agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 3750 .



Lacrimi cu gânduri de înger
personale [ Gânduri ]
Două aripi într-un singur gand: Decembrie si Inoni

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [inoni ]

2004-04-01  |     | 



1 Martie


Unii oameni văd bine numai aproape: ei trăiesc doar pentru prezent. Alții văd bine departe, dincolo de ziua de azi.


Mă dor ochii de nezăpadă și în inimă îmi simt strămoșii ucigându-mi speranța de a avea un înger în brațe.


Prima zi a primăverii, ziua în care roșul se spiralează cu albul într-o coloană a infinitului.


2 Martie


Dacă luăm hotărârea de a face o faptă bună în fiecare zi, indiferent cât de mică sau de neînsemnată ar părea, vom culege neîncetat roadele ei.


Dorm ca un copil în brațele unui înger.


Din negura pământului se luptă cu întunericul pentru a se purifica în albul imaculat al zăpezii, încerc să-i înțeleg taina, să găsesc motivația și totuși triumfal își pleacă în semn de rugăciune fruntea către pământ ( ghiocelul ).



3 Martie


Viața este la fel ca muzica. Ce fel de melodie cânți tu?


Încerc să mă las dus de gustul cafelei de dimineață, să fug pe căi de nimfă și să mă izolez de trecătoarele raze de soare.


Iubirea e ca un foc , dacă încerci să-l stingi există riscul ca focul să topească apa în lacrimi de suferință și vor rămâne doar scântei și aburi, tot ce poți face e să-l lași să ardă până se mistuie singur.


4 Martie


Nu poți pierde ceea ce ai dăruit.


Nu am cerut nimic și mi s-a dat tot... încerc să îmi dau seama ce vrea viața de la mine, ce vor oamenii și ce pot să dau... în schimbul prea multei iubiri.


Pământul își zguduie din răsputeri întunericul și aduce tristete și lacrimi, suflete acoperite de frumusețea prezentului, au fost si vor rămâne veșnic în amintire. O lacrimă și-o floare pentru voi care ne priviți …de acolo din înalțimea albastrului.


5 Martie


A-ți pune credința în altceva decât propriul sine necesită un oarecare curaj; însă cei ce și-au pus credința în Dumnezeu pot mărturisi că acel lucru le-a dat în schimb pace și un curaj și mai mare.


Doamnă, cu ochii verzi vă iubesc. Sunteți himera visului de acum câțiva ani ce mi-a însângerat trandafirii.


Fericirea e uneori ca o binecuvântare ce ne face să umblăm în căutarea viselor uitate undeva la marginea efemerului. Să dăm libertate fericirii!


6 Martie


Râzi de tine însuți din când în când; o să-ți facă bine.


Dacă faci un rău ,acolo, în inima acelui om va rămâne o gaură care niciodată nu va putea fi acoperită, oricâte scuze și păreri de rău ai avea.


,,Frumusetea e in ochiul privitorului"- Frumusețea gândirii e unul din acele minunate lucruri pe care le poate poseda cineva , si …frumusetea stă chiar în ochiul privitorului. Daca ne referim la o persoana anume , vom vedea în acea persoana frumusețea sufletului nostru pe care dorim s-o imortalizăm. Acest frumos poate cuprinde multe aspecte.
Un exemplu:




Câinele a vazut o fata:
"carne" a zis, batându-și dinții.
Și-și priveau părinții fata:
"floare" au zis, plângând părinții.
Și-a vazut-o un călugăr:
"bestie" a strigat ascetul.
Și-un poet văzut-a fata:
"înger " a șoptit poetul".



7 Martie


Sentimentul de împlinire îți umple viața atunci când ești cu adevărat mulțumit cu ceea ce ai și nu cauți mai mult.


O singură dată în viață ai ocazia să scapi de himeră: atunci când îți apare pentru prima dată.


