agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 1683 .



Parisul cu fetele
personale [ Gânduri ]
Noi împotriva lumii

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [Rataceasca ]

2004-02-01  |     | 



Care fete ?! Cum care fete ? Alina și Meghi ! Două fete ! Niște fete pe care cei care nu le cunosc le pot asocia cu acel cuvant mare : CHEF !
Parisul cu fetele a fost "magnifique"! Parisul când nu ești singur este orașul de vis! Bărbații îți zâmbesc dintr-o mașină oprită la stop lângă tine, iar tu, fata deprimată în orașul iubirii, aburită (puțin!) de licori bahice îți zici : "what the hell?!" și zâmbești și tu..el râde și pleaca acasă la copiii și soția lui! Hahahahaha !
Parisul este « TOT » într-o cafenea lângă Bastile, în străzile din Cartier Latin, unde lumea se plimbă ca în România, la mare pe faleze, este în luminile de pe Tour Eifel, este în castanele coapte. Parisul este în hainele multe și inutile de la solduri, este în dansul de la localul grecesc, unde patronii ne invitau spargând farfurii la intrare..Parisul este "magnifique", la fel ca și cobzarul care îmi cânta la ureche cândva, vineri noaptea și încerca să mă convingă că o manea celebră, prelucrare după Bregoviç este muzica noastră, românească..Parisul e "magnifique" când patru fete stau la masă și deși nu sunt fotomodele, sunt cele mai frumoase femei din lume, cele mai fericite, pentru că se au una pe cealaltă, chiar dacă e vorba de câteva ore sau zile. Parisul e "magnifique" la restaurantul « împinge tava » ! Da, au și ei ! Frumos, curat, decent, la prețuri de centrul orașului ! Parisul e frumos în metrou, când un pici frumos, negru, plânge după mama lui pentru că tatal lui i-a luat sticla cu apă minerala, din care tot bea, și a pus-o într-o geantă. Parisul este cafeaua de la 9.30 dimineața, după 2 ore de somn, masa de dimineață - cu branză de oaie, slaninuță, rosii și suc de portocale..
Parisul este tequila, B52 și vodcă cu jus de orange care ne-au facut într-o noapte să părem niște nebune venite din altă țară (cu singuranță Spania!!) care au dansat și au cântat în discoteca NewRiverside, acea discotecă unde Club A și Fire sunt acasă, la Paris..
Parisul e noaptea de după discotecă - cu noi fetele, care știm că în Romania celelalte fete fac o muierească undeva și se gândesc la noi. Parisul e minunat cu Mirela la telefon, cu Dona care îmi spune ce orez bun face Soso, cu Ina pe care o iubesc… muierile și bărbații lor..
Parisul e Șpitz care îmi dă mesaj noaptea să îmi cânte in scris.
Parisul e un oraș situat în nordul Frantei, într-o depresiune. Este orașul în care am venit de fiecare dată cu inima frântă, orașul pe care nu am vrut să îl iubesc singură! Parisul e orașul în care trebuie să iubesti cu cineva totul ca să întelegi și să îi simți pulsul ! Știți cum este Parisul văzut din Tour Eifel ?
Orașul acesta trăiește așa cum nu am văzut niciodată trăire.
Și DA.. fir-ar să fie, nu credeam că o să spun vreodată asta! Parisul e orașul iubirii..eu nu am vrut să iubesc Parisul..
Dacă faci totul cu cei pe care îi iubești!

Faceți-vă rezervare, luați pe cei pe care îi iubiți, salariul în avans pe un an și aduceți-vă oamenii dragi să vadă Parisul !
Ce sunt 1000 de Euro la valoarea voastră?! Bani vin și pleacă.
Dar trebuie să vedeți cu cineva Parisul…


Concluzie: Orasul asta are așa de multe mistere… daca aș avea cu cine să le descopăr


.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!