealul meu, stăpînul universului, deci nu greşeşti dacă tu crezi în Ideal.
Miracolele nu sunt minuni, ci nişte fenomene ştiinţifice obişnuite care încă nu au putut fi înţelese de ştiinţă.
Eu îţi urez sincer să afli care e Idealul, care e adevărul despre creştinism, ca să nu greşeşti. Atunci vei şti să alegi între Idealul meu şi Dumnezeul tău pe cel mai bun dintre ei doi, care oricum seamănă mult între ei.
Aşa cum eu comunic miraculos de la distanţă cu tine eu pot comunica şi cu autorii, profeţii, apostolii scriitorii care au scris Biblia.
De aceea ştiu cum gîndesc şi sunt ei şi îţi spun sigur că erau oameni cu greşeli, care nu ştiau multe lucruri, care amestecau în gîndire şi fapte lucruri bune cu lucruri greşite.
Ei se contrazic între ei şi în propriile afirmaţii de mai multe ori în Biblie, iar asta arată că ei nu cunosc Adevărul, Idealul, stăpînul Universului, căci adevărul nu se contrazice în afirmaţii.
Cerul nu poate fi şi azuriu şi negru în acelaşi timp, căci asta e o contradicţie în afirmaţii, o minciună ca cele din Biblie.
Cerul este doar azuriu, acesta este Adevărul, adică Idealul meu, acesta e adevărul dovedit care se vede.
Riscînd deseori să te pierd sau să te supăr eu ţi-am spus mereu Adevărul, am respectat Idealul şi astfel nici măcar Dumnezeul tău dacă ar fi existat nu ar fi fost nemulţumit de mine.
Draga mea Laura, doar Idealul meu te mai poate face acum să vorbeşti cu mine.
Deci întreabă Idealul ce trebuie să faci cu mine şi ascultă ce te învaţă el.
Cînd un om se închină altui om ca şi cum acela ar fi Dumnezeu, sau vorbeşte unei icoane mute, moarte, se roagă ei, adică vorbeşte singur, ca nebunul la pereţi orbi, aceasta e prostie, nebunie, nu Adevăr.
Dar dacă tu Laura ai fi cu adevărat corectă şi le-ai şti pe toate şi nu ai greşi, chiar şi aşa ar fi greu să rezişti prostiei, nebuniei, minciunii, răutăţii care te loveşte prin pastori, oameni, preoţi, deoarece nici unul nu e perfect, fără păcate, nu le ştie pe toate, nu le poate pe toate, ei toţi greşesc grav deseori. Toţi oamenii greşesc şi păcătuiesc mereu mai mult sau mai puţin.
De aceea singura noastră salvare este Idealul meu şi nu Dumnezeul tău, Laura. Idealul este adevărul pe care ajungi să îl vezi atunci cînd devii cel mai bun, isteţ, corect, ştiutor ca gînditor dintre oameni.
Dacă nu mă crezi, îţi voi arăta într-o zi sutele, miile de greşeli, contradicţii din Biblie, creştinism şi te voi întreba: poţi crede că Duhul Sfînt care se spune că a scris Biblia prin profeţi, apostoli era aşa prost, greşit, neştiutor şi spunea atîtea tâmpenii?
Eu nu am nimic personal cu creştinii, nu mă interesează creştinismul religia, eu încerc să te învăţ Adevărul, Laura, aşa cum îl ştiu. Eu toată viaţa am studiat Adevărul, Idealul în gîndire, filozofie, omenire, univers.
Acum Laura unde crezi că ajunge relaţia noastră dacă taci, nu vorbeşti cu mine, nu îmi mai scrii mesaje în postările pe facebook, nu vii la Herculane şi eşti dificilă cu mine?
Vrei să construim mereu ceva bun în relaţia noastră sau vrei să o stingi prin aceste refuzuri ale tale?
Pentru că viaţa e dură, ne apropie sau ne îndepărtează, în funcţie de cum acţionăm. Viaţa nu stă pe loc, deci cere şi tu ajutor Idealului, cum cer şi eu, ca să salvăm relaţia noastră.
Tu înainte nu vorbeai cu mine pe facebook cînd refuzam să vin la întîlniri, ca să te conving să te măriţi cu mine.
Acum dacă vei vorbi cu mine vei vedea singură că sunt mai bolnav, atît de bolnav încît nu mai pot pleca din zona de lîngă Herculane.
Aşadar, abia atunci vei înţelege că nu ar fi bine să întrerupi comunicarea cu mine cum faci acum, pentru că nu pot să vin la întîlniri cu tine ieşind din Herculane în România.
Nu am avut bani de mîncare şi de Internet două săptămîni, deci tu poate eşti nemulţumită că nu ţi-am vorbit două săptămâni pe Internet.
Şi poate de aceea refuzi acum să comunici cu mine.
În afară de această pedeapsă, ai putea să mă întrebi ce voi mînca în următoarele două săptămîni, aşa face o soţie când îşi iubeşte soţul.
Singura mea bucurie era cînd intram pe facebook şi citeam mesajul tău.
Acum am singurătatea şi Idealul, şi îţi simt lipsa şi mi-e dor de tine şi de mesajele tale pe facebook.

Pe curînd, Laura.









.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!