,,Fiecare zi, plina de lumina, mă face să-mi aduc aminte că trăiesc!"- omul modern veșnic nemulțumit de sine , complexat , mai ales de frica de a nu rămâne singur numai cu sine însuși, își domolește aceste suferințe în împlinirea prin dragoste, pentru a merge mai departe cu viața.


8 Martie


Dumnezeu îi iubește pe cei umili, pe cei disprețuiți, pe cei ce luptă să-ți păstreze visele vii. El este aproape de cei cu inima zdrobită. El tânjește să îi mângâie și să le vindece inimile cu dragostea SA.


Săru-mâna mama mea... în fiecare zi o lacrimă curge și pentru tine... te simt în fiecare clipă strângându-mă în brațe, ți-aud alinarea atunci când mi-e dor... La Mulți Ani, mămico.


Doresc ca șnurul alb si roșu în acea împletire unduitoare, simbolizand infinitul purității și dragostei să vi-l prind din nou deasupra inimiii , iar sărutarea patetică a primaverii să-și pună amprenta pe sensibilitatea voastră, femeilor!!!
Azi nu se poate vorbi decât despre iubire, care nu este altceva decât cel mai curat vis. Iubirea, ca valoare a ființei umane înseamnă uneori renunțare, alteori împlinire, într-un cuvânt trăire. Iubirea înseamnă respect pentru tot ce este viu . Ea nu poate fi exprimată în cuvinte; ea trebuie trăită și simțită, cuprinzând înțelesul ei ca o bucurie și o dăruire totală.



9 Martie


Dacă te simți împovărat de tot ce ai făcut, reevaluează-ți prioritățile. Apoi, fă întâi lucrurile cele mai importante și lasă restul pentru mai târziu.


Totul este făcut din hazard. Nimic nu este cum ai vrea și cum ai vrea este nimic. Vrei să-i mulțumești pe cei pe care îi iubești dar apar alții care îi supără și-atunci stai și te gândești: de ce oare? Hazardul depinde de lumea de jos, cea banală. Noi trăim într-o lume banală, dar eu trăiesc în lumea mea. Mă dor realitățile și mă doare durerea celor iubiți.


Să ne înobilăm cu gândurile lui:



Avem timp pentru toate. Sa dormim,
sa alergam in dreapta si-n stanga,
sa regretam c-am gresit si sa gresim din nou,
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine,
avem timp sa citim si sa scriem,
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris,
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam,
avem timp sa ne facem iluzii
si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu.
Avem timp pentru ambitii si boli,
sa invinovatim destinul si amanuntele,
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare,
avem timp sa ne-alungam intrebarile,
sa amanam raspunsurile,
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam,
avem timp sa ne facem prieteni, sa-i pierdem,
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa-aceea,
avem timp sa primim daruri si sa nu le-ntelegem.
Avem timp pentru toate.
Nu e timp doar pentru putina tandrete.
Cand sa facem si asta murim
(Octavian Paler)


10 Martie


Þintește cât de sus poți. Nu lăsa nimic să îți limiteze credința.


Nu există prezent pentru că prezentul este clipa și noi nu putem prinde clipa. Orice trecut e viitor filtrat prin clipă.


Timpul – e cel care devine etern, uneori perceptibil, lasă urme în gând așternute prin cuvinte aurii și proiectate într-un spațiu numit OM. Uneori timpul stă pe loc, doar mintea condesează timpul în clipe de fericire, de extaz și uneori durere… Libertatea e reprezentată de timp; uneori ieșim din acest timp și ne ducem undeva spre infinit, acolo unde nu mai există nici o măsură, o întindere nesfârșită unde îți cauți entitatea numită Viață. Controlul timpului stă în mine, în tine, e o trăire inocentă, e de fapt o identificare cu universul. Pentru a ajunge la o adevărată fericire de a trăi Timpul trebuie uneori să poti ieși din el, e o încercare să pui ordine în gânduri.


11 Martie


Întotdeauna exprimă-ți aprecierea înainte de a discuta o problemă sau de a prezenta o plângere.


