agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1711 .



Evaluare și derută
personale [ ]

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Babbba ]

2006-07-30  |     | 



E cel puțin ciudat...
Tot felul de gânduri îi trec unui om prin minte când ajunge să nu mai înțeleagă o anumită stare de fapt. Timpul, nemilos ca întotdeauna, lasă urme adânci și culoare ce descind în săli imense cu mobilier necunoscut. Parcă ți-e și frică să nu te rătăcești, sau să atingi ceva. Integrala pare un decor pregătit anume pentru o vizionare a unui actor cu o interpretare și destinație precisă, dar nu ești tu ăla și nu e rolul tău - că nu te prinde - dar...trebuie să-l joci. Și joci !.
Începi evident să te întrebi ce cauți acolo, ce conjunctură și complex de împrejurări te-au condus la reprezentația ce nici măcar nu ți-o dorești...și ce-ar fi mai bine să faci?...să fugi ?...să rămâi, înfruntându-ți publicul exigent și avizat, ce așteaptă de la omul din lumina reflectoarelor ceea ce tu nu-i poți oferi niciodată pentru simplul fapt că nu înțelegi scenariul ? Și totuși piesa a fost scrisă pentru tine...de regizorul ăla nebun cu T, care, în bătaie de joc, te-a împins pe scenă zicând : JOACÃ !....și joci !...că-ți place, că nu-ți place.
Ajungi, fără să vrei, să nu-ți mai pese nici măcar de huiduieli, consolându-te cu ideea că distribuția a fost făcută greșit...și nu e vina ta. Aiurea !... e rolul tău...tu ți l-ai scris de fapt : pas cu pas, secundă de secundă, numai că deznodământul intrigii ți l-ai imaginat într-un fel ...și e cu totul altul.
Te trezești întrebând cu voce tare spectatorii : "Cine a scris tâmpenia asta ? Cine mi-a pus în mână scenariul ăsta idiot ?"
Sufleure-ul, pe post de umbră, se precipită dintr-o dată răsfoind allegro foile și șoptindu-ți : " E unu la unu scrisul tău...numai că lipsesc ultimele pagini. Improvizează !"
A bubuit un reflector...undeva se văd niște scântei.
S-a făcut întuneric...un scurt probabil...și e liniște...multă liniște.
Se mai vede doar lumina aia verde cu "Exit".
Norocul meu...

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!