agonia
romana

v3
 

Agonia - Ateliere Artistice | Reguli | Mission Contact | Înscrie-te
poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
armana Poezii, Poezie deutsch Poezii, Poezie english Poezii, Poezie espanol Poezii, Poezie francais Poezii, Poezie italiano Poezii, Poezie japanese Poezii, Poezie portugues Poezii, Poezie romana Poezii, Poezie russkaia Poezii, Poezie

Articol Comunităţi Concurs Eseu Multimedia Personale Poezie Presa Proză Citate Scenariu Special Tehnica Literara

Poezii Rom�nesti - Romanian Poetry

poezii


 


Texte de acelaşi autor


Traduceri ale acestui text
0

 Comentariile membrilor


print e-mail
Vizionări: 4767 .



_oZ
poezie [ ]
m&c

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
de [cory ]

2006-10-10  |     | 



HEARTS

Nu-mi pasă în ce fel dragostea se va arăta irezistibilă. Douăzeci și patru de ore decisive
pentru dragoste și sfîrșeală, douăzeci și patru de ore decisive ca să mă sfîșie lipsa de curaj. Să-i răspund direct și de-aproape că vreau un nou început, că mă pregătesc din timp să-i torc acestui sfîrșit o viață a lui, că se aud jalnice voci în capul pieptului meu? Nu ne mai facem bine. Eu trăiesc ca un butuc despicat. Tu ți-ai găsit o pădure tropicală, ai liane și bananieri, maimuțe și o insuliță a ta. Nu mai ai mult, altoitule. Douăzeci și patru de ore decisive să chemi tăietorul de lemne. Așa am să simt drujba cum mă sfîrtecă și lumina puternică cum îmi exfoliază pielea din așchii. Un manșon de mușchi verzi să-mi încălzească mîna stîngă în mîna dreaptă.



ROY-ROZ

Locuiesc într-o casă de păpuși, Dorm încălțat în sandale argintii cu toc cui, Îmi vânez sânii inexistenți în somn, Citesc George Bataille și mușc avid din fiecare colț de ruj, Îmi rad barba mai adânc, Îmi supțiez vocea la telefon și mă descompun rafinat, Îmi ascund jugulara în scame de pluș, Îmi injectez conștiința cu botox și țip când acul iese ațipit, Îmi decorez prezervativele folosite cu macrame, Îmi rătăcesc dorințele în coafuri roz, extensii și peruci, Am o pisică, Mata Hari, O alint, Deseori îi citesc din Torah, Paradoxal îmi șoptește că s-a săturat să fie cusută anal, Eu râd și o plesnesc, Matern îmi legăn pernele brodate cu bărbați goi, Îmi înec fața în fucsină și mosc, Aprind lumânări și în fiecare seară devin cleric îmbrăcat în latex roz, Îmi scriu pe unghii toate coșmarurile și îmi doresc să nu vorbesc în somn, Ascult Puccini, sau Puccini mă ascultă când râd și cos, Îmi îmbib în tămâie lenjeria de corp, Îmi gravez un condor în jurul buricului. Rotesc între degete un ac încins, Aterizează ensiform pe toartele urechilor mele, Ochii translucizi se pierd în ceșcuțe de melamină, Mă strepezesc, Cumplit îmi rod unghiile când mă scufund în argilă, Adorm în fragmente de caolin uscat, crăpat și crescut ca doi sâni peste pectorali, Mă simt împlinit și prăfuit, Îi voi conserva orizontal ca două mausolee, Sempitern le voi contempla ca pe o intervenție chirurgical-estetică reușită, Le voi adora.


ELECTRO

Întind șosete zebrate în curte. Le fac loc pe frînghie printre rîndunici. Nu durează mai mult decît aș fi ascultat un mp3 remixat de martin pt. concurs la un post tv Italian și pe care l-am numit împreună electroterminal. dementedtropes. Mi se usucă nămolul pe spatulă și cârlionții mi se lungesc. Gușa mi-e plină de bănuți de grăsime fragedă și cristalinul apos... Rîndunicile au prins miros de scorțișoară. Le voi prinde de rufe. Să miroasă și ele a scorțișoară. Ieri dimineață am primit cea mai frumoasă declarație:
sender apollo (10/8/2006 2:22:48 PM): te jupoi dacă mai faci d'astea." să mori pînă mîine, îți spun poimîine de ce!"
sender apollo(10/8/2006 2:22:58 PM): ce stil e ăsta mancațh'ash!
sender apollo (10/8/2006 2:23:01 PM): ????
sender apollo (10/8/2006 2:23:03 PM): of!
sender apollo (10/8/2006 2:23:30 PM): ce'ți mai gratulez fundul cu proxima ocaziune!!!

E marți. Trebuie să mă fac văzută la o petrecere. Tot ce-mi trece prin minte e dependența de dragoste și cafea.

.  |










 
poezii poezii poezii poezii poezii poezii
poezii
poezii Casa Literaturii, poeziei şi culturii. Scrie şi savurează articole, eseuri, proză, poezie clasică şi concursuri. poezii
poezii
poezii  Căutare  Agonia - Ateliere Artistice  

Reproducerea oricăror materiale din site fără permisiunea noastră este strict interzisă.
Copyright 1999-2003. Agonia.Net

E-mail | Politică de publicare şi confidenţialitate

Top Site-uri Cultura - Join the Cultural Topsites!