Vreau doar să mai trăiesc încă o zi, încă o zi să mai simt puritatea... încă o zi să mai fiu înger și-apoi să mor pe sub un pod de soare...


Lumina – fiecare zi o primesc ca pe o lumină și mă face să mă gândesc la acest dar ca la un soare care strălucește pe albastru cerului în zilele de primăvară. Lumină din Lumină, sau Lumină pentru Lumină ar trebui să fie stindardul nostru zilnic. Bobocul florii simte lumina ca pe o binecuvântare deschizându-se în petale multicolore. Pământul acoperit de stropii ploilor își despoaie recunoștința prin curcubeul întins spre orizont, înmugurind viața.


12 Martie


Ca să reușești într-un domeniu nou, să faci o nouă descoperire, sau să faci orice lucru nou în viață, trebuie să-ți asumi riscul eșecului.


Am visat că sunt mare și am sperat să fiu
Am visat că sunt înger și am sperat să fiu
Am visat că sunt floare și am sperat să fiu
Am visat că sunt lacrimă și am sperat să fiu
Dar sunt lacrima vieții umede ce cade pe clipă
Sunt floarea ce naște alte flori pe răsărituri clare
Sunt îngerul celor ce tac și suspinul vârstei seculare
Dar nu sunt mare că n-am viață și nici un prieten să asculte



Gând de gând - Culoarea primăverii
Mă plimb în tăcerea zgomotoasă a primăverii îmbrăcându-mă în foșnetul picăturilor de ploaie. Lumina caldă a soarelui biciuind cenușiul norilor se izbește de zidul inimii mele. Putem trăi în lumina primăverii? Cred, că da. Trebuie să iubești, să gândești si.... oare , să fii și iubit? Sânul negru al pământului este mângâiat de ochii sângerii ai florilor ....într-o reînviere de verde pentru iubire...Dragostea este în aer, peste tot viața înflorește, lacrima iernii se prelinge pe culoarea obrajilor alungând tristețea de pe pajiștile sufletului. Culoarea primăverii e în bucuria anotimpului, cine oare își varsă lacrimile când apare primăvara? Numai țurțurii! Galbenul narciselor trage zgomotos clopotele în unduirea zambilelor, iar vântul purtând în el culoarea iubirii, cântă prin sălciile plângătoare șoptindu-le : treziți-vă, nu știți că a venit primăvara?

Strigătul meu de azi:
Tu mă doreai ca un boboc înflorind, crezi oare, că primăvara cu sărutul de soare îmi va schimba culoarea iubirii?



13 Martie


Când spui ceva ce nu ar fi trebuit să spui – ceva spus doar în glumă, sau răutăcios, sau critic – cere-ți scuze imediat. Cu cât aștepți mai mult, cu atât îți va fi mai greu.

(dedicație somnbizar)
Când seara vreau s-adorm
mă uit pe geam și îmi doresc
să am talentul tău... chiar dacă-mi place
nu sunt furtuni ce bat în veci
nu sunt lilieci ce zboară ziua
Viața are trepte...
nu le sări că o să le duci dorul
să știi ce vrei e mare artă
dar și mai mare e să vrei să știi
Adună picăturile de ploaie în căușul palmei
și-apoi să vezi cum tremură
gustă... una câte una
și-atunci vei vedea ce dulce e viața
ce dulce e totul în jur
nu ceda... nu-ți stă în fire
primește în dar sărutul pleoapelor albastre
bătăile obositei inimi
și în final... speranța



Frica – De câte ori nu îți este frică doar să gândești , e starea în care parcă nu mai știi cine eșt, nu mai ai nici o identitate și ți se pare că totul se năruie în jur.
E starea în care necunoscutul te sperie și dai înapoi, îți este frică să lupți, fiindcă te crezi mereu învingător. Frica se furișează în ființa ta ștergând curcubeul culorilor, dacă ai fi atent ai observa că undeva într-un colț, verdele își cere dreptul reînvierii, să-ți șteargă teama de teamă și să încerci și o nouă cale. Dacă ai chema iubirea în ajutor nu ai mai simți că pământul îți fuge de sub picioare, ai ști cine ești și de ce…
Poate mîine nu mai sunt…



14 Martie


Întotdeauna există ceva pentru care poți fi recunoscător.

Acum trei ani și o lună mi s-a arătat prima himeră. Acum doi ani îmi sufla în tâmplă. Acum un an mă mințea pe la spate. Azi sunt singur și stau și mă gândesc că atunci aveam ceva, acum nu mai am nimic... oare ce să fie de vină: frumusețea lumii sau frumusețea singurătății?
Mâine voi ieși afară și voi trage aer în piept bucuros că nu mai am himeră, bucuros că am speranța zilei de mâine, fericit că deși nu-i lângă mine, știu că se gândește la mine(nu e himera... e doar un înger în brațele căruia vreau să m-adun...)



Limbajul florilor- Cuvintele florilor sunt parfumate , ele au un limbaj aparte... ma plinb prin lumea florilor, descifrez sensibilitatea cuvintelor... albăstrelele prin delicatețea lor, pline de slăbiciunea anemonei se pierd în iubirea și puritatea trandafirului. Cactusul plin de suferință profită de frumusețea magnifică a calei declarându-i : ești în inima mea!
Puritatea crinului nu se lasă ofensat de crezantema galbenă îi spune garoafei roșii că inima lui este asemenea unei torțe și că nu o va uita niciodată.
Iasomia în abundența ei de dragoste îi mărturisește liliacului că tinerețea și inocența lui i-a dat primele emoții ale dragostei. Narcisa galbenă se topește în tăcere de dragostea neîmpărtășită către trandafirul alb, care simțind fiorul îi mărturisește cu inima în flăcări: sunt demn de dragostea ta!



15 Martie


Măreția unui om nu depinde de poziție, putere, bani sau popularitate.


Mi-am stabilit destinul printr-un verb: "a trebui"
dar asta nu înseamnă că trăiesc... sunt conștient de condiția independentei dureri... Geana caldă a dimineții mă inmoaie ca pe o lalea pictată de rouă... Inima a început să înțepe... de are personalitate. dar și eu... așa că viața mea e trofeul luptei celor doua: inima și conștiința...



Prietenia ideala dintre un bărbat și o femeie este atunci când fiecare iubește pe altcineva (spunea cineva). După un timp am înțeles că exista un adevar, nu poți iubi efemer, ca pe oricare altcineva și totuși ce mă atrage spre aceasta prietenie ( de acum ) este mult mai mult decât dragoste.
Starea de necunoscut m-a ancorat în zile și nopți când limbile ceasului înțepeniseră într-o liniște apăsătoare și nu mai știu nimic , ci doar faptul că trebuie să rămâi, căci altă soluție nu există…



16 Martie


Dacă ți se rupe inima, dă-I-o lui Dumnezeu să o repare.


Am găsit un cd pe care l-am făcut acum vreo 3 ani, de care uitasem... Uitându-mă pe el am găsit schița primului meu roman și câteva pagini din el, primul meu scenariu, și prima mea poezie pe care credeam că am pierdut-o o dată cu agenda acum vreo 2 ani... E atât de frumos să îți aduci aminte de clipele frumoase, de oamenii pe care îi iubești, de lucrurile la cre ții, de primele versuri pe care le-ai scris, de primul Te Iubesc, de primul fulg după care ați alergat împreună, voi doi... noi doi... ce ne chemăm îndrăgostiți...


Despre rugăciune


Doamne, fă-mă unealta păcii;
Să seamăn dragoste acolo unde este ură,
Credință acolo unde este îndoială,
Nădejde acolo unde este deznădejde,
Lumină acolo unde este întuneric,
Bucurie acolo unde este întristare.
O, Învățătorule Sfânt, fă-mă să doresc
Nu să fiu mângâiat ci să mângâi,
Nu să fiu înțeles ci să înțeleg,
Nu să fiu iubit ci să iubesc;
Căci dăruind suntem dăruiți,
Iertând suntem iertați,
Murind suntem născuți spre viată…
( Sf. Francisc d` Assisi )



17 Martie


O singură faptă eroică și măreață nu demonstrează cine ești cu adevărat. Ceea ce contează sunt lucrurile mărunte pe care la faci în fiecare zi.


Iluzii... și asta pentru că trăim în România
Visuri că voi aveea onoarea de a juca alături de mari actori ai țării...
totul pentru că trăim în România... chiar dacă lucrăm cu francezi... aceștia sunt în România...
Acum încerc să îmi revin după ce am aflat că nu voi mai intra în festivalul de teatru "Coup de théâtre à Bucarest"... și francezii sunt români... și trăiesc în România: țara tuturor posibilităților și unde niciodată, nimic, nu se termină... :(
gândul meu de azi... nu e un gând... e doar o lamentație a nebuniei înlăcrimată în vis...



Durerea face parte din viața noastră, dacă viața ar fi percepută numai pe principiul plăcerii, ne putem întreba cum este posibilă și acceptată neplăcerea? Uneori durerea poate fi ascunsa, cel care are o durere sufleteasca lupta cu el, dar singur nu reușește mereu, a te lupta singur pare a fi masochism.



Doar cine n-a trăit așa ceva
doar cine n-a avut la poartă steagul
nu poete ști cum fumegă o stea
și-n prăbușirea ei îți arde pragul

Nu poate înțelege de ce taci
de ce îți fuge totul sub picioare
azi vă depart tranșee lungi de maci
fiindcă durerea altuia nu doare

Tu ești la o răscruce, el e viu
tu te cumineci, el se ospătează
în tine burnițează a pustiu
el are tabieturi de amiază

Împacă-te cu soarta, spune el
dar cât de simplu e să dai povețe
tu ești precum un front după măcel
iar el e stânjenit din politețe

Îndepărtate lumi, răspântii mari
el niciodată n-o să te priceapă
până-ntr-o zi, când cerbii funerari
și din căușul lor vor cere apă
Corneliu Vadim Tudor



18 Martie


O rugăciune nu trebuie să fie lungă pentru a fi auzită. Trebuie doar să vină din inimă.


Lumea e, poate, schița rudimentară a vreunui zeu copilăros, care a abandonat-o la jumătate, rușinat de execuția deficientă; e opera unui zeu subaltern, de care zeii superiori se amuză; este producția confuză a unei divinități pensionate și senile, care a și murit.
David Hume



Dacă aș fi lacrima din ochii tăi, m-aș rostogoli pe obrazul tău, iar la marginea zâmbetului ți-aș scrie: timpul trecut a fost frumos, cel prezent l-ai dat uitări, iar cel viitor, e mult prea departe!
Căldura lacrimii tale are puterea să topeasca noianul zapezilor , adunate în picătura de ploaie și să le transforme în raze de soare!
Uneori arsura lacrimilor îmi strânge inima de parca vrea să-i sufoce și ultima sperantă! In lacrima de pe obrazul meu vei descoperi foșnetul frunzelor, glasul cristalin al inimii cu care doream să-ți cuceresc sufletul! Mă întreb: tu ești cel rătăcit printre muritori și mă cauți să mă fericesti? >
Lacrima mai poate fi picătura de rouă care alină seceta unei iubiri neimplinite. Sufletul meu e ca o lacrimă ce se revarsă în oceanul iubirii!




Cuvintele sunt lacrimile celor ce ar fi voit așa de mult să plângă și n-au putut" ( L. Blaga)


19 Martie


Dăruiește dragoste astăzi. Iubește-i pe ceilalți. Iubește-ți familia. Iubește-l pe Dumnezeu. El va avea grijă ca tu să ai destulă dragoste; îți va da înapoi mai mult decât poți dărui vreodată.


Să fii, din lipsă de cuvinte, mai prejos de tine însuți, să nu găsești cuvinte pentru ceea ce ești, potrivite cu ceea ce trăiești sau înduri, să trăiești mereu mai prejos de propria-ți realitate.
Oamenii se împart în două categorii: cei care caută sensul vieții fără să-l găsească și cei care l-au găsit fără să-l caute.
Fără iluzie, nu există nimic. E straniu să afli taina realității în irealitate.
Cioran - Caiete



Să presupunem un oraș, iar în acest oraș, o casă
În această casă să presupunem o cameră,
Iar în această cameră să presupunem pe cineva...
Stând în întuneric
Stând și plângând,
după cineva care tocmai a ieșit... și a stins lumina
uitând că este acolo. Nepăsare ?




20 Martie


Chiar dacă tot ce poți să faci este să te târăști, este mai bine decât să stai fără să faci nimic.


Un om nu iubește doar o dată în viață... și iubirea adevărată nu e doar una, depinde doar de vârsta la care o întâlnești.
Prima iubire nu o uiți niciodată... cum ai putea? atâta puritate, atâta inocență...
A doua iubire se transformă în cea mai bună prietenie... și cum ai putea renunța la așa ceva? când e cineva pe lumea asta care te cunoaște mai bine chiar decât te-ai cunoaște pe tine însuți, când e o persoană care te ajută necondiționat și pentru totdeauna...
A treia iubire vrei să nu se termine vreodată... oare când va fi a treia iubire? și ultima... alergi ca un nebun după un singur suflet... acela pereche... Va fi atunci când nu-l vei căuta dar nici nu-l vei aștepta... Atunci când trebuie... atunci când pentru cei ce iubesc nu există timpul...



Timpul este prea lent pentru cei ce așteaptă, prea nesigur pentru cei plini de frică, prea lung pentru cei în suferință și prea scurt pentru cei ce se bucură.

Pentru cei ce iubesc însa, timpul nici nu există !




21 Martie


NU te ascunde în spatele unei imagini false: oamenii te vor iubi mai mult dacă ești sincer.


Nu e greu să începi ceva nou, trebuie doar să știi că ți-l dorești cu tot sufletul și că ești în stare să dai totul pentru realizarea lui...
Nichita spunea:" Dacă n-as crede in mesajul meu literar, nu as scrie. Pur si simplu, n-as crede si... e o falsă modestie să spui "domnule, eu scriu pentru că iubesc poezia... da' nu prea cred dacă am talent, dacă n-am talent". Eu cred foarte mult in talentul si in vocatia mea, pentru asta mi-am jertfit intreaga mea existenta, ca sa adaug, cu o picatura in plus, sensibilitatii contemporane o formulare mai noua, mai adecvata etcaetera."



Speranța că ziua de mâine poate fi mai bună decât cea de azi, e ca un vis frumos , te trezești... și speri ca visul să devină realitate. Poate fi ca raza de soare după multe zile ploioase, o lacrimă de fericire... este sentimentul care trebuie să fie veșnic în sufletele noastre,... uneori plânge , alteori aduce lumină...


22 Martie


Dacă ți se pare prea greu să faci față unui lucru anume, poate trebuie să-ți împarți povara cu altcineva.


"Cea mai mare inspirație vine adesea din disperare"
Comer Cotrell
Stau singur în camera asta infectă de cămin și mă gândesc oare unde aș putea să mă duc... de câteva zile totul în jurul meu e iritant... mă cert cu toții pentru că nimeni nu-mi e pe plac... dar asta e doar aparența
undeva în sufletul meu se petrece o schimbare pe care organismul meu o refuză dar nu știu mai multe...
vreau doar să termin ce am început să pot apoi continua



Din inimă adunate - Cuvintele au cea mai mare importanță în viața unui om , depinde în ce fel și cum le folosești. A dărui unei femei cuvinte frumoase , înseamnă că ea devine puțin câte puțin a ta. Cuvintele sunt cele car pot rătăci în sfere necunoscute, pot fi cele care clădesc poezia adusă pe aderea vântului la malul inimii. Cuvintele pot fi mai puternice decât instinctele, fac să vibreze toate fibrele corpului, formează un univers al fiecăruia dintre noi, cuvintele sunt uneori diamante sclipitoare învăluite de mister...în spatele cuvintelor stau ascunse sentimente adevărate, trăiri care reușesc să sensibilizeze...



23 Martie


Înainte să judeci pe altul, gândește-te la ultima ta greșeală.


Adăpostit într-un colț de umbră am început să mint și să urlu și să scriu și într-un final a trebuit să mor căci arta atunci are valoare când e postum.


Singurătatea e nevăzută ca aerul, e atât de vie încât uneori încerci să te împrietenști cu ea, încerci s-o mângâi cu degetele cu inima si apoi cu toată ființa ta. Uneori e binefică, am desluși în singurătate, frumusețea și limbajul florilor , al tuturor planelor, acolo în singurătate înveți să te iubești, meditezi când sufletul îți este tulbur…

24 Martie


Lasă dragostea să înflorească în inima ta! Lasă dragostea să îți stăpânească inima, s-o umple cu pasiune și vigoare și s-o însuflețească cu tot entuziasmul și cu toată bucuria de a trăi, pe care dragostea le oferă.


privesc spre cerul căruia i-a dat Dumnezeu soare
privesc spre soarele căruia i-a dat Dumnezeu nori
privesc spre norii cărora le-a dat Dumnezeu ploaie
privesc prin lacrimi picături de ploaie și mulțumesc că pot plânge căci astfel sunt de-o seamă



Tăcerea este provocată de comunicare mai tot timpul, vrei uneori să te retragi doar pentru o clipă să poți auzi freamătul cuvintelor, să poți reacționa la durerea sau bucuria unui eveniment și atunci dorești o încremenire a minții, dar nu poți aspira spre tăcere totală, e o atitudine imprevizibilă și complexă, pare un egoism...
Între tăcere și cuvânt trebuie să existe o etică ,fiindcă altfel cădem în abisul tăcerii și… mi se pare cumplit. Unii ar spune că tăcerea este o vorbire aparte, o armonizare specială între spirit și univers, și da așa este!
Uneori tăcerea provoacă suferință , iar în tăcere nu poți eterniza sentimentul, dacă taci, alegi oare sacrificiul?cu ei...



25 Martie


Când ceva nu merge bine poți să te dai bătut sau poți lăsa o nenorocire să facă din tine un om mai bun.


Stau și mă pierd într-un univers în care cred că totul e perfect... sunt frica îngerilor într-o zi de seară... sunt fluturele ce sperie albinele
mă dor ochii de prea mult somn și vreau să mă plimb azi așa cum nu am mai făcut-o de mult...



Perfectiunea nu înseamnă atingerea unor scopuri înalte ci doar a înfăptui cele de zi cu zi cu dăruire și dragoste. Aceasta stă în calitatea fiecăruia de a da frumusețe lucrurilor, de a pune sentiment în tot ce face.


26 Martie


Nu există nici un lucru în această lume pe care dragostea să nu îl poată învinge.


Am inceput sa gandesc cum e sa gandesti, am inceput sa gandesc cum e sa crezi si apoi intr-un final am ales sa sper.


Ochii sunt cei în care poți desoperi un univers - lumina reflectată din privirea lor îți luminează calea în nopți de neliniști. Te privesc uneori mirați , alteori nehotărâți , iar alte ori obosiți de alergarea între cer și pământ.De fapt el, ochiul reprezintă oglinda sufletului, cunoaște sentimente , emoții pe care nu le divulgă nimănui. Ochii verzi sunt luminoși și veseli , cei albaștri – visători, cei cenușii – ironici și reci. Ochii căprui pot fi arăzători sau atrăgători, ochii negri- de nepătruns și pătimași...
Ce culoare au ochii tăi, oare?



27 Martie


În ziua de astăzi informații despre aproape orice sunt la dispoziția ta prin intermediul televiziunii, cărților sau internetului. Totuși, merită să faci distincție între cunoștințele utile și cele care doar îți ocupă timpul pe care l-ai putea petrece în scopuri mai folositoare.


Azi am fost diferit, am vazut oamenii intunecati intr-o clipa, am vazut oamenii iubind doar o clipa si apoi m-am intrebat de ce nu m-am intorc dupa ea...


Visul - eu visez mereu , dar nu la lucruri efemere ci la realități existente , visul realității mele de astăzi e că tu exiști cu adevărat iar îmlinirea lui nu poate fi decât prin iubire. Si totuși dacă revin in realul interiorului meu descopar doar amintirea dragostei pe care vreau s-o păstrez îm mine. Mă simt într-un fel mai bogată , nu port numai visele mele ci și ale tale, va fi nevoie să trăiesc acum pentru doi?


28 Martie


Pune-ți ochelarii optimismului și vei vedea o lume plină de posibilități.



Frumos... ce e frumos? sa vina langa tine si sa o vezi cum ii sclipesc ochii de fericire... sa o simti ca vrea sa te ia in brate si apoi intr-un final te-a luat... si ce faci tremuri tot ca esti indragostit...


Mi-e dor - Nu știu ce să cred, ce să gândesc și ce să fac cu viața mea. Lacrimile nu pot șterge dorul ci doar îl transformă în ceva ce se numește durere care coboară în cele mai ascunse cotloane ale suffletului.


29 Martie


La fel ca o mașină de spălat, necazurile ne fac să ne izbim cu capul de pereți și ne storc de vlagă, dar în cele din urmă devenim mai curați și mai buni decât înainte.


Un sarut asa cum visam cand speram, o privire asa cum doream cand visam, o atingere cum speram cand doream... a fost momentul in care m-am indragostit...


Vreau să înfrumusețez ziua de azi cu aceste versuri considerându-le ca pe un gând:



Te port in suflet,ca pe-un vas de pret,
Ca pe-o comoara-nchisa cu peceti,
Te port in trup, in sinii albi si grei,
Cum poarta rodia saminta ei.
Te port in minte, ca pe-un imn sfintit,
Un cintec vechi, cu crai de Rasarit.
Si port la git , nepretuit sirag,
Strinsoarea cald-a bratului tau drag.
Te port in mine tainic, ca pe-un vis,
In cer inalt in noapte te-am inchis.
Te port , lumina rumena de zori,
Cum poarta florile mireasma lor.
Te port pe buze, ca pe-un fagur plin.
O poama aurita de smochin,
Te port in brate, horbote subtiri,
Manunchi legat cu grija, fi cu fir.
Cum poarta floarea rodul de cais,
Adinc te port in trupul meu si-n vis.
( Zorica Lațcu )



30 Martie


Nu căuta să perfecționezi trupul, ci sufletul. Trupul este trecător, dar sufletul este veșnic.


Am vrut sa inteleg cum pot iubi teatrul... e o meserie imputita, multa truda, fara bani... dar arta e prost platita si conteaza doar pentru sufletul tau... cum poti face teatru daca nu dai totul chiar si sufletul...
Dau totul pentru un vis dau totul pentru sufletul meu... chiar si pe el...



Privirea îmbracă toate în sensuri verbale, mai mult sau mai puțin citibile și perceptibile.


31 Martie


Zâmbește. Dumnezeu te iubește! Continuă să zâmbești și în cele din urmă vor zâmbi și cei din jur.


in prag de luna noua vreau sa urez la multi ani celor ce vor sa creasca
la multi ani celor ce vor sa iubeasca
la multi ani celor ce iubesc
la multi ani celor ce am ce oferi
la multi celor ce scriu, am scris sau vor scrie
la multi artistilor...



Adio ?! … rămân cu ...gândurile noastre!!! ???




Inoni și Decembrie



.  | index










